Προσγειώθηκε η παρθενική πτήση του πρώτου Airbus 330 Neo της Condor

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πρώτο Airbus 330 Neo της Condor ολοκλήρωσε την πρώτη του εμπορική πτήση από τη Φρανκφούρτη προς τον Μαυρίκιο με το αεροσκάφος να προσγειώνεται με μικρή καθυστέρηση στο αεροδρόμιο του Πορτ Λουί, στις 3.11 π.μ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου.

Στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη της παρθενικής πτήσης του Condor Airbus 330-941 Neo πραγματοποιήθηκε μια μικρή τελετή υποδοχής.

Το αεροσκάφος διαθέτει τρεις κατηγορίες θέσεων: Οικονομική Θέση (216 θέσεις), ανώτερη Οικονομική Θέση (64 θέσεις) και Διακεκριμένη Θέση (30 θέσεις). Ένα πλεονέκτημα είναι ότι τα καθίσματα της Διακεκριμένης Θέσης μπορούν να μετατραπούν σε επίπεδα κρεβάτια με επιφάνεια ανάκλισης 1,99 μέτρων. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερις θέσεις, οι οποίες αργότερα θα διατεθούν στην αγορά ως προνομιακές θέσεις (Prime Seats) με επιφάνεια ανάκλισης 2,10 μέτρων.

Κάθε κάθισμα διαθέτει ψυχαγωγία εν πτήσει με συνδεσιμότητα εν πτήσει και την καλύτερη ανάλυση 4K, USB-A/USB-C και πρίζες ρεύματος.

Η Condor παρουσίασε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το πρώτο από τα 18 παραγγελθέντα ολοκαίνουργια αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων Airbus 330 Neo. Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας, Ralf Teckentrup, ξεναγήθηκε προσωπικά στο αεροσκάφος και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την υπερηφάνεια του.
“Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Condor και το μέλλον της. Η άφιξη του πρώτου μας A330neo στη Φρανκφούρτη σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την Condor. Η κατανάλωση καυσίμου του αεροσκάφους των 2 λίτρων είναι πολύ χαμηλότερη από τον μέσο όρο του κλάδου και μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 20% στις ίδιες διαδρομές. Αυτό, σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες αιχμής και το υψηλότερο επίπεδο άνεσης, δείχνει το δρόμο προς το μέλλον και προς έναν από τους πιο πράσινους στόλους στην Ευρώπη”, είχε δηλώσει ο κ. Teckentrup.
Η ανανέωση του στόλου των μεγάλων αποστάσεων της Condor ξεκινά με το πρώτο εργοστασιακά νέο A330neo. Με το νέο αεροσκάφος, ο πιο δημοφιλής αερομεταφορέας αναψυχής της Γερμανίας εστιάζει ταυτόχρονα στην καινοτόμο περαιτέρω ανάπτυξη, την εξαιρετική αποδοτικότητα και τη μέγιστη άνεση των πελατών.
Με μια πολύ πιο ευρύχωρη αίσθηση, την τελευταία γενιά ψυχαγωγίας εν πτήσει και την πρώτη συνδεσιμότητα στο αεροσκάφος, οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους ακόμα πιο χαλαρά και με την καλύτερη αίσθηση.
Το νέο αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας της Rolls Royce και ειδική αεροδυναμική. Χάρη στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, οι κινητήρες Trent 7000 είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και μπορούν να λειτουργήσουν με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF). Μεταξύ άλλων, αυτό έχει ως αποτέλεσμα 20% χαμηλότερες εκπομπές CO2 και σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων που δεν έχει προηγούμενο.
Το Airbus A330neo είναι το πρώτο αεροσκάφος στον κόσμο που έχει ήδη πιστοποιηθεί για τη ρυθμιστική μείωση των εκπομπών CO2, που θα ισχύσει από το 2028.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *