Brown

Προχωρά η επένδυση της Brown στο ακίνητο του La Mirage

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Την άδεια της υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και Κυκλάδων για να προχωρήσουν οι εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων στο ακίνητο του παλαιού ξενοδοχείου La Mirage, εξασφάλισε η εταιρία «EASTMED CAPITAL PROPERTY 1M IKE», συμφερόντων της Brown Hotels.

brownΠιο αναλυτικά σύμφωνα με την απόφαση δίδεται η “… έγκριση εκτέλεσης εργασιών εσωτερικών διαρρυθμίσεων και στατικής ενίσχυσης του κτηρίου του ξενοδοχείου La Mirage επί της οδού Μ. Κοτοπούλη 3, στον Δήμο Αθηναίων, καθώς και αλλαγής όψης και διαμόρφωση δώματος, από την εταιρεία «EASTMED CAPITAL PROPERTY 1 M IKE», υπό τον όρο αυτές να είναι σύμφωνες με τις διατάξεις πολεοδομικές, κτιριοδομικές ή άλλων αρχών.

ksd PRIMAGEL
adv

Ο έλεγχος έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3028/02 μόνον ως προς το παρόν αίτημα.

Η παρούσα έγκριση δεν αποτελεί νομιμοποίηση τυχόν προηγούμενων εργασιών που έγιναν στην ιδιοκτησία χωρίς την έγκριση του ΥΠΠΟΑ. Η έγκριση ανακαλείται σε περίπτωση μη τήρησης των
προαναφερόμενων όρων, καθώς και σε περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών ή αλλαγής της επιτρεπόμενης από την έγκριση χρήσης ή ενεργειών και δραστηριοτήτων που δύνανται να επιφέρουν άμεση ή έμμεση βλάβη στα προστατευόμενα μνημεία”.

Το ιστορικό La Mirage επί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη 3, στην Ομόνοια, το οποίο ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, έχει μισθωθεί με σχετικό διαγωνισμό για 40 χρόνια.

Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 9.392 τ.μ. και αποτελείται από το ξενοδοχείο (ισόγειο, δύο υπόγεια, α’ όροφος, οκτώ επιπλέον ορόφους και δώμα) καθώς και δύο καταστήματα με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπούλη 3 και με είσοδο/έξοδο επί της στοάς του κτιρίου.

To La Mirage με 208 δωμάτια, όταν κτίστηκε, τέλη της δεκαετίας του ’70- αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε θεωρηθεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή του κέντρου, όπου, τότε, «χτυπούσε» η εμπορική καρδιά της Αθήνας. Η τελευταία “αναλαμπή” του ήταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ενώ η παρακμή του στη συνέχεια, ουσιαστικά ακολούθησε την παρακμή της ευρύτερης περιοχής, οδηγώντας το ξενοδοχείο στο «λουκέτο» την 1η Ιουλίου του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Ιούνιο, το Brown Acropol, το πρώτο ξενοδοχείο της Brown Hotels Collection στην Ελλάδα, υποδέχθηκε τους πελάτες, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του σημερινού ταξιδιώτη που αναζητά ένα design ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Η  Brown Hotels

Η αλυσίδα Brown Hotels, με έδρα το Τελ Αβίβ, είναι φημισμένη για τη μοναδικότητα των boutique hotels που διαθέτει σε πολλές σημαντικές πόλεις του κόσμου.

Στο portfolio της αλυσίδας ανήκουν τα φημισμένα Brown TLV, Brown Beach House, The Poli House, Dave Gordon, The Lighthouse, Dave Levinsky τα οποία βρίσκονται στο Τελ Αβίβ, καθώς και τα Villa Brown Jerusalem και Villa Ba’Moshava στην Ιερουσαλήμ.

Διαθέτει επίσης το ξενοδοχείο Brown Beach House Croatia στην πόλη Τρογκίρ της Κροατίας.

Η αλυσίδα Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τους Hoteliers Leon Avigad και Nitzan Perry, εξελίσσοντας την επιθυμία των ιδρυτών να δημιουργήσουν ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους τουρίστες την πραγματική κουλτούρα και τη δημιουργικότητα του νεανικού πληθυσμού της κάθε πόλης, αλλά και να επανασυστήσουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της.

Κάθε ένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας είναι μοναδικό, με χαρακτηριστική αισθητική εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο παλμό της εκάστοτε πόλης.

Η Brown Hotels εγκαινίασε επτά νέες ιδιοκτησίες στο Ισραήλ το διάστημα 2019/2020 και έως το 2023 θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, με νέες ιδιοκτησίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *