Πρόσθετο συντελεστή δόμησης στα ξενοδοχεία και 11% ΦΠΑ, εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ|VIDEO

VIDEO ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πρόσθετο συντελεστή δόμησης στα ξενοδοχεία και 11% ΦΠΑ, στον Τουρισμό, εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας πριν από λίγο, στην 27η ετήσια τακτική γενική συνέλευση, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο κ. Μητσοτάκης, παρουσία της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Χριστίνας Τετράδη, σε συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κουβαρά,   εξήγγειλε σειρά μέτρων για τον Τουρισμό και της επιχειρήσεις, με πιο σημαντικά την θέσπιση συντελεστή Φ.Π.Α. 11%, στον οποίο θα υπαχθεί ο Τουρισμός και την παροχή πρόσθετου συντελεστή δόμησης στα ξενοδοχεία, για κοινόχρηστους και μόνο χώρους, ως κίνητρο για την εφαρμογή μέτρων ενεργειακής αναβάθμισης των ξενοδοχείων.
Σημειώνεται ότι το μοντέλο με τον πρόσθετο συντελεστή δόμησης, έχει εφαρμοσθεί στην Κύπρο (σ.σ. έχει γράψει σχετικά το money-tourism.gr), με επιτυχία, συμβάλλοντας όχι μόνο στην ανάπτυξη του Τουρισμού, αλλά και της Οικοδομής.

money tourism copyright
money tourism photo

Επιπροσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε τις δεσμεύσεις τους για φορολογικά κίνητρα και συγκεκριμένα, μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, από 28% σήμερα, την μείωση της φορολογίας μερισμάτων στο 5%, από 10% που είναι σήμερα, την εφαρμογή υπεραποσβέσεων, θετικότερων από τις πρόσφατες αλλαγές που θέσπισε η κυβέρνηση, μείωση της επιβάρυνσης της εργασίας, κ.ο.κ..

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε  ότι ο Τουρισμός ήταν και θα συνεχίσει να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, και η ΝΔ θα του δώσει προτεραιότητα με όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ είπε ότι μόνο με επενδύσεις θα έρθει η ανάπτυξη. Αστειευόμενος δε και θέλοντας να καταδείξει τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις σε όλους τους τομείς, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Ελληνικού, τονίζοντας ότι για να ξεκινήσει απαιτείται μόλις  η έκδοση δυο υπουργικών αποφάσεων ρυθμιστικού χαρακτήρα και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο, που για κάποιο λόγο δεν προωθούνται και κατέληξε λέγοντας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε την έκταση του Ελληνικού να γίνεται ένας τεράστιος λαχανόκηπος”.

Τόνισε μάλιστα ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να έχει ρυθμούς ανάπτυξης 3% – 4%, γιατί με ρυθμούς της τάξεως του 2%, δεν υπάρχει προοπτική, εξέλιξη που δεν θα έρθει μέσω της κατανάλωσης, αλλά μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, πΠολλές εκ των οποίων θα είναι στον Τουρισμό.

money tourism copyright
money tourism photo

 

 

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την δημιουργία ειδικού συμβουλίου με την συμμετοχή των 13 Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε 2 μήνες στο πρωθυπουργικό γραφείο και θα γίνεται προγραμματισμός των δράσεων, ώστε να υπάρχει συντονισμός.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, την χαρακτήρισε “λειψή”, και απαιτείται η καθολική εφαρμογή του  μεωμένου συντελεστή, ενώ υπογράμμισε ότι σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης, είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή.

Ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για το θέμα της Εκπαίδευσης, είπε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε  να έχει το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στον κόσμο για τουριστικές σπουδές, προσελκύοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο, και υποστήριξε ότι η αγορά πάντα δίνει λύση, αναφέροντας ότι “δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία στην αναθεώρηση του Συντάγματος για την θεσμοθέτηση ιδιωτικών πανεπιστημίων”.

Ασφάλεια

Για το θέμα της Ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το φαινόμενο της ανομίας θα εξαλειφθεί, υποσχόμενος μάλιστα ότι θα δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για να εγκατασταθούν σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, για τις οποίες θα υπάρξουν συγκεκριμένα σχέδια αστικής ανάπλασης. Ειδικά δε για το κέντρο της Αθήνας ανέφερε ότι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμισή του.

Επιμήκυνση, Εργασιακά

Τέλος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι απαραίτητη η σύζευξη του Τουρισμού με τον Πολιτισμό, ενώ αναφορικά με τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας του Τουρισμού, χαρακτήρισε υποδειγματική την συνεργασία ξενοδόχων και οι ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Γ. Κουβαρά, στο κανάλι του money-tourism.gr, στο youtube.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *