Η πρώτη απευθείας αμερικανική πτήση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα και τον ελληνικό Τουρισμό | Οι πτήσεις της DELTA

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Delta προσθέτει τη Βοστώνη και σπάει το ρεκόρ πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Η.Π.Α. αυτό το Καλοκαίρι
-Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει έως και τρεις ημερήσιες πτήσεις προς Ατλάντα, Βοστώνη και Νέα Υόρκη (JFK)

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αφίχθηκε σήμερα το πρωί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η πρώτη απευθείας πτήση αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας από τις ΗΠΑ. Η πτήση απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης John F. Kennedy International Airport και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Delta.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας υποδέχθηκε μαζί με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα Geoffrey Pyatt την πρώτη απευθείας πτήση αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καλωσορίζουμε την πρώτη απευθείας αμερικανική πτήση στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι πολύ πολύ νωρίς φέτος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα και τον ελληνικό Τουρισμό.

Εννέα απευθείας πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα, κάτι που δείχνει πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που κάνουμε – και θα είναι επιτυχής – να φέρουμε τουρίστες από την Αμερική στην Ελλάδα.

Κύριε πρέσβη, σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη».

Από την πλευρά του, ο κ. Pyatt δήλωσε: «Καταρχάς συγχαρητήρια κύριε Υπουργέ. Θέλω να πω συγχαρητήρια και στην Delta, για την πρώτη αμερικανική πτήση της φετινής τουριστικής χρονιάς, για την οποία έχουμε εξαιρετικά μεγάλες προσδοκίες.

Η Ελλάδα έχει τόσα πολλά να προσφέρει. Η άνοιξη είναι μια φανταστική εποχή του χρόνου εδώ, και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που έχουμε την πρώτη από τις απευθείας αμερικανικές πτήσεις μας, νωρίτερα από ποτέ.

Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα έχουμε αριθμό ρεκόρ απευθείας πτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Θέλω επίσης να πω, κύριε υπουργέ, καθώς συναντιόμαστε με φόντο τις τρομερές εξελίξεις στην Ουκρανία, πόσο πολύ εκτιμώ τις σαφείς δηλώσεις σας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα, για τον ουκρανικό λαό που εκτοπίζεται από τη βία που υφίσταται η χώρα του.

Επομένως, είναι υπέροχο ότι έχουμε κάποια καλά νέα σήμερα στα οποία επικεντρωνόμαστε και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα δούμε έναν αριθμό ρεκόρ Αμερικανών τουριστών, που θα έρθουν για να απολαύσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η Ελλάδα τους επόμενους οκτώ, εννέα μήνες».

Και πρόσθεσε: «Καλωσόρισες και πάλι στην Ελλάδα Delta και συγχαρητήρια γι’ αυτήν την πρώτη απευθείας πτήση του 2022. Όλοι εμείς στην αμερικανική πρεσβεία προσδοκούμε να καλωσορίσουμε περισσότερους Αμερικανούς από ποτέ στην Ελλάδα φέτος, για να ανακαλύψουν όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η χώρα. Χάρη σε έναν αριθμό ρεκόρ από απευθείας πτήσης αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών στην Αθήνα, μοιραζόμαστε την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για τη φετινή τουριστική σεζόν. Και το γεγονός ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν τη σεζόν τους νωρίτερα από ποτέ φέτος είναι μια απόδειξη της προσπάθειας που κάνει η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να επιστρέψει η ζωή σε κάτι πιο φυσιολογικό μετά το σοκ της πανδημίας του COVID-19.  Θέλω να ευχαριστήσω τη Delta που δίνει σε περισσότερο κόσμο την ευκαιρία να επισκεφτεί και να απολαύσει την ασφαλή εμπειρία που προσφέρει η Ελλάδα. Ο αριθμός – ρεκόρ απευθείας πτήσεων από τις Η.Π.Α. θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών που είναι η καρδιά των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ θα δώσει και ευκαιρίες οικονομικής αναζωογόνησης σε όλους».

«Με  πολύ μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε και φέτος στο αεροδρόμιό μας την Delta, η οποία είναι ο πρώτος αμερικανικός αερομεταφορέας, που ξεκινά πάλι πτήσεις, πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, συνδέοντας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη / JFK. Από το Μάιο θα μας συνδέει και πάλι με την Ατλάντα και με έναν ακόμη, σημαντικό,  νέο προορισμό για το αεροδρόμιο και την πόλη μας , τη Βοστώνη. Η αγορά των ΗΠΑ, ακόμη και στα πιο δύσκολα χρόνια της πανδημίας, επέδειξε ιδιαίτερη ανθεκτικότητα και παραμένει μία από τις πιο σημαντικές αγορές μας, γεγονός στο οποίο έχει διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο και η δυναμική και πολυπληθής ελληνοαμερικανική κοινότητα. Καλωσορίζουμε τον πολύτιμο αεροπορικό συνεργάτη μας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του  στην αναπτυξιακή πορεία της συγκεκριμένης αγοράς και στη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου και της πόλης μας» δήλωσε ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης.

Η DELTA

Καθώς επιστρέφει η ζήτηση για ταξίδια, η Delta θα προσφέρει αυτό το καλοκαίρι, περισσότερες πτήσεις από ποτέ μεταξύ Αθήνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Ανάμεσά τους, και μια καινούργια προς Βοστώνη, 11 προς Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο JFK), και μία καθημερινά προς Ατλάντα.

Η επανέναρξη των πτήσεων της Delta  από την Ελλάδα, ξεκινά σήμερα (8 Μαρτίου) ανάμεσα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη (JFK). Η εποχική πτήση της αεροπορικής εταιρείας από την Αθήνα στην Ατλάντα που επανήλθε πέρσι, επιστρέφει και φέτος από τις 6 Μαΐου, ενώ η νέα πτήση προς τη Βοστώνη ξεκινά στις 29 Μαΐου. Οι επιβάτες θα απολαύσουν εύκολες και βολικές ανταποκρίσεις μέσω της Νέας Υόρκης (JFK), Ατλάντας και Βοστώνης από και προς προορισμούς σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνολικά, η Delta θα προσφέρει 5.922  θέσεις κάθε εβδομάδα στις πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένων 714 θέσεων Delta One και 441 θέσεων Delta Premium Select. Οι πτήσεις της Delta προς Νέα Υόρκη (JFK), Ατλάντα και Βοστώνη θα γίνονται με αεροσκάφος Airbus A339 και σε συνεργασία με του συνεργάτες της Delta, Air France, KLM και Virgin Atlantic.

Αναβαθμισμένη εμπειρία

Μια καινούργια ταξιδιωτική εμπειρία περιμένει τους πελάτες της Delta στις πτήσεις για Ελλάδα. Τα Airbus A330 της Delta διαθέτουν 21 θέσεις στη «Delta Premium Select», μια καινούργια, καλύτερη καμπίνα για τις διεθνείς πτήσεις.  Αυτή προσφέρει πιο φαρδιά καθίσματα με πρόσθετο χώρο για τα πόδια και μεγαλύτερη ανάκληση του καθίσματος, με ρυθμιζόμενα μαξιλάρια και υποπόδια και μεγαλύτερες οθόνες. Οι επιβάτες απολαμβάνουν πρόσβαση σε επιλεγμένα προνόμια των αεροδρομίων, όπως το «SkyPriority», και μεγαλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση στο έδαφος, ενώ υπάρχει προσωπικό χώρος αποθήκευσης χειραποσκευών πάνω από το κάθισμά τους και προσωπική αεροσυνοδός κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προϊόντα πιο φιλικά στο περιβάλλον

Η Delta κάνει αλλαγές στις υπηρεσίες που προσφέρει στη διάρκεια του ταξιδιού, προκειμένου να μειώσει τη χρησιμοποίηση  πλαστικού μιας χρήσης. Στη Delta One τα καινούργια κιτ ανέσεων που παράγονται από τη μεξικανική «Someone Somewhere» χρησιμοποιούν αναγεννημένο και τοπικά καλλιεργημένο βαμβάκι και έχουν πέντε πλαστικά αντικείμενα λιγότερα, ανάμεσά τους τα φερμουάρ και τις συσκευασίες. Οι πελάτες της Delta One μπορούν επίσης να κοιμηθούν άνετα σε κλινοσκεπάσματα, κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Τα γεύματα για τους πελάτες της Οικονομικής θέσης, σερβίρονται με καινούργια πιάτα από βιοδιασπώμενα υλικά, μαχαιροπήρουνα από μπαμπού και ένα souplats από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένου χαρτιού.

Οι διεθνείς πτήσεις γίνονται ευκολότερες

Οι πελάτες που πετούν στις πτήσεις της Delta για Αθήνα θα βρουν μια πιο εξατομικευμένη οθόνη για όσα χρειάζονται για το ταξίδι τους καθώς και υπηρεσίες εύκολης διαχείρισης των εγγράφων τους με το Delta FlyReady℠, την ψηφιακή λύση που βοηθά τους πελάτες να πιστοποιούν ότι έχουν όλα τα προ-απαιτούμενα έγγραφα και πιστοποιητικά για την άφιξη στη χώρα προορισμού, πριν το ταξίδι τους. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω του «My Trips» στο delta.com και μέσω της εφαρμογής «Fly Delta». Οι πελάτες που θα χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο θα γλιτώσουν χρόνο και θα απολαύσουν μια πιο άνετη εμπειρία πριν την αναχώρηση από το JFK της Νέας Υόρκης, την Ατλάντα και τη Βοστώνη.

Επιπρόσθετα, η Delta έχει διατηρήσεις τις υπηρεσίες της με επίκεντρο την ασφάλεια και την υγιεινή που είχε θεσπίσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει να προσφέρει στρώματα προστασίας στους πελάτες της για μια πιο ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία.

Η πτήση της Delta μεταξύ Αθηνών και Νέας Υόρκης (JFK) θα πετά ως εξής:

Πτήση Αναχώρηση Άφιξη Ημέρες της εβδομάδας
DL203 Αθήνα στις 12:15 Νέα Υόρκη – JFK στις 16:25 Καθημερινά
DL202 Νέα Υόρκη – JFK στις 17:15 Αθήνα στις 10:00

(την επόμενη μέρα)

Καθημερινά
DL213 Αθήνα στις 14:45 Νέα Υόρκη – JFK στις 18:55 Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο
DL212 Νέα Υόρκη – JFK στις 19:30 Αθήνα στις 12:30

(την επόμενη μέρα)

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο

Η πτήση της Delta μεταξύ Αθηνών και Ατλάντας  θα πετά ως εξής:

Πτήση Αναχώρηση Άφιξη Ημέρες της εβδομάδας
DL 223 Αθήνα στις 13:20 Ατλάντα στις 18:25 Καθημερινά
DL 222 Ατλάντα στις 17:15 Αθήνα στις   11:20

(την επόμενη μέρα)

Καθημερινά

Η πτήση της Delta μεταξύ Αθηνών και Βοστώνης  θα πετά ως εξής:

Πτήση Αναχώρηση Άφιξη Ημέρες της εβδομάδας
DL241 Αθήνα στις 14:45 Βοστώνη στις 18:25 Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή
DL240 Βοστώνη στις  20:10 Αθήνα στις 12:30

(την επόμενη μέρα)

Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *