Πόσο κόστιζαν οι διακοπές των Ρώσων τουριστών το καλοκαίρι 2019

Πόσο κόστιζαν οι διακοπές των Ρώσων τουριστών το καλοκαίρι 2019

ksd copyright
money tourism copyright photo

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τακτικών μετρήσεων, η Ένωση Ρωσικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ATOR), ανακοινώνει τους πιο φτηνούς και ακριβούς μαζικούς προορισμούς της θερινής σεζόν 2019, και υπό την προϋπόθεση της κράτησης του ταξιδιού,  2-3 εβδομάδες πριν την πραγματοποίησή του.

Η ATOR κατά τη θερινή περίοδο με συχνότητα μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, μέτρησε τις τιμές των πακέτων (διάρκειας 10 νύχτες, για 2 ενήλικες, με γεύματα) σε 12 μαζικούς τουριστικούς προορισμούς. Οι προορισμοί διακοπών είναι παραλιακοί γιατί οι τουρίστες το καλοκαίρι προτιμάνε διακοπές στη θάλασσα  (περίπου το 80-85% όλων των πωλήσεων τουριστικών πακέτων είναι για διακοπές στις παραλίες).

atorusΟι μετρήσεις των μέσων τιμών για οργανωμένες διακοπές διαρκείας 10 διανυκτερεύσεων έγιναν με βάση τα στοιχεία του συστήματος αναζήτησης Sletat.ru από τις αρχές Μαΐου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Οι μετρήσεις τιμών έγιναν 2-3 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία έναρξης των διακοπών και έτσι δείχνουν το επίπεδο των τιμών για τις προσφορές των τουριστικών πρακτόρων στο σύστημα για ορισμένες ημερομηνίες αναχώρησης.

Με βάση τα στοιχεία των τακτικών μετρήσεων, μπορεί να συλλεχθεί μια συγκριτική εικόνα της καλοκαιρινής περιόδου. Για τον υπολογισμό, η μέση (διάμεση τιμή) ελήφθη από όλες τις μετρήσεις των μέσων τιμών από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Παρουσιάζονται στο παρακάτω πίνακα.

Σότσι, Ανάπα, Κριμαία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Τυνησία, Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία.

Οι πιο φτηνές διακοπές στην παραλία για τους Ρώσους ήταν στους ρωσικούς προορισμούς – από 42,7 χιλιάδες ρούβλια στο Σότσι, από 50-51 χιλ. ρούβλια Ανάπα και Κριμαία.

Η Βουλγαρία είχε πακέτα με 72,7 χιλιάδες ρούβλια.

Με τιμές 84-88 χιλιάδες ρούβλια ήταν το Μαυροβούνιο (με πρωινό) και η  Τυνησία (με All Inclusive).

Οι Ελλάδα, Κύπρος,Τουρκία, Ισπανία κυμαίνονταν από 92,7 – 95,8 χιλιάδες ρούβλια, για 10 διανυκτερεύσεις για δύο άτομα, ενώ Ιταλία και Κροατία ήταν στα 97,9 – 101 χιλιάδες ρούβλια.

Κατά την αξιολόγηση του «υψηλού κόστους» των προορισμών πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι η Τουρκία και η Τυνησία προσφέρουν πακέτα All Inclusive – γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος του ταξιδιού και συμβάλλει στην υψηλή δημοτικότητα των αναφερόμενων προορισμών.

Οι «φτηνοί» και «ακριβοί» περίοδοι

Τουρκία – Τυνησία

Τα πιο φτηνά πακέτα ήταν για την περίοδο από μέση μέχρι τέλη Μαΐου

atorus

Ελλάδα – Κύπρος

Κύπρος –μπλε γραμμή

Ελλάδα – πορτοκαλή γραμμή

Τα πιο φτηνά πακέτα για την Ελλάδα ήταν στις αρχές Ιουλίου και αρχές Οκτωβρίου

atorus

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ