©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πως τα πήγαν στις εκλογές οι υπουργοί Τουρισμού | Πρώτος των πρώτων ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με “αντιπάλους” Κικίλια και Κεφαλογιάννη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ένα από τα αξιοπρόσεκτα των εφετινών εκλογών ήταν και οι επιδόσεις των υπουργών που “πέρασαν” από το υπουργείο Τουρισμού. Συμπτωματικά δε, δύο από τους τελευταίους υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ, πολιτεύονται στην Α’ Αθήνας, οπότε οι σταυροί που “κατέκτησαν” παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον αυτό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς στην Α’ Αθήνας “σάρωσε” ο “τυφώνας Πιερρακάκης”, διαλύοντας τις όποιες ελπίδες είχαν Κεφαλογιάννη και Κικίλιας για την πρωτιά. Πολύ καλή επίδοση είχε ο Χάρης Θεοχάρης, που εξασφάλισε με πολύ καλά νούμερα την επανεκλογή του στη Νότια Αθήνα, ενώ την πρωτιά κατέκτησε στην Ανατολική Αττική η πρωτοεμφανιζόμενη Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού.

Πιο αναλυτικά, στην Α’ Αθήνας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, έκανε ρεκόρ δεκαετιών ξεπερνώντας τους 55.000 σταυρούς, και κατακτώντας την πρωτιά, με μεγάλη διαφορά από τον Βασίλη Κικίλια που σημείωσε άνοδο σε σταυρούς, με μεγάλη χαμένη την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία όχι μόνο βρέθηκε στην τρίτη θέση, αλλά έχασε και αρκετές χιλιάδες σταυρούς.

money tourism photo
ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας

Συγκεκριμένα με ενσωμάτωση σε 831 από 867 εκλογικά τμήματα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, έλαβε 54.923 σταυρούς και ακολούθησαν ο Βασίλης Κικίλιας με 44.355 σταυρούς και η Όλγα Κεφαλογιάννη με 37.822. Στις εκλογές του  Ιουλίου 2019, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε έρθει πρώτη με 45.865 σταυρούς, ακολουθούμενη από τον Βασίλη Κικίλια, που είχε λάβει 38.652 σταυρούς. Τότε στην 3η θέση ήταν ο Θανάσης Πλεύρης με 30.101 σταυρούς, ενώ φέτος έλαβε 32.925 σταυρούς.

Τα αποτελέσματα του 2023
Τα αποτελέσματα του 2019

Στα νότια

Στο Νότιο Τομέα Αθηνών ο πρώην υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από την 4η θέση του ψηφοδελτίου με 30.117 σταυρούς το 2019, βρέθηκε στην 6η διατηρώντας ωστόσο περίπου το σύνολο των σταυρών, καθώς έλαβε 29.312 στα 1.089 από τα 1.161 εκλογικά τμήματα. Είναι δε πολύ κοντά στον πέμπτο που είναι ο κ. Διονύσιος Χατζηδάκης.

Τα αποτελέσματα του 2023
Τα αποτελέσματα του 2019

konsolas manoΤην επανεκλογή του στα Δωδεκάνησα εξασφάλισε και μάλιστα με υψηλό αριθμό σταυρών ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, την πρωτιά εξασφάλισε η διάδοχός του Σοφία Ζαχαράκη στην Ανατολική Αττική, ενώ μετά από αρκετά χρόνια στα έδρανα του Κοινοβουλίου, θα εμφανισθεί ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης.THEOHARIS

Ο Κ. Πιερρακάκης

Σε μήνυμά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, έγραψε: “Η ιστορική νίκη της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και του Kyriakos Mitsotakis αποτελεί νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού, που προσήλθε στην κάλπη για να εξασφαλίσει ότι η χώρα θα ξεκινήσει μια νέα πορεία στο μέλλον με αισιοδοξία, σταθερότητα και αυτοπεποίθηση. Οι πολίτες απέρριψαν τον εγκλωβισμό σε μια επανάληψη του παρελθόντος της οπισθοδρόμησης, της όξυνσης και της αβεβαιότητας. Και δείχνει ότι τα κρυφά προγράμματα, η διπλή γλώσσα και η συστηματική τοξικότητα αποδοκιμάζονται κατηγορηματικά από μια κοινωνία που γνωρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέες ιδέες και καινούριες συναινέσεις για να προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά.
Το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει μια ισχυρή εντολή για κυβέρνηση σταθερή που θα συνεχίζει να εγγυάται την εθνική ασφάλεια και να χτίζει στο δρόμο της ανάπτυξης για όλους. Μια κυβέρνηση που θα ολοκληρώσει την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, ψηφιακού κράτους ικανού να σαρώσει με τις νέες δυνατότητες που αποκτά όλα τα ελλείμματα και τα προβλήματα που ακόμα υπάρχουν. Έχοντας υπερβεί τη στρέβλωση και τους κινδύνους της απλής αναλογικής στη χθεσινή κάλπη, είναι πλέον ορατό ότι αυτή η κυβέρνηση σύντομα θα είναι πραγματικότητα.
Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους πολίτες που με ψήφισαν και να διαβεβαιώσω τους ίδιους, αλλά και όλους τους πολίτες της Α’ Αθηνών ανεξάρτητα από το κόμμα και τους βουλευτές που επέλεξαν, ότι θα εργαστώ στο Κοινοβούλιο μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου για την αναβάθμιση της Αθήνας και την προάσπιση των συμφερόντων τους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και όλα τα στελέχη στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Από το 2019 μέχρι σήμερα, με σκληρή δουλειά, με ενθουσιασμό, αλλά και με τον ρομαντισμό της πίστης ότι η πολιτική μπορεί να αλλάζει τη ζωή μας, δώσαμε δείγμα γραφής που συμπυκνώθηκε στο gov.gr και αποτυπώθηκε στην καθημερινή ζωή όλων των πολιτών της χώρας μας. Οικοδομήσαμε μια νέα σχέση του πολίτη με το κράτος, μια σχέση χτισμένη με τα υλικά της αποτελεσματικότητας, του σεβασμού και της εμπιστοσύνης.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους εκείνους του εθελοντές και κατοίκους της πόλης που με συντρόφευσαν τους τελευταίους μήνες σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Οι σχέσεις που χτίσαμε σε αυτή την εκλογική μάχη σημαίνουν πολλά, πέρα και πάνω από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα. Διότι αυτές κάνουν τη μεγάλη διαφορά μέσα στο χρόνο και στη ζωή μας.
Το 2019 είπαμε ότι από το «δεν γίνεται» θα επιδιώξουμε να σβήσουμε το «δεν». Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα και το όνειρο μιας καλύτερης Ελλάδας που προχωράει, προοδεύει και συμμετέχει υπερήφανα και ισότιμα στην κοινωνία των ευρωπαϊκών κρατών.
Συνεχίζουμε. Σταθερά, δημιουργικά, μπροστά, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”.

Αντίστοιχα, ο Χάρης Θεοχάρης σε δήλωσή του ανέφερε: “Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους πολίτες του Νοτίου Τομέα της Β´ Αθηνών, που με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, δίνοντάς μου περισσότερη δύναμη να συνεχίσω το έργο μου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την οικογένειά μου, τη Δήμητρα και τα παιδιά για τη στήριξη σε αυτόν τον δύσκολο αλλά επιτυχημένο αγώνα. Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, μια μεγάλη ημέρα για την Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία. Συνεχίζουμε μαζί σταθερά μπροστά!
Δεσμεύομαι να είμαι δίπλα και να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας! Για τον Νότο που αγαπάμε, για το Νότο που αξίζουμε!”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *