«Πράσινο φως» στο ΕΣΧΑΔΑ του Αστέρα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για τον Αστέρα Βουλιαγμένης από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης.

Με αυξημένη πλειοψηφία «πέρασε» το σχέδιο με επόμενη στάση το Συμβούλιο της Επικρατείας για την τελική έγκριση του.  

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».
Συμφωνία με την οποία εξασφαλίζονταν η προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας  και διατηρούσε παράλληλα το ίδιο τίμημα ύψους €400 εκατ. ενώ η όλη διαδικασία αναμένεται, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ να ολοκληρωθεί μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) είχε απορρίψει το αρχικό ΕΣΧΑΔΑ το οποίο προέβλεπε την κατασκευή έως και 100 πολυτελών κατοικιών μέσα στο χώρο του σημερινού ξενοδοχειακού συγκροτήματος το οποίο θεωρήθηκε οτι έρχεται σε αντίθεση με τα υπερκείμενα χωροταξικά σχέδια. Το νέο σχέδιο προβλέπει ανάπτυξη για 13 πολυτελείς βίλες και  δύο υπερπολυτελών ξενοδοχείων στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και WestIn Hotel.
ΠΗΓΗ: www.ered.gr
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *