Πρωτοφανής διάλογος Κικίλια – Ζερβού | “Αποφασίστε για την Τουριστική Εκπαίδευση” – “Πείτε ευχαριστώ που φέραμε τουρίστες” | VIDEO

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Έναν πρωτοφανή διάλογο είχαν κατά την διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στην Κρήτη ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, όταν ο δήμαρχος έθεσε το θέμα της σχολής τουριστικής εκπαίδευσης και ο υπουργός του απάντησε για την “επιτυχημένη θητεία” του στο υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, προτρέποντάς τον μάλιστα να ξεκινήσει την τοποθέτησή του με ένα “ευχαριστώ” για το 92% πληρότητας που έχει το Λασίθι (!!!). Αναφέρθηκε δε στις ευθύνες των δήμων για τα κονδύλια που έχουν λάβει και την αξιοποίησή τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην … πρωτογενή παραγωγή, αλλά και στην “ευρωπαϊκή ΕΛΣΤΑΤ”.

Το θέμα ανέδειξε με video η τοπική έγκριτη ιστοσελίδα fonien.gr.

Το δημοσίευμα του ενημερωτικού μέσου έχει ως εξής:

“Στην τοποθέτησή του το μεσημέρι της Πέμπτης στο επιμελητήριο Λασιθίου κατά την επίσκεψη του υπουργού τουρισμού Βασίλη Κικίλια ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου σαν πρώτο θέμα έφτιαξε αυτό της λειτουργίας της ΑΣΤΕΚ.

Μίλησε για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής όχι μόνο των επί των ημερών του αλλά και των προηγούμενων για τη λειτουργία της αστεκ χωρίς το υπουργείο την ίδια στιγμή να έχει πράξει τα αναμενόμενα για την καλύτερη λειτουργία μιας σχολής που θα έπρεπε να είναι το στολίδι στην δημόσια εκπαίδευση ολόκληρης της χώρας.

Ο υπουργός προφανώς, όχι συγκεντρωμένος, σε όλα όσα άκουγε ξεκίνησε μία αντιπαράθεση με τον δήμαρχο χωρίς να υπάρχει λόγος και ουσία υπερασπιζόμενος ο ίδιος τόσο την πορεία του υπουργείου υγείας που βρισκόταν πριν και την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και το γεγονός ότι δεν έχει ο ίδιος ευθύνη τον χρόνο που είναι στο υπουργείο τουρισμού για τη λειτουργία της ΑΣΤΕΚ είπε ότι ετοιμάζεται ένα σχέδιο λειτουργίας της τουριστικής εκπαίδευσης της χώρας από την αρμόδια υφυπουργό του υπουργείου τουρισμού την κυρία Ζαχαράκη και υποστήριξε ότι αυτό θα γίνει υπεύθυνα από την παρούσα κυβέρνηση.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός είπε στον υπουργό ότι αν θέλετε να ακούσετε θα μας αφήσετε να πούμε αυτά που θέλουμε να πούμε ή αλλιώς να κάτσω στη θέση μου. Και τότε ο κύριος Κικίλιας απευθυνόμενος στον δήμαρχο είπε ότι καλό θα είναι να υπάρχει κλίμα συνεργασίας στο διάλογο και να μην απειλεί ο δήμαρχος τον υπουργό με την αποχώρηση του από τη συζήτηση”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *