Πρωτοφανείς οι ρυθμοί ανάπτυξης για τον τουρισμό ευεξίας

ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η αγορά του τουρισμού ευεξίας αναμένεται να φτάσει τα 1.018,5 δισ. δολ. έως το 2020 με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 10,89% από το τρέχον έτος.

Woman doing yoga at sunset, lotus position, copy space

Ο τουρισμός ευεξίας αφορά σε ταξίδια που γίνονται με σκοπό την προαγωγή της ψυχοσωματικής και πνευματικής υγείας μέσα από από μια σειρά ανάλογων δραστηριοτήτων και προσφερόμενων υπηρεσιών (π.χ. μασάζ). Αν και συχνά ο τουρισμός ευεξίας συσχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό, καθώς τα ενδιαφέροντα που έχουν να κάνουν με την υγεία δελεάζουν τους ταξιδιώτες, οι τουρίστες που αναζητούν την ευεξία ενδιαφερονται κυρίως για πρόληψη -για το πώς θα διατηρήσουν δηλαδή ή και θα βελτιώσυν την υγεία, αλλά και την ποιότητα ζωής τους. Αντιθέτως, οι ιατρικοί τουρίστες ταξιδεύουν στοχευμένα προκειμένου να λάβουν μια συγκεκριμένη θεραπεία για διαγνωσμένη νόσο ή κατάσταση.

Ο τουρισμός ευεξίας συνεχίζει να αυξάνεται με πρωτοφανή ρυθμό: 12,7% το 2013, ξεπερνώντας το ρυθμό ανάπτυξης του 2012 που ήταν στο 9%. Συνολικά, οι δαπάνες για τουρισμό ευεξίας έφθασαν τα 494 δισ. δολ. το 2013. Το ποσό αυτό ξεπερνά την προληπτική και εξατομικευμένη αγορά της υγείας (432,7 εκατ. δολ.) και πλησιάζει την αγορά στις κατηγορίες της υγιεινής διατροφής και της απώλειας βάρους (574,2 εκατ. δολ.). Επιπλέον ο τουρισμός ευεξίας αυξήθηκε 74% ταχύτερα από τον παγκόσμιο τουρισμό συνολικά κατά το τελευταίο έτος (14,6% έναντι 7,3% αντίστοιχα).

wellness-tourism-03Η αύξηση της αγοράς του τουρισμού ευεξίας προέρχεται από την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις μεθόδους αντιγήρανσης. Πολλοί άνδρες και γυναίκες υποβάλλονται πλέον σε αισθητικές επεμβάσεις προσώπου προκειμένου να επιτύχουν νεανική εμφάνιση. Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κίνα, η Ινδία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Νότια Αφρική είναι μερικές από τις χώρες όπου η ζήτηση για την αισθητική του προσώπου αυξάνεται.
Μέχρι στιγμής, η Αμερική αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 43% του συνολικού μεριδίου αγοράς και κυριαρχεί στην παγκόσμια τουριστική αγορά ευεξίας. Η εστίαση στην παροχή μοναδικών εμπειριών, που οδηγούν σε αυξημένη τουριστική βάση σε συνδυασμό με την ανανέωση/ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων spa και ξενοδοχείων θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αγοράς τουρισμού ευεξίας στην Αμερική κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

wellness-tourism-worldwideΟι βασικοί παίκτες στην παγκόσμια αγορά τουρισμού ευεξίας είναι οι εξής: Accor, Allergan, Carlson Rezidor, Four Seasons, Fitpacking, Galderma, Hilton, Hyatt, IHG, Ipsen, KPJ Υγείας, Marriott, Miraval Resort & Spa, το Mövenpick, Omni Hotels Management, Pravassa, Rancho La Puerta, Shangri-La, και Starwood.

πηγή: http://www.travelandtourworld.com

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *