mountain elatos
money tourism copyright photo

ΠΟΞ: “Με κλειστά ξενοδοχεία, μας εξαιρείτε από τα μέτρα και μας ζητάτε να πληρώσουμε…”

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Με τα ξενοδοχεία να είναι εν τοις πράγμασι κλειστά, αφού απαγορεύονται οι μετακινήσεις, αλλά “ανοιχτά” σύμφωνα με την λογική του Δημοσίου, αφού δεν έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, το υπουργείο Οικονομικών εξαιρεί τις ξενοδοχειακές μονάδες, από την αναστολή των υποχρεώσεων, και άλλα μέτρα στήριξης, όπως αναφέρει σε σημερινή επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ζητώντας την άρση της αδικίας.

tasios ΠΟΞΌπως σημειώνουν στην επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΞ κ.κ. Τάσιος και Τσακαλάκης, αντίστοιχα, “Από την ημερομηνία επιβολής του δεύτερου lockdown τα ξενοδοχεία στερούνται αντικειμένου δραστηριότητας – μας έχει επιβληθεί μια ‘άτυπη’ απαγόρευση λειτουργίας.
Τα μέλη μας διακόπτουν μόνα τους αυτή τη φορά τη λειτουργία τους, καθώς, βάσει των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις, κανένας πελάτης και να θέλει δεν μπορεί να μεταβεί σε αυτά. Το πρόβλημα είναι πως ακριβώς επειδή η απαγόρευση λειτουργίας που μας επιβλήθηκε αυτή τη φορά δεν ήταν επίσημη, αλλά έμμεση, οι υποχρεώσεις για εμάς αφέθηκαν να συνεχίζουν να τρέχουν. Και οι επιχειρήσεις μας που παραμένουν «ανοικτές κλειστές», στερούνται των απαραίτητων εσόδων για να τις καλύψουν”.

Και κρούοντας για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζει η ΠΟΞ:  “Σε κάθε περίπτωση θέλουμε εκ των προτέρων να σημειώσουμε πως, εφόσον κατά τη διάρκεια των εορτών παραταθεί η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομών ανά την επικράτεια, πολύ φοβόμαστε ότι ούτε τα παραπάνω μέτρα θα είναι αρκετά για την επιβίωση των μελών μας…”.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς κ. Χρήστο Σταϊκούρα Υπουργό Οικονομικών

Κοινοποίηση
κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη Υπουργό Επικρατείας
κ. Χάρη Θεοχάρη
Υπουργό Τουρισμού
κ. Μάνο Κόνσολα
Υφυπουργό Τουρισμού

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμενοι την απόφαση της Κυβέρνησης να αφήσει τυπικά ανοικτά τα ξενοδοχεία μας, παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις, θεωρήσαμε πως όλοι αντιλαμβάνονται ότι εν προκειμένω μας επιβάλλεται μια έμμεση αναστολή λειτουργίας και τα μέλη μας θα πρέπει στηριχθούν με τα ίδια μέτρα που λαμβάνονται για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή.

Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέφθηκε ένα ειδικό «προνομιακό» καθεστώς μόνο για τις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία διακόπηκε με κρατική εντολή. Όπως διαπιστώσαμε, το ίδιο ισχύει και για τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων μηνός Νοεμβρίου – οι σχετικές ΚΥΑ δημοσιεύθηκαν προχθές.

Από την ημερομηνία επιβολής του δεύτερου lockdown τα ξενοδοχεία στερούνται αντικειμένου δραστηριότητας – μας έχει επιβληθεί μια ‘άτυπη’ απαγόρευση λειτουργίας.
Τα μέλη μας διακόπτουν μόνα τους αυτή τη φορά τη λειτουργία τους, καθώς, βάσει των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις, κανένας πελάτης και να θέλει δεν μπορεί να μεταβεί σε αυτά.

ksd ΠΟΞ
adv

Το πρόβλημα είναι πως ακριβώς επειδή η απαγόρευση λειτουργίας που μας επιβλήθηκε αυτή τη φορά δεν ήταν επίσημη, αλλά έμμεση, οι υποχρεώσεις για εμάς αφέθηκαν να συνεχίζουν να τρέχουν. Και οι επιχειρήσεις μας που παραμένουν «ανοικτές κλειστές», στερούνται των απαραίτητων εσόδων για να τις καλύψουν.

Κύριε Υπουργέ,

Στα μέλη μας έχει ήδη από την 7η Νοεμβρίου επιβληθεί εν τοις πράγμασι απαγόρευση της λειτουργίας τους.

Ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο θα έπρεπε, προκειμένου να ενταχθούμε στα πρόσθετα μέτρα στήριξης, αυτή να επιβληθεί και νομοθετικά.

Αν ωστόσο το κρίνετε απαραίτητο προχωρήστε στη νομοθέτησή της.
Για εμάς δεν θα αλλάξει κάτι.
Τα ξενοδοχεία μας είναι ούτως ή άλλως άδεια.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε εκ των προτέρων να σημειώσουμε πως, εφόσον κατά τη διάρκεια των εορτών παραταθεί η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομών ανά την επικράτεια, πολύ φοβόμαστε ότι ούτε τα παραπάνω μέτρα θα είναι αρκετά για την επιβίωση των μελών μας…

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Γρηγόρης Τάσιος Μανώλης Τσακαλάκης
Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας”.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΠΟΞ: “Με κλειστά ξενοδοχεία, μας εξαιρείτε από τα μέτρα και μας ζητάτε να πληρώσουμε…”

  1. Επιτέλους να ακουστεί η φωνή μας… Θερμά συγχαρητήρια στην ΠΟΞ … Επίσης, καλό θα ήταν να υπάρξει και μία μέριμνα και για τα κόστη ενέργειας τα οποία είναι δυσβάσταχτα και τα οποία έτρεχαν την περίοδο που ήμασταν κλειστά με ΚΥΑ και έπρεπε και πίεζαν οι πάρωχοι να πληρωθούνε και τρέχουν και τώρα. Εννοείται ότι κανένας μας δεν υπολογίζει τις φετινές γιορτές αλλά ας μας υπολογίσει κάποιος και εμάς. Υποτίθεται ότι είμαστε η βιομηχανία της χώρας.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *