Προτεραιότητα τα Κέντρα Ταυτοποίησης για το υπουργείο Τουρισμού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τη συνεργασία των τοπικών φορέων ζητάει το υπουργείο Τουρισμού για την έγκαιρη δημιουργία των κέντρων ταυτοποίησης των προσφύγων και μεταναστών, τα οποία, όπως λέει, αποτελούν εγγύηση για την τουριστική κίνηση στα νησιά.

Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει: «Το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη θερινή τουριστική περίοδο και με προτεραιότητα στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ταυτίζεται απόλυτα με τον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, σχετικά με την πολιτική και επιχειρησιακή διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.
Διαμορφώνοντας την τουριστική προβολή της χώρας, η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους tour operators του εξωτερικού για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα και πληροφορεί για τις έγκαιρες και συντονισμένες δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης εντός των προβλεπομένων προθεσμιών.
Τα κέντρα ταυτοποίησης αποτελούν εγγύηση για την τουριστική κίνηση και η έγκαιρη δημιουργία τους θωρακίζει την εικόνα ασφάλειας του ελληνικού προορισμού. Τα κέντρα θα είναι ελεγχόμενα και μακριά από τους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.
Για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού αυτού, κρίνεται απαραίτητο οι τοπικές αρχές, οι τοπικοί φορείς και οι τοπικές κοινωνίες να συνεργαστούν, προκειμένου να διαφυλάξουμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να εξασφαλίσουμε την ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης το 2016».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *