Προειδοποίηση για απάτες σε διαδικτυακές κρατήσεις ταξιδιών στην Βρετανία | Χάθηκαν 12,3 εκατ. £ πέρυσι

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο εθνικός οργανισμός καταγγελιών απάτης και εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο της Βρετανίας, Action Fraud έχει ξεκινήσει εκστρατεία προειδοποιώντας τους πολίτες να κάνουν την έρευνά τους πριν κλείσουν ταξίδια στο διαδίκτυο, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί ταξιδιώτες έχασαν 12,3 εκατομμύρια λίρες πέρυσι.

Η Action Fraud δήλωσε ότι 6.640 ταξιδιώτες εξαπατήθηκαν πέρυσι, με μέση απώλεια 1.851 λίρες ανά άτομο.

Ο μεγαλύτερος αριθμός απάτης σημειώθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με 804 και 781 αντίστοιχα.

Η επικεφαλής της Action Fraud, Pauline Smith, δήλωσε: “Καθώς οι άνθρωποι σκέφτονται να κλείσουν τις διακοπές τους, είναι κατανοητό ότι όλοι αναζητούν όλο και περισσότερο τις καλύτερες προσφορές. Με την κρίση του κόστους ζωής να συμπιέζει τα οικονομικά μας, είναι εύκολο να ξεχάσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση απέναντι στους απατεώνες που προσφέρουν φθηνότερες προσφορές και μεγάλες τιμές που είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές”.

Οι συμβουλές της Action Fraud περιλαμβάνουν τον έλεγχο για τα λογότυπα ABTA και ATOL πριν από την κράτηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ABTA, Mark Tanzer, δήλωσε: “Η ABTA είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Οι απατεώνες χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένες μεθόδους για να στοχεύσουν τους καταναλωτές, με ιδιαίτερη έμφαση σε προορισμούς και εποχές του έτους που η ζήτηση είναι υψηλή και η διαθεσιμότητα περιορισμένη, καθώς γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι θα αναζητούν καλές προσφορές.

“Οι ταξιδιώτες συχνά μαθαίνουν ότι έχουν εξαπατηθεί μόνο λίγο πριν ταξιδέψουν, ή ακόμη και στο θέρετρο, όταν μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρουν νόμιμη αντικατάσταση, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερο κόστος και πιθανή απογοήτευση.

“Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας κατά την κράτηση είναι να αναζητήσετε μια εταιρεία που είναι μέλος της ABTA κατά την κράτηση των διακοπών σας”.

Η Άννα Μπόουλς, επικεφαλής του Τμήματος Καταναλωτών και Επιβολής της ΥΠΑ, πρόσθεσε: “Ορισμένα μέτρα προστασίας περιλαμβάνουν την επίσκεψη στον ιστότοπο atol.org για να ελέγξετε ότι το οργανωμένο ταξίδι σας προστατεύεται οικονομικά από την ATOL, να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα αν μπορείτε και να συνάψετε ταξιδιωτική ασφάλεια αμέσως μετά την κράτηση”.απάτη

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *