money tourism copyright
Το αεροδρόμιο Domotetovo της Μόσχας | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προς επανεκκίνηση των πτήσεων Ελλάδας – Ρωσίας, με 2 πτήσεις την εβδομάδα από 1η Οκτωβρίου

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν την πιθανότητα για επανεκκίνηση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ρωσικών Τουριστικών Πρακτόρων (ATOR).

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του πρόεδρου του TEZ TOUR Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαριτίδη, σύμφωνα με τον οποίο οι Ρωσικές Αρχές εξετάζουν τη δυνατότητα για επανεκκίνηση πτήσεων με την Ελλάδα από την 1η Οκτωβρίου υπό τον όρο περιορισμού των πτήσεων σε έως δύο την εβδομάδα. Όπως εκτιμά ο ίδιος τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων, δεν έχει καλυφθεί πλήρως η ποσόστωση από τους Ρώσους τουρίστες που  φθάνουν στην Ελλάδα μέσω τρίτων χωρών.

money tourism photo
money tourism copyright photo

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με ανακοίνωσή της την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ενημέρωσε το επιβατικό κοινό για την ανανέωση της αεροπορικής οδηγίας (notam) που αφορά τους μόνιμους κατοίκους Ρωσίας και προβλέπει παράταση των ταξιδιωτικών περιορισμών, έως και την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 παρατείνεται η notam που προβλέπει ότι όσοι επιβάτες, μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας, ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από την Ρωσική Ομοσπονδία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Παράλληλα με την ανανέωση της αεροπορικής οδηγίας παραμένει σε εφαρμογή το ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από την Ρωσία και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

ksd
adv

Σύμφωνα με τις πηγές του Vestnik ATOR, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία των Ελληνικών Αρχών και να ξεκινήσει την εναέρια κυκλοφορία σε διμερή βάση, η οποία σταμάτησε τον Μάρτιο λόγω του κορονοϊού και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί μόνο πτήσεις επαναπατρισμού.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαριτίδη οι πτήσεις θα είναι Μόσχα-Αθήνα, σε αμοιβαία βάση και θα εκτελούνται από έναν ρωσικό αερομεταφορέα και έναν ελληνικό.

elion clubΣτο γεγονός ότι η επανεκκίνηση των πτήσεων προς την Ελλάδα είναι δυνατή από τις αρχές Οκτωβρίου αναφέρθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του “Mouzenidis Travel” Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, ο οποίος δήλωσε: «Πράγματι, υπάρχουν κάποιες αρχικές πληροφορίες ότι οι Ρωσικές Αρχές είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τις πτήσεις με την Ελλάδα. Η ρωσική πλευρά απευθύνθηκε επίσημα στην ελληνική πλευρά με μια τέτοια πρόταση και ίσως το ζήτημα θα επιλυθεί τις επόμενες μέρες».

Ο Mikhail Mishustin θα πάει στο Άγιο Όρος

Τέλος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του ATOR, η Ελλάδα αναμένει την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Mikhail Mishustin στις 24-25 Σεπτεμβρίου στο Άγιο Όρος. Ο Επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης θα κάνει ένα προσκυνηματικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου θα επισκεφθεί τις Καρυές όπου θα συναντηθεί με την αγιορείτικη ηγεσία και θα καταλύσει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *