money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 28η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου.

Στην κεντρική ομιλία του, ο  Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος αναφέρθηκε στους τέσσερις τελευταίους μήνες όπου ο τουριστικός τομέας βίωσε και εξακολουθεί και βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, δίνοντας έμφαση στη συλλογική προσπάθεια και στρατηγική που ακολουθήθηκε ως “πρώτη γραμμή άμυνας” απέναντι στην κρίση, καθώς και στις στοχευμένες παραβάσεις που θα απαιτηθούν την επόμενη μέρα.

«Μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και αυτή τη σκληρή χρονιά, για να οικοδομήσουμε μια νέα, μακρά περίοδο ευημερίας, ωριμότητας και ανάπτυξης. Ο τουρισμός, θα σταθεί και πάλι, στο ύψος των περιστάσεων, στην πρώτη γραμμή της μάχης, ισχυρός και πρωτοπόρος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

H κλειστή συνεδρίαση της 28ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ ξεκίνησε με χαιρετισμό του κ. Γιάννη Παράσχη, ΑΙΑ CEO, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την 1η Ιουλίου που σηματοδοτεί την έναρξη της δύσκολης πορείας ανάκαμψης αερομεταφορών και τουρισμού. Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα, είναι πρωτίστως αναγκαία η μέριμνα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την απασχόληση.  Με κοινωνική ευθύνη και δίκαιο επιμερισμό των βαρών της κρίσης,  Κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι,  πρέπει να προστατεύσουμε την εργασιακή ειρήνη και την κοινωνική συνοχή, με στόχο τη σταδιακή επαναφορά σε μια νέα κανονικότητα».

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ του ΣΕΤΕ ομιλίες είχαν οι εκπρόσωποι των στρατηγικών εταίρων του Συνδέσμου, AEGEAN, Eurobank και CΟSMOTE, που δήλωσαν μεταξύ άλλων:

Προέδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης* «Συνεχίζουμε να παραλαμβάνουμε αεροπλάνα παρά την κρίση και να στηρίζουμε τις ανάγκες όσο το δυνατό περισσότερων περιοχών της χώρας, στη δύσκολη συγκυρία για να διασφαλίσουμε ένα ισχυρότερο προϊόν για το 2021 και το μέλλον. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η μελλοντική κεφαλαιοποίηση της θετικής εικόνας της χώρας. Χρέος μας η ανταπόκριση στις νέες ανάγκες επιβατών μας, η στήριξη του παραγωγικού μας πυρήνα και των εργαζομένων μας, για να μπορέσουμε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να συμβάλουμε εκ νέου στην αναπτυξιακή δυναμική».

Διευθύνων Σύμβουλος της Εurobank, κ. Φωκίωνας Καραβίας*: «Το 2020 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά όμως δεν είναι μια χαμένη χρονιά. Η χώρα μας ξεχώρισε με θετικό τρόπο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αξιοποίησε επικοινωνιακά την επιτυχία, βελτιώνοντας σημαντικά το brandname της χώρας. Το κέρδος είναι μεγάλο και κεφαλοποιήσιμο για το σύνολο της οικονομίας αλλά ιδιαίτερα για τον τουρισμό. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Ήμασταν Τράπεζα του Τουρισμού όταν στήριζε την οικονομία, είμαστε και σήμερα. Οι καλές μέρες θα ξαναέρθουν και θα είμαστε και τότε μαζί».ksd

“Η πανδημία άλλαξε απότομα την καθημερινότητά μας. Δημιούργησε ένα άνευ προηγούμενου disruption και παράλληλα μια νέα κανονικότητα. Σε αυτές τις συνθήκες η τεχνολογία ήταν ένας ισχυρός σύμμαχος για τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.” δήλωσε ο Chief Commercial Officer Business Segment OTE Group κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος* και συμπλήρωσε «Η σημερινή συνθήκη επιβάλλει όλοι μας να εστιάσουμε ακόμη περισσότερο την προσοχή μας στον τουριστικό κλάδο που αποτελεί τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου και επισήμανε ότι: «Η παρούσα συγκυρία αποτελεί και μια τεράστια ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό της τουριστικής στρατηγικής μας. Η βιωσιμότητα, η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, οι δημόσιες υποδομές, η αποτελεσματική διαχείριση των προορισμών και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν τις πρωταρχικές προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.  Αυτά είναι τα πεδία στα οποία θα επικεντρωθεί η δραστηριότητα του ΙΝΣΕΤΕ τα επόμενα χρόνια».

Οι δράσεις της Marketing Greece για το έτος 2019 παρουσιάστηκαν από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, κα. Ιωάννα Δρέττα  η οποία τόνισε: «Ανάγκη όσο ποτέ για τον ελληνικό τουρισμό οι συνέργειες και οι συνεργασίες».

Στο πλαίσιο της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, προηγήθηκε την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα και το Προεδρείο του ΣΕΤΕ.

Στη συνάντηση, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον Πρόεδρο, συμμετείχαν η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχης Τουρισμού και ο κ. Μιχάλης Καλογήρου, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου. Από την πλευρά του ΣΕΤΕ συμμετείχαν ο κ. Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του Συνδέσμου, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Α’ Αντιπρόεδρος, ο κ. Γιώργος Τσιλίδης, Αντιπρόεδρος, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας, και ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, Μέλος Δ.Σ..

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *