mikrolimano

Προχωρά η ανάπλαση του Μικρολίμανου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ
Θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ανάπλαση του Μικρολίμανου και την επίσπευση της ολοκλήρωσης των εργασιών του τράμ, συζήτησαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης με τον υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ στη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης ενημέρωσε τον κ. Κουίκ για τον σχεδιασμό του Δήμου αναφορικά με την ανάπτυξη της περιοχής του Μικρολίμανου και τις εργασίες του τράμ και δήλωσε: «Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Πειραιά τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, με τον οποίο συζητήσαμε για την ανάπλαση του Μικρολίμανου, την επίσπευση των εργασιών του τραμ, καθώς και άλλα θέματα ζωτικής σημασίας για τον Πειραιά. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και θεωρώ ότι η συνεργασία με τον κ. Κουίκ, θα έχει θετικά αποτελέσματα για την πόλη του Πειραιά».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ από την πλευρά του, ανέφερε ότι αυτή η έκτακτη συνεργασία με τον δήμαρχο, έγινε με σκοπό «να δρομολογήσουμε από πλευράς κυβέρνησης όλες εκείνες τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες, για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού προγράμματος ανάπλασης του Μικρολίμανου, που σχεδιάζει η εδώ δημοτική αρχή».
Ο κ. Κουίκ υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό είχε συζητηθεί μεταξύ του δημάρχου και του πρωθυπουργού, στην τελευταία συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, αλλά και σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή του κ. Μώραλη, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
Αναφορικά με την κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων στην περιοχή, που αφορούν κυρίως επιχειρήσεις εστίασης, ο κ. Κουίκ είπε ότι η κυβέρνηση, με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή,
έδωσε νέα αναστολή μέχρι τέλος του 2016 στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου (Ν.4310/14 – ΦΕΚ 258/08.12.2014), «για να δοθεί ο χρόνος της εκπόνησης της οριστικής μελέτης ανάπλασης του Μικρολίμανου από πλευράς του Δήμου και η έναρξη και ολοκλήρωση των επιβεβλημένων εργασιών».
«Εάν χρειαστεί», συνέχισε ο υφυπουργός, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, που συμφώνησε, θα τροποποιηθεί, μετά από αίτημα του Δήμου, ο χρόνος λήξης, αλλά το πολύ μέχρι το 2017».
Επίσης, ο κ. Κουίκ είπε ότι επικοινώνησε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για την ενεργοποίηση, «αύριο αν είναι δυνατόν», της αρμόδιας Επιτροπής Καθορισμού του Αιγιαλού, «που θα αποτελέσει και τη βάση για την οριστική μελέτη του Δήμου Πειραιά».
«Έτσι όπως μου περιέγραψε το όραμά του για το Μικρολίμανο, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, η περιοχή μπορεί να πάρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά αντίστοιχων γνωστών περιοχών του εξωτερικού. Αν και προσωπικά διαβεβαιώνω, ότι την ξεχωριστή ομορφιά της Ελλάδας και του Μικρολίμανου δεν μπορούμε να τη βρούμε πουθενά σε όλο τον κόσμο και το οποίο, με την χωροταξική αναβάθμισή του θα “ψηλώσει” τα τουριστικά και οικονομικά οφέλη».
Εξάλλου, ο κ. Κουίκ συνέστησε στον δήμαρχο να τον ενημερώνει, όταν και όπου προκύπτουν «προβλήματα με τη γνωστή κεντρική γραφειοκρατία, ώστε να τα «ξεκλειδώνει».
Καταλήγοντας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τόνισε ότι είναι προτεραιότητα του ίδιου του κ. Τσίπρα. «Τώρα μάλιστα που ολοκληρώθηκε η αναπτυξιακή συμφωνία με την COSCO και εν όψει της νέας επένδυσης των 500 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκαν να κάνουν οι Κινέζοι και στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή, η πόλη του Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας, είναι βούληση αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εκτιναχθεί αναπτυξιακά. Θα είμαστε στη διάθεση της πειραϊκής δημοτικής αρχής, σε αυτό το όραμα που είναι πάνω απ’ όλα δικό της», τόνισε.
ΠΗΓΗ: www.ered.gr
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *