Προωθείται το νομοσχέδιο που δίνει λύση με τα καταπατημένα ακίνητα του δημοσίου | Συνάντηση Κόνσολα – Σταϊκούρα

ΦΟΡΕΙΣ

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών το ζήτημα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την ανάγκη υποβολής σχετικού αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί από την κυβέρνηση, μετά και την απόφαση του Ecofin που δίνει στη χώρα μας αυτό το δικαίωμα από το 2025.

Παράλληλα, συζητήθηκε η θεσμική παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών για την εξαγορά των 28.000 περίπου ακινήτων του δημοσίου που έχουν καταπατηθεί προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, αλλά και να δοθεί τέλος σε αμφισβητήσεις και δικαστικές διαμάχες, που έχουν κόστος κυρίως για το δημόσιο.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι οι κάτοχοι αυτών των εκτάσεων θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν από το κράτος τις συγκεκριμένες εκτάσεις καταβάλλοντας το οικονομικό αντίτιμο που θα υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο να δοθεί στη διαβούλευση, ενώ η προώθηση του νομοσχεδίου προς ψήφιση επιβεβαιώνεται και από την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2023, στην οποία προαναγγέλλεται η τακτοποίηση των κατεχομένων δημοσίων και ανταλλαξίμων κτημάτων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *