spain Reyes Maroto
Η Ισπανίδα υπουργός Τουρισμού, κα. Reyes Maroto.

Προσπάθειες να ανοίξουν τα Κανάρια Νησιά, με την εφαρμογή πρωτοκόλλων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ένα πρωτόκολλο για την δημιουργία ασφαλών ταξιδιωτικών διαδρόμων με ευρωπαϊκές χώρες, συμφωνήθηκε να εφαρμοσθεί μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης των περιφερειακών αρχών στα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Ο στόχος είναι να επανεκκινήσει ο Τουρισμός στα δύο ισπανικά νησιωτικά συγκροτήματα, με ασφάλεια χωρίς να τεθεί κίνδυνος μόλυνσης από κορονοϊό, την στιγμή που η Αγγλία έχει θέσει τους πολύ σημαντικούς προορισμούς στις λίστες καραντίνας και εκτός των “ταξιδιωτικών διαδρόμων” της βρετανικής κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά, κάθε ταξιδιώτης που φτάνει στα δύο νησιωτικά συμπλέγματα, από έναν προορισμό με έως 50 κρούσματα κορονοϊού, ανά 100.000 πληθυσμό τις τελευταίες 14 ημέρες δεν θα υποβάλλεται σε test Covid, κατά την άφιξή του σε οποιοδήποτε από τα αεροδρόμια των νησιών.

spain
Photo by Blair Vermette on Unsplash

Όσοι φτάνουν από προορισμούς με περισσότερα από 50 κρούσματα κορονοϊού, ανά 100.000 πληθυσμό τις τελευταίες 14 ημέρες, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ για που θα έχει πραγματοποιηθεί έως 48 ώρες πριν από την πτήση.

Όλοι οι τουρίστες, θα πρέπει να κάνουν test 48 ώρες πριν από την πτήση επιστροφής στις πατρίδες τους από τα νησιά. Τα test θα πραγματοποιούνται σε κέντρα που έχουν συμβληθεί με τις ισπανικές αρχές, χωρίς κόστος για τον τουρίστα. Οι τουρίστες που θα έχουν θετικό test, δεν θα επιτρέπεται να επιστρέψουν και θα παραμένουν σε καραντίνα στον προορισμό.

Οι κυβερνήσεις των Καναρίων και των Βαλεαρίδων θα καλύψουν τα σχετικά έξοδα για τον τουρίστα εάν έχει θετικό test και πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα, παρέχοντας μια σειρά ειδικών καταλυμάτων για το σκοπό αυτό. Η υγειονομική περίθαλψη ή η νοσηλεία θα καλύπτονται επίσης όπου είναι απαραίτητο.

ksd Κανάρια Νησιά
adv

Μια επίσημη ομάδα εργασίας που έχει καταρτίσει το πρωτόκολλο για τους τουριστικούς διαδρόμους επιβεβαίωσε ότι τα δύο συγκροτήματα νησιών έχουν τις απαραίτητες δυνατότητες για να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα.

Η νέα αυτή πολιτική των σιπανικών αρχών θα προωθηθεί και θα προβληθεί μέσω ειδικής εκστρατείας, σε μια σειρά γλωσσών, με την μετάφραση υλικού να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι τουριστικοί διάδρομοι συμπληρώνουν τις συστάσεις που αναμένεται να εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, το οποίο επιδιώκει να τυποποιήσει τα επιδημιολογικά κριτήρια και τους κανόνες για τα ταξίδια μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού Reyes Maroto δήλωσε: «Τα πρωτόκολλα είναι ένα χρήσιμο μέτρο για την επίτευξη συμφωνιών με τους ευρωπαίους εταίρους μας για να να επανενεργοποιήσουμε τη ροή των τουριστών με ασφαλείς συνθήκες. Αυτά τα πρωτόκολλα είναι τα πρώτα και ελπίζουμε να μπορέσουμε να τα επεκτείνουμε και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ισπανία.”

Η Jet2

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του ομίλου Jet2, αναφέρει ότι θα ήταν μια πολύ θετική είδηση για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η επανέναρξη των ταξιδιών στα ισπανικά νησιά από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το Χειμώνα.

Χαιρετίζοντας την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τους νησιωτικούς διαδρόμους την περασμένη εβδομάδα και την χαλάρωση των περιορισμών , σημείωσε ότι τα τρέχοντα υψηλά ποσοστά μόλυνσης σημαίνουν ότι θα ήταν «δύσκολο» θα καταργηθούν οι περιορισμοί για τα Κανάρια νησιά τις επόμενες εβδομάδες.

Την ίδια εκτίμηση συμμερίζεται και η ABTA, καθώς εκπρόσωπός της δήλωσε ότι «μια περιφερειακή προσέγγιση στην καραντίνα» μπορεί να ανοίξει τις Καναρίους Νήσους για τη χειμερινή περίοδο παρά τις κρατικές συστάσεις ενάντια στα ταξίδια προς τους ηπειρωτικούς προορισμούς της Ισπανίας.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *