heraklion-airport

Προχωρά η επέκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη συναντήθηκε στις Αρχάνες Ηρακλείου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

O ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωση που έκανε, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου:

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την επέκταση του Αεροδρομίου Ηρακλείου, οπότε πολύ γρήγορα θα υπάρξει η πλήρης παραχώρηση, ώστε να επεκταθεί το Αεροδρόμιο, καθώς φέτος τον Ιούλιο, όπως μου είπε και ο αερολιμενάρχης, είχαμε ρεκόρ αφίξεων. Η εισήγηση από το ΤΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι θετική, ενώ της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν θετική εδώ και καιρό. Άρα άμεσα μπορεί να προχωρήσει.

Για τις εξελίξεις στην Τουρκία:

Η κατάσταση στην Τουρκία – είναι εύκολο να το συμπεράνει κάποιος – δεν είναι ομαλή. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και περίεργα στο σπίτι του γείτονά σου, πρέπει να μην κοιτάς αδιάφορα. Με μία έννοια, πρέπει να είσαι σε εγρήγορση. Είμαστε σε πλήρη εγρήγορση, όπως μπορεί και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να σας διαβεβαιώσει. Αισθανόμαστε ψύχραιμοι, αποφασιστικοί και σίγουροι, γιατί και οι δυνατότητες των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

Για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Η οικονομική κρίση μπορεί να άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμασταν σε ζητήματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, ίσως μας έβαλε σε ένα πιο λογικό δρόμο. Η ίδια η ανασυγκρότηση, η οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του υλικού που έχουμε, είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Σταματάνε οι αλόγιστες αγορές. Πρέπει να πω, βέβαια, ότι πάντοτε πολλαπλασιαστής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το έμψυχο υλικό, οι άνθρωποί τους. Ενδιαφερόμαστε να κατακτάνε καινούργιες γνώσεις, να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και, βεβαίως, ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τη μέριμνα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει αλλαγές που διευκολύνουν και δυναμώνουν την επιχειρησιακή μας ικανότητα. Διακλαδικότητα και οργάνωση της συνεργασίας. Πρόσφατα και με την κρίση στην Τουρκία αυτό φάνηκε τόσο στο επίπεδο της ταχύτητας, όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας.

Για την εξέλιξη των προσφυγικών ροών:

Δεν υπάρχουν οι προσφυγικές ροές οι οποίες υπήρχαν πέρσι. Είναι αρκετά χαμηλές. Κατά μέσο όρο περίπου 100 άνθρωποι την ημέρα. Όμως δεν είναι λίγο, γιατί είναι κλειστά τα σύνορα. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν τα εξής: για αυτούς που εξετάζεται το αίτημα πολιτικού ασύλου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και με βάση τη συμφωνία κάποιοι από αυτούς, που σήμερα είναι στα νησιά, θα περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε κενές θέσεις φιλοξενίας και με την συνδρομή και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η οποία φιλοξενεί σε σπίτια, μπορούμε αυτό να το καλύψουμε. Βεβαίως ανησυχούμε, με την έννοια ότι εργαζόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την πιθανότητα μιας μελλοντικής αύξησης των ροών. Είναι πολύ σημαντικά, δύο σημεία της συμφωνίας, το ένα αφορά την μετεγκατάσταση προσφύγων, οι οποίοι έχουν νομιμότητα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης – θεωρώ πάρα πολύ κακό ότι κάποιες χώρες της Ευρώπης αρνούνται αυτές τις αποφάσεις – και το δεύτερο είναι οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών που έχουν περάσει στα νησιά. Είναι δύο πράγματα που θα εξελιχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, που πρέπει να επιμείνουμε πολιτικά να εξελιχθούν γιατί είναι δύο σημεία της συμφωνίας που έχουν μείνει πίσω.

ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *