“Φωτιά και λαύρα” λέει ο O’ Leary τα αεροπορικά ναύλα το 2022

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τον “κώδωνα του κινδύνου” για κατακόρυφη άνοδο των αεροπορικών ναύλων, το επόμενο καλοκαίρι, γεγονός που θα “εκτοξεύσει” το κόστος των ταξιδιών στην Ευρώπη, κρούει ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’ Leary.

O’ Leary κάνει λόγο για “δραματικά υψηλότερους” αεροπορικούς ναύλους, το καλοκαίρι του 2021, καθώς οι επιβάτες σπεύδουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη για τις διακοπές τους, αλλά και για άνοδο στις τιμές των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεράστια ζήτηση για διακοπές θα συμπίπτει με λιγότερες πτήσεις, πράγμα που θα σήμαινε άνοδο των τιμών, όχι μόνο των πτήσεων, αλλά και των ξενοδοχείων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair, τον Ιούλιο, προέβλεψε άνοδο των ναύλων λόγω του ελλείμματος κατά 20% στην προσφορά θέσεων, τα επόμενα δύο έως τρία καλοκαίρια.

“Η περιορισμένη χωρητικότητα στις πτήσεις σε συνδυασμό με την κατακόρυφη ανάκαμψη στον τουρισμό διακοπών στην Ευρώπη, το επόμενο έτος, θα οδηγήσουν στη δραματική αύξηση των τιμών”, είπε ο O’ Leary, μιλώντας στους Sunday Times.

“Εάν θέσουμε εκτός τον Thomas Cook (έξι εκατομμύρια θέσεις), τη Flybe (οκτώ εκατομμύρια θέσεις), τη Norwegian (σχεδόν 24 εκατομμύρια θέσεις), σε συνδυασμό και με τη μείωση κατά 40% του στόλου της Alitalia, θα υπάρξει περίπου 20% λιγότερη χωρητικότητα στις πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, το 2022, ενώ την ίδια στιγμή η ζήτηση θα ανακάμπτει”, προειδοποίησε. Ο ίδιος εκτιμά πως η αύξηση των περιβαλλοντικών φόρων θα επιφέρει επιπλέον αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Η προειδοποίησή του έρχεται καθώς οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν ήδη την απειλή αύξησης του πληθωρισμού.

Εντούτοις, παρά τα αρνητικά της υπόθεσης, ο O’ Leary προβλέπει ότι, οι αυξήσεις των τιμών το επόμενο έτος θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ενοποίηση του κλάδου.

Υπενθυμίζεται πως η Ryanair έχει ανακοινώσει μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, για τον φετινό χειμώνα, σε μια προσπάθεια να πιάσει μερίδιο αγοράς στο σύνολο των προορισμών.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *