Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες εξετάζουν μια πιθανή προσωρινή αναστολή των πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία», δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ μια ενημερωμένη πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Μια προειδοποίηση σχετικά με το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής των ναυλωμένων πτήσεων των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών προς τα αεροδρόμια της Τουρκίας, έχει ληφθεί», πρόσθεσε η πηγή.

«Η σχετική ειδοποίηση εστάλη στις αεροπορικές εταιρείες από τον αναπληρωτή επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε άλλη πηγή της αεροπορικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  η ειδοποίηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, συνδέεται με την «δύσκολη εσωτερική πολιτική κατάσταση» στην Τουρκία και οι αεροπορικές εταιρίες συνιστάται να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα κατά το σχεδιασμό των υφιστάμενων προγραμμάτων ναυλωμένων πτήσεων.

Σύμφωνα με την γραμματέα Τύπου του ρωσικού Συνδέσμου Tour Operators Irina Tyurina, η πιθανή διακοπή των προγραμμάτων τσάρτερ προς την Τουρκία θα οδηγήσει τα εκατομμύρια των Ρώσων τουριστών, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει για τις διακοπές τους,  να μείνουν χωρίς ανάπαυση.

«Οι τουριστικοί πράκτορες θεωρούν την οδηγία της Rosaviatsia για τις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία μόνο ως προειδοποίηση – σύσταση, και όχι ως απαγόρευση και εντολή για δράση», σχολίασε ο Σύνδεσμος Tour Operators της Ρωσίας

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «οι κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες έχουν δει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το κείμενο του εγγράφου εργασίας, το οποίο ωστόσο δεν έχει δημοσιευθεί επίσημα, και δεν είναι ένας οδηγός για δράση ή μια οδηγία».

Στις 16 Απριλίου, θα διεξαχθεί το δημοσψήφισμα στην Τουρκία, η έκβαση του οποίου είναι απρόβλεπτη. Λαμβάνοντας υπόψη την απόπειρα του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι οι αντίπαλοι του Ερντογάν, δυσαρεστημένοι από τα αποτελέσματα των εκλογών, θα κάνουν κάποιες προσπάθειες για να προκαλέσουν  πολιτική αναταραχή», τόνισε πηγή του ATOR.

ΠΗΓΗwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ