money tourism
money-tourism copyright photo

ΠΟΞ : Πρώτη προτεραιότητα η σύμβαση εργασίας, ενώ ξενοδοχεία “μειώνουν” αστέρια για να αποφύγουν το φόρο διαμονής (photo)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μαζική συμμετοχή, ενθουσιασμός και κλίμα απόλυτης ενότητας, επικράτησαν σήμερα στην πρώτη “εμφάνιση” του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΞ, στην ετήσια γενική συνέλευση των προέδρων των ξενοδοχειακών ενώσεων, μελών της Ομοσπονδίας, στο περιθώριο της έκθεσης Philoxenia, στην Θεσσαλονίκη.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, προεξαρχόντων του προέδρου Γρηγόρη Τάσιου, των αντιπροέδρων Μανώλη Γιαννούλη, Άρη Σουλούνια και Ντίνας Σβύνου και του γενικού γραμματέα Κ. Χατζηκωνσταντίνου, παρουσία των προέδρων του ΞΕΕ Γιώργου Τσακίρη και του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου, αφού ευχαρίστησαν για την συμμετοχή των μελών στις εκλογές, παρουσίασαν τις πρώτες προτεραιότητες της ΠΟΞ.

Ο Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας εξ ονόματος του νέου ΔΣ που συγκροτήθηκε σε σώμα ομόφωνα, με την σύνθεση που αποκάλυψε το money-tourism.gr, τοποθετεί ως κορυφαίο θέμα στην ατζέντα, την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης με τους εργαζόμενους, η ισχύς της οποίας εκπνέει στις 31.12.2017. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση Ρέτσου είχε καταφέρει να υπογράψει διετή κλαδική σύμβαση εργασίας, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δίνοντας μάλιστα και αυξήσεις στους εργαζόμενους.

money-tourism copyright
money-tourism copyright

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της ΠΟΞ, έκανε αναφορά στον φόρο διαμονής, τονίζοντας ότι αν και η ομοσπονδία διαφωνεί απολύτως με την επιβολή του, η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να τον επιβάλλει, οδηγεί την ΠΟΞ στην ανάγκη διασάφησης όλων των λεπτομερειών, ώστε να μην υπάρξουν επιπρόσθετα προβλήματα.

money
money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright

Ακόμη ο κ. Τάσιος ανακοίνωσε την πολιτική αποκέντρωσης της Ομοσπονδίας με την πραγματοποίηση διοικητικών συμβουλίων σε τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας, ενώ τόνισε με νόημα ότι αναμένει να βρει ευήκοα ώτα σε κυβερνητικό επίπεδο, για τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική ξενοδοχία.

Ο Γιάννης Ρέτσος

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της επιβολής του φόρου διαμονής, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι στα Μετέωρα σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων, που έχει μέση τιμή 45 ευρώ, ο φόρος διαμονής και η επιβάρυνση εξ αυτού, ανέρχεται στο 6% !!!. Υπογράμμισε δε ότι η επιβολή του φόρου είναι πολιτική απόφαση.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εργασιακά θέματα, με την υπογραφή νέας ΣΣΕ, ενώ σημείωσε ότι λόγω της καλής συνεργασίας μέχρι σήμερα με τους εργαζόμενους, η εικόνα του κλάδου έχει βελτιωθεί. Τέλος ευχήθηκε στο νέο συμβούλιο, καλή επιτυχία στο έργο του, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ΣΕΤΕ και ΠΟΞ θα έχουν παράλληλες πορείες.

money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
Ο Γιώργος Τσακίρης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης υπογράμμισε ότι ο κλάδος είναι κοινωνικά στοχοποιημένος και η υπογραφή νέας ΣΣΕ είναι κομβικής σημασίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σπύρος Γαλιατσάτος, υποστήριξε ότι πάντα υπήρχαν αστοχίες στην κυβερνητική πολιτική και ζήτησε παράλληλα από τον κλάδο και αυτοκριτική, αφού υπήρξαν φαινόμενα διάλυσης τοπικών ενώσεων για να μην υπάγονται στην ΣΣΕ.

Ο Μανώλης Γιαννούλης
money-tourism copyright
money-tourism copyright

Από την πλευρά του ο Α’ αντιπρόεδρος Μανώλης Γιαννούλης, τόνισε ότι η εκλογική διαδικασία ήταν άψογη, υπογράμμισε το ομόφωνο των αποφάσεων που ελήφθησαν από το νέο συμβούλιο και σημείωσε ότι τα προβλήματα που

money-tourism copyright
money-tourism copyright

αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία είναι πολύ μεγάλα.

Ο Άρης Σουλούνιας

Ο Β’ αντιπρόεδρος Άρης Σουλούνιας δήλωσε “στρατιώτης” στην κοινή προσπάθεια, υπό τον πρόεδρο Τάσιο και υπογράμμισε ότι το νέο συμβούλιο αποτελεί μια πολύ δυνατή και αποφασισμένη ομάδα.

Η Ντίνα Σβύνου
money-tourism copyright
money-tourism copyright

Η Γ’ αντιπρόεδρος Ντίνα Σβύνου, αφού ευχαρίστησε το σώμα, τόνισε ότι το νέο συμβούλιο θα πρέπει να εμβαθλύνει στα συγκεκριμένα και διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε προορισμός ξεχωριστά.

money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
money-tourism copyright
Τοποθετήσεις

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης αναφέρθηκε στην σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, ξεχωρίζοντας τα προβλήματα στην διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων, στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, στον ακατάσχετο λογαριασμό, αλλά και στην έλλειψη συνεργασίας με τις Περιφερειακές Αρχές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κωστακόπουλος υπογράμμισε ότι οι ξενοδόχοι στην περιοχή , αναζητούν τρόπους να “υποβιβάσουν” τα ξενοδοχεία τους σε χαμηλότερη κατηγορία για να μειώσουν τη ζημιά από τον φόρο διαμονής. “Δεν θα μείνει τετράστερο ξενοδοχείο στην περιοχή μας” είπε χαρακτηριστικά.

money-tourism copyright
money-tourism copyright

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλονιάς Γεράσιμος Τιμοθεάτος αναφέρθηκε στα προβλήματα ακυρώσεων από τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών κρατήσεων, κατονομάζοντας την Booking και ζητώντας την παρέμβαση της ΠΟΞ, ενώ η Χριστίνα Τετράδη από τη Ζάκυνθο υπογράμμισε τα προβλήματα που θα προκύψουν με τους πελάτες στην πληρωμή του φόρου διαμονής.

Αντώνης Μιτζάλης, Ανδρέας Μανδρίνος και Ηρακλής Τσιτλακίδης έδωσαν συγχαρητήρια και ευχές στο νέο συμβούλιο, με τον κ. Μιτζάλη να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα παράνομα καταλύματα.

Ο κ. Σ. Φαμίσης από τα Μετέωρα τόνισε ότι η “άλλη Ελλάδα” αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι τα Μετέωρα είναι ένας προορισμός με παγκόσμιο βεληνεκές.

Τέλος η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece Iωάννα Δρέττα έκανε παρουσίαση της εταιρίας με συγκεκριμένα παραδείγματα προορισμών και της ολοκληρωμένης προβολής που κάνει η εταιρία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *