ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ: Αυτά είναι τα τρία μηνύματα των Ελλήνων εφοπλιστών

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ελληνική ναυτιλία είναι υπέρ της απεξάρτησης από τον άνθρακα «χθες», ο ναυτιλιακός κλάδος είναι στρατηγικός εταίρος των κρατών, η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.
Αυτά ήταν τα τρία ξεκάθαρα μηνύματα που έστειλε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Μελίνα Τραυλού στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Ποσειδώνια 2022.

Η κ. Τραυλού, αναφέρθηκε στο πλέγμα των πρωτοβουλιών που προτίθεται να αναλάβει ώστε να αναδείξει τη σημασία της ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη των λαών και τον καθοριστικό της ρόλο στη διακίνηση αγαθών από τη κια μεριά του πλανήτη στην άλλη.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο η σημαντικότητα της ναυτιλίας γενικότερα, καθώς δεν είναι μόνο ένας κλάδος αλλά ένας στρατηγικός εταίρος των κυβερνήσεων» τόνισε η πρόεδρος της ΕΕΕ δηλώνοντας οτι σύντομα θα ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία.

Σε ότι αφορά τη στάση του ελληνικού εφοπλισμού στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, καταδίκασε οποιαδήποτε βίαιη πράξηόπως η εισβολή της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και συμπλήρωσε οτι «δεν μπορούμε να σχολιάσουμε καμία νόμιμη επιχειρηματική πράξη καθώς ο ελληνικός εφοπλισμός δεν έχει κάνει κάτι παράνομο δεν έχει σπάσει κανένα εμπάργκο.
Τηρούμε τις κυρώσεις και είμαστε οι πρώτοι που τις ακολουθούμε» τόνισε.

Αναφερόμενη στα ελληνικά δεξαμενόπλοια που κρατούνται παράνομα στο Ιράν, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει τις δέουσες ενέργειες για να ξεπερασθεί το όλο θέμα, ενώ μίλησε για μια πράξη «πειρατείας» κατά των ελληνικών δεξαμενοπλοίων και ευχήθηκε την μη επανάληψη τέτοιων συμβάντων στο μέλλον.
Έθεσε ως προτεραιότητα την προάσπιση των συμφερόντων της ελληνόκτητης ναυτιλίας ως γεωπολιτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, ενώ μίλησε για τις προσπάθειες της ναυτιλίας να επιτύχει τους στόχους των μηδενικών εκπομπών ρύπων, στοχεύοντας στην πράσινης ναυτιλία.

Ειδικότερα, διευκρίνισε πως είναι υπέρ της απανθρακοποίησης «χθες», επισημαίνοντας ότι η πλοιοκτησία επενδύει σε νέα πλοία και όταν βρεθεί λύση με τα νέα εναλλακτικά καύσιμα θα την ακολουθήσει.

Σε ότι αφορά τους Έλληνες ναυτικούς, παρατήρησε ότι «αυξάνονται τα πλοία και όχι οι Έλληνες ναυτικοί, γεγονός που μας δείχνει τον δρόμο για πιο μοντέρνες οι ΑΕΝ και ένα νέο το σύστημαναυτικής εκπαίδευσης».

Τέλος, απαντώντας σε ερωτηση του ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αναφορικά με την χρήση έμπειρων και καταρτισμένων απόστρατων στελεχών, του Πολεμικού Ναυτικού στα εμπορικά πλοία, απάντησε οτι το ΥΕΝ θα πρέπει να εξετάσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ: Αυτά είναι τα τρία μηνύματα των Ελλήνων εφοπλιστών

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *