Πολλοί τουριστικοί προορισμοί σκέφτονται να επιβάλουν τουριστικό φόρο…

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι χώρες  υποστηρίζουν τον Τουρισμό, κατανοώντας το γεγονός ότι οι επισκέπτες ξοδεύουν χρήματα για να επισκεφθούν τους προορισμούς που επιθυμούν.

Ωστόσο, σε αυτή την εποχή του υπερτουρισμού, ορισμένοι δημοφιλείς προορισμοί έχουν φτάσει στα όρια τους.

Πολλοί από τους τουρίστες δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα, καθώς  χρησιμοποιούν εφαρμογές για να βρουν προσφορές, με όσο το δυνατό φθηνότερες επιλογές για διαμονή, με ευκολονόητες συνέπειες.

Η επιβολή του φόρου

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί τουριστικοί προορισμοί, σε όλο τον κόσμο, επιβάλλουν τουριστικούς φόρους. Αυτοί οι φόροι, οι οποίοι μπορούν να επιβληθούν μέσω της διαδικασίας θεωρήσεων, ως αυτόνομο τέλος στο αεροδρόμιο ή ως μέρος του αεροπορικού εισιτηρίου ή κρουαζιεροπλοίου, δεν είναι τίποτε καινούργιο.

Η ιδέα έχει χρησιμοποιηθεί ξανά για τη χρηματοδότηση τουριστικών συμβουλίων, ομάδων εμπορικών καταστημάτων και εκστρατειών μάρκετινγκ προορισμού.

Ωστόσο, οι νέοι τουριστικοί φόροι, ή τα σχέδια για αυτούς, στη Βενετία, το Άμστερνταμ, το Μπαλί, το Εδιμβούργο και τη Νέα Ζηλανδία χρησιμοποιούνται για την αναβάθμιση και την προστασία των προορισμών. Ουσιαστικά, τα έσοδα από τον τουριστικό φόρο θα βοηθήσουν στον έλεγχο του προορισμού και στις επιπτώσεις του υπερτουρισμού.

Όλοι αυτοί οι τουριστικοί φόροι δεν προορίζονται για να αποθαρρύνουν τους τουρίστες από την επίσκεψη. Το Μπαλί είναι ένας από τους προορισμούς που σχεδιάζουν φόρο. Το ποσό των περίπου 10 δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού των Μπαλινέζων.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *