guardian

Προσβλητικό τουριστικό πακέτο του Guardian για την Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκριναν την εφημερίδα «The Guardian» για «προσβολή» των Ελλήνων και προσπάθεια «κερδοφορίας μέσω της δυστυχίας», αφού η βρετανική εφημερίδα πρόσφερε στην ειδική ενότητα  “The Guardian Holidays“, θεματικό πακέτο διακοπών στην Ελλάδα για την χρηματοπιστωτική και προσφυγική κρίση, που μαστίζει τη χώρα.

Μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε την Τετάρτη η σελίδα με τη διαφήμιση αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Το διάρκειας μιας εβδομάδας «εκπαιδευτικό και ενημερωτικό ταξίδι για τη σύγχρονη Ελλάδα» παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της The Guardian με κόστος 2.500 βρετανικών λιρών (3.527 δολάρια) με ημερομηνία έναρξης την 31η Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το ταξίδι, «ειδικά σχεδιασμένο για τους αναγνώστες της Guardian», δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες «να έρθουν σε επαφή με οικογένειες Ελλήνων και να μάθουν πόσο η ζωή τους έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση».

«Εξερευνήστε τη χρηματοπιστωτική κρίση στο μικρόκοσμο σε ένα προάστιο της Αθήνας και γνωρίστε τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τους δήμους που υποστηρίζουν τους ανθρώπους την περίοδο της λιτότητας», ανέφερε η διαφήμιση του ταξιδιού, που οργανώθηκε σε συνεργασία με την ταξιδιωτική εταιρεία Political Tours.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση με τοπικές ΜΚΟ, Έλληνες αξιωματούχους και διεθνείς οργανισμούς, ανέφερε η εφημερίδα.

Στο επταήμερο ταξίδι από τη Σάμο στην Αθήνα περιλαμβάνεται συνάντηση με την απεσταλμένη της Guardian Greece, Helena Smith.

Σε μια ηλεκτρονική δήλωση στο Al Jazeera αργότερα την Τετάρτη, εκπρόσωπος της Guardian News & Media δήλωσε: «Η Guardian συνεργάζεται με την Political Tours παρέχοντας ενημερωτικά ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους που το επιθυμούν να κατανοήσουν την πολιτική και κοινωνική κατάσταση αυτών των περιοχών.

«Εξαιτίας του προβληματισμού που δημιουργήθηκε, διακόψαμε το εν λόγω project προκειμένου να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας».

Νωρίτερα, πολλοί Έλληνες αλλά και άλλοι χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter για να επικρίνουν την εφημερίδα για προσπάθεια αποκόμισης κέρδους από «τουρισμό μέσα στην κρίση σε μια χώρα που έχει πληγεί από αυτήν».

Ένας χρήστης Twitter χαρακτήρισε το ταξίδι «ντροπιαστικό» και «προσβλητικό».

«Για 2.500 λίρες μπορείτε να ζήσετε την προσφυγική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Αυτό είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτήν», έγραψε.

Άλλοι αμφισβήτησαν τη «δημοσιογραφική ηθική» της εφημερίδας.

Ορισμένοι κάλεσαν την εφημερίδα να απολογηθεί στους Έλληνες και στους πρόσφυγες που ζουν εκεί.

Η Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό δέχεται τις αρνητικές συνέπειες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης καθώς και της εγχώριας κακής οικονομικής διαχείρισης.

Μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια οι κυβερνήσεις εισήγαγαν μια σειρά σκληρών μέτρων λιτότητας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οικονομικό χρέος της χώρας, οδηγώντας τον κόσμο σε επαναλαμβανόμενες δημόσιες διαμαρτυρίες.

Παράλληλα, η Ελλάδα έχει υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους ρίσκαραν τη ζωή τους πραγματοποιώντας επικίνδυνα θαλάσσια ταξίδια εγκαταλείποντας τις διχασμένες από τον πόλεμο χώρες τους, όπως η Συρία.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *