rodos

«Πρέσβειρα της Ρόδου η κα. Isolde Moser από την Αυστρία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πρέσβειρα της Ρόδου διετέλεσε ουσιαστικά από το 1985 που επισκέφθηκε πρώτη φορά το νησί  και συνεχίζει μέχρι σήμερα, η κα Isolde Moser από την Αυστρία, γόνος επιφανούς οικογενείας της χώρας της και αδελφή της διάσημης Αυστριακής ποιήτριας και συγγραφέως Ingeborg Bachman.

Η Ρόδος έχει κερδίσει μια μόνιμη θέση στην καρδιά της, 32 χρόνια τώρα, όπως έχει κερδίσει στις καρδιές εκατομμυρίων επισκεπτών της που την επισκέπτονται συχνά όχι μόνον για διακοπές, αλλά γιατί νοιώθουν το νησί δεύτερη πατρίδα τους. Η κα Isolde Moser έρχεται στη Ρόδο δύο φορές το χρόνο και μένει περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες στο νησί.

Έχει οργώσει κυριολεκτικά απ΄ άκρη σε άκρη το νησί της Ρόδου, είτε με ποδήλατο της, καθώς είναι δεινή ποδηλάτισσα, σε έναν τόπο που το ποδήλατο έχει μεγάλη παράδοση, είτε με τα πόδια, αφού είναι λάτρης των περιπατητικών διαδρομών στα ροδίτικα βουνά, έχει περπατήσει σε όλα τα μονοπάτια, στον Αττάβυρο, Προφήτη Ηλία, Ακραμύτη και άλλα.

Λατρεύει κυριολεκτικά τη Ρόδο, το μοναδικό φως του νησιού, την ιστορία και τον πολιτισμό του, αγαπά τους κατοίκους του κι έχει αναπτύξει  φιλία ζωής με τον Ροδίτη κ. Κωνσταντίνο Σαρικά, ιδιοκτήτη ταξί και την οικογένεια του. Όμορφη ιστορία η γνωριμία τους, όταν ο  κ. Σαρικάς μία βροχερή ανοιξιάτικη μέρα, τον Μάη του 1985, συναντήθηκε για πρώτη φορά με την κα Ιζόλδη, όπως  αναφέρει ο ίδιος, εξυπηρέτησε την ίδια και την παρέα της μεταφέροντας τους με το αυτοκίνητο του στο ξενοδοχείο τους, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που όλοι μαζί, σε διπλανά τραπέζια, διασκέδαζαν μετά από μία βάπτιση και αρνήθηκε να πάρει χρήματα.

Η ευγένεια του και η καλοσύνη του κ. Κωνσταντίνου Σαρικά αποτέλεσαν την αρχή μιας όμορφης φιλίας που συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τις δύο πλευρές και τις δύο οικογένειες, καθώς η κα Moser από την Αυστρία έχει έξι παιδιά, να διατηρούν επαφές και πέρα από το διάστημα των διακοπών τους στη Ρόδο.

Την φανατική αυτή φίλη της Ρόδου, πραγματική αριστοκράτισσα – με την αρχαία ελληνική έννοια του όρου- στους τρόπους και τη συμπεριφορά της απέναντι σε όλο τον κόσμο, τίμησε προσωπικά ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, την περασμένη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στο γραφείο του, αποκαλώντας την πρέσβειρα της Ρόδου, για την μεγάλη αγάπη που έχει για το νησί μας, το οποίο προβάλλει με κάθε τρόπο στη χώρα της.

Η διάκριση

Παρουσία του δημοτικού συμβούλου και επιχειρηματία κ. Ιωάννη  Γιαννακάκη και του προσωπικού φίλου της κας Isolde Moser, συμπατριώτη μας κ. Κωνσταντίνου Σαρικά, αλλά και του Βοηθού Επισκόπου στην Ι.Μ. Ρόδου Αρχιμανδρίτη Κύριλλου, που είχε επισκεφθεί πιο νωρίς τον δήμαρχο, ο κ. Χατζηδιάκος της  απένειμε την τιμητική διάκριση του φίλου της Ρόδου, διάκριση που απονέμεται σε όλους εκείνους που αγαπούν και επισκέπτονται τη Ρόδο επί σειρά ετών.

Μιλώντας μαζί της στα γερμανικά, αφού ως γνωστόν ο κ. Χατζηδιάκος είναι άριστος γνώστης της γερμανικής γλώσσας, υπογράμμισε:«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να σας καλωσορίσω στο νησί μας. Ο κάθε επισκέπτης στη Ρόδο είναι και αισθάνεται μοναδικός. Για εμάς τους Ροδίτες είναι  μοναδικοί όσοι επιλέγουν την Ρόδο για  να διασκεδάσουν, να ξεκουραστούν και να δουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, αυτόν της Ροδίτικης κουλτούρας μέσα από τα τοπικά έθιμα, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αλλά κυρίως μέσα από τους ανθρώπους της.  Σας τιμάμε σήμερα εδώ στο Δήμο Ρόδου, ως ελάχιστη ένδειξη της χαράς και της ικανοποίησης που μας δίνετε να επιλέγετε τη Ρόδο επί σειρά ετών για να περάσετε τις διακοπές σας. Σας ευχαριστούμε  για την παρουσία  και φέτος εδώ», είπε ο δήμαρχος, δίδοντας της την τιμητική διάκριση και αναμνηστικά δώρα.

Αλλά και ο κ. Γιαννακάκης αμέσως μετά την απονομή της τιμητικής διάκρισης δήλωσε: «Πρόσωπα που τιμούν με τη συχνότατη παρουσία τους το νησί, πολύ σωστά επιβραβεύονται από το Δήμο Ρόδου, καθώς αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου στις πατρίδες τους».

Η κα Isolde Moser έδωσε ως δώρο στο δήμαρχο, μία σπάνια έκδοση ποιημάτων της αδελφής της διάσημης Αυστριακής ποιήτριας και συγγραφέως Ingeborg Bachman, ενώ συνομίλησε με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου, που διοργάνωσε την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση και με την προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου, με τις οποίες μοιράσθηκε αναμνήσεις και εντυπώσεις από τα κατά καιρούς ταξίδια της στη Ρόδο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *