avc
money tourism photo

Πρωτοφανής κοσμοπλημμύρα και πάθος, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Αντώνη Καμπουράκη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση η οποία χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανή προσέλευση του κόσμου και από το μεγάλο πάθος, ο  Αντώνης Καμπουράκης, ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ρόδου, στο Πάρκο Ροδινιού.

Ο Αντώνης Καμπουράκης, έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητας και της στρατηγικής του, παρουσιάζοντας αναλυτικά την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο».

Σε εξαιρετική διάθεση, ιδιαίτερα χαμογελαστός και επικοινωνώντας διαρκώς με τον κόσμο που τον επευφημούσε και τον διέκοπτε -έφερε πολλές φορές το χέρι του στην θέση της καρδιάς του ευχαριστώντας τον κόσμο-, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου ανέλυσε τους στόχους και τις επιδιώξεις του, με μια ομιλία, που εντυπωσίασε, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του:

avcambourakis money tourism copyright
money tourism photo

“Όταν λοιπόν, με πλησιάζουν διάφοροι καλοθελητές, και μου λένε, «Ρε Αντώνη, μια χαρά είσαι, τι θες και μπλέκεις;», απαντώ, πως ΔΕΝ θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα, να παρακολουθώ την παρακμή.

Δεν το μπορώ, ως Ροδίτης. Με πονάει.
Δεν το μπορώ, ως πατέρας. Με πληγώνει.
Δεν το μπορώ, ως επαγγελματίας, ως Ξενοδόχος, που έζησα τι θα πει Ρόδος Διεθνούς Λάμψης κι Ακτινοβολίας, Ρόδος μεγάλων παγκόσμιων Συναντήσεων.
Δεν μπορώ, να πετάξω τώρα «λευκή πετσέτα», και να συμβιβαστώ με τη Ρόδο, των χαμηλών προσδοκιών, της μετριότητας, και των χαμένων ευκαιριών.
Οτιδήποτε ΔΕΝ κάνουμε σήμερα, οτιδήποτε ΔΕΝ επιλύουμε σήμερα, προστίθεται στα προβλήματα του αύριο. Το να προνοείς, είναι καλύτερο από το να επιλύεις, ή να γιατρεύεις. Αυτό έλειψε από τη Ρόδο μας.
Γι’ αυτό κι όταν μου λένε, «άστα όπως είναι, ρε Αντώνη, τίποτα δεν αλλάζει», απαντώ, πως αν δεν άλλαζε τίποτα, θα ζούσαμε ακόμη, στα σπήλαια”.
logoΟ Αντώνης Καμπουράκης παρουσίασε το λογότυπο της παρατάξεως του που είναι εμπνευσμένο από τα χρώματα την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ρόδου, ήτοι το σμαραγδί χρώμα του νησιού, το μπλε της θάλασσας και το πορτοκαλί του ήλιου.

Στο κάλεσμα του ήταν σχεδόν όλοι εκεί, εκπρόσωποι από όλες τις παραγωγικές τάξεις, ξενοδόχοι, επιχειρηματίες, πρώην δήμαρχοι, αλλά και απλοί πολίτες που θέλησαν να ακούσουν το λόγο του.

avc
money tourism photo

Παριστάμενοι που έχουν γνώση συγκεντρώσεων στο Ροδίνι, τόνιζαν ότι η χθεσινή ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ, ακόμη και σε σύγκριση με την προεκλογική συγκέντρωση του σημερινού πρωθυπουργού στο νησί, προσμετρώντας όχι μόνο το πλήθος, αλλά και τα … σταθμευμένα αυτοκίνητα!!!

Οι παρουσίες που συζητήθηκαν

Παρόντες ήταν ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, οι πρώην δήμαρχοι Ρόδου Μάνος Κόκκινος, Γιώργος Γιαννόπουλος και Χατζής Χατζηευθυμίου, ο πρώην νομάρχης Γιάννης Παρασκευάς, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Βαληνάκης, Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Χρύσης, ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος, ο Βασίλης Μηναΐδης, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηλίας Τσέρκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παύλος Μπακίρης, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου και ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος.

avcΤον Αντώνη Καμπουράκη στην ομιλία του προλόγισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ανταποδίδοντας, όπως είπε, την στήριξη που απλόχερα του έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων όταν το 2014 ξεκινούσε τον αγώνα του για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται» του είπε τότε ο κ. Καμπουράκης και το ίδιο επανέλαβε και χθες ο κ. Χατζημάρκος, ανοίγοντας την εκδήλωση. «Η πολιτική είναι πιο σκληρή από όσο έχετε ακούσει, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να μας οδηγήσει στο να χάσουμε την ανθρώπινη προσέγγιση στις σχέσεις μας. Για τους πολίτες η ψήφος είναι η δήλωση της προσδοκίας στο πρόσωπο που έχουμε επιλέξει. Η κοινωνία ξέρει τη διάθεση για προσφορά και την ανιδιοτέλεια του Αντώνη Καμπουράκη και της οικογένειας του. Ο Αντώνης που εγώ ξέρω, έκτισε πριν λίγα χρόνια, την πιο φιλολαϊκή σύμβαση εργασίας», τόνισε ο περιφερειάρχης.
Οι 3 μαθήτριες για τη Ρόδο που επιθυμούν

Τρεις μαθήτριες η Δέσποινα, η Μαρία και η Ειρήνη περιέγραψαν τη Ρόδο που θέλουν να ζουν. Μέσα από το λόγο των παιδιών, όλοι συνειδητοποίησαν όσα δεν έχουν γίνει στη Ρόδο μέχρι σήμερα. Η Ρόδος θα πρέπει να αγαπάει τα παιδιά της. Δεν θέλω να φύγω από τον τόπο μου θέλω να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα», είπε η 16χρονη Δέσποινα.

avc«Θέλουμε ένα νησί με θετική ενέργεια που θα μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Αυτό θα βοηθήσει και τον τουρισμό. Οι νέοι της Ρόδου μέσω από τα ειδικά προγράμματα μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε να δίνουμε πληροφορίες στους τουρίστες. Θέλω να νιώθω υπερηφάνεια για τη Ρόδο μας . Όχι μόνο για το παρελθόν αλλά και για το παρόν της», τόνισε η 15χρονη Μαρία.
Πιο επικριτική για τα κακώς κείμενα στη Ρόδο και κυρίως γιατί το νησί πνίγεται στα σκουπίδια ήταν η 15χρονη Ειρήνη.

«Γιατί η Ρόδος πρέπει να πνίγεται στα σκουπίδια; Νιώθω ντροπή να έρχονται οι τουρίστες στο νησί και τα απορρίμματα μας να είναι αμάζευτα. Ακόμη πρέπει να γίνεται πραγματική ανακύκλωση.Γιατί τα πάρκα δεν είναι καθαρά ; Επίσης να βρίσκουν φροντίδα τα αδέσποτα ζώα. Θέλουμε η Ρόδος να είναι νησί πρότυπο για να ζήσουμε σε αυτό το όνειρο μας», είπε η 15χρονη Μαρία που κάλεσε στο βήμα τον κ. Αντώνη Καμπουράκη για να περιγράψει όπως είπε το δικό του όνειρο για τη Ρόδο .

Aξίζει να σημειωθεί πως η ομιλία του κ. Καμπουράκη μεταφραζόταν και στη νοηματική γλώσσα γεγονός που δείχνει την σημασία που έδινε και συνεχίζει να δίνει ο υποψήφιος δήμαρχος στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

https://www.facebook.com/notosnews/videos/410371943069558/

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αντώνη Καμπουράκη

Ο  Αντώνης Καμπουράκης, κάλεσε σε γενική πανστρατιά όλους τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες, για να σταματήσει ο κατήφορος της απαξίωσης, της στασιμότητας και της αδράνειας, που βρίσκεται σήμερα η Ρόδος. «Ή θα προχωρήσουμε με δύναμη μπροστά, για να ξανακάνουμε τη Ρόδο μεγάλη, ή θα συνθηκολογήσουμε με την αδράνεια, τη στασιμότητα και την απαξίωση… Όταν λοιπόν, με πλησιάζουν διάφοροι και μου λένε, “ρε Αντώνη, μια χαρά είσαι, τι θες και μπλέκεις;”, απαντώ, πως ΔΕΝ θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα, να παρακολουθώ την παρακμή. Δεν το μπορώ, ως Ροδίτης. Με πονάει. Δεν το μπορώ, ως πατέρας. Με πληγώνει», είπε χαρακτηριστικά ο  Αντώνης Καμπουράκης.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, έδωσε το στίγμα του προεκλογικού αγώνα του, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν θα ασχοληθεί με τις μικρότητες και την παραπολιτική, ούτε και θα απαντά στη λάσπη με λάσπη ,ούτε θα διχάσει, ούτε θα ρίξει το επίπεδο της εκλογικής αντιπαράθεσης. Παράλληλα κατέστησε σαφές, ότι πρωταρχική επιδίωξη του είναι η συνεργασία, η ενότητα και η αποτελεσματική διεκδίκηση, για το καλό της Ρόδου και των πολιτών της.

avcΕπίσης, ο  Αντώνης Καμπουράκης, αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα της Ρόδου, τονίζοντας πως στερείται θεμελιωδών  και βασικών υποδομών. Την ίδια ώρα επεσήμανε, ότι οι πολίτες αυτού του νησιού, πληρώνουν  αδρά φόρους και  τέλη, που σε επίπεδο Δήμου, ουδείς γνωρίζει που κατέληγαν και καταλήγουν  ακόμη και σήμερα τα χρήματα που εισπράττονται από το υστέρημα των Ροδιτών, τονίζοντας πως  οι θυσίες τους δεν πιάνουν τόπο. Σήμερα ο Αντώνης Καμπουράκης κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής ομιλίας του, δεσμεύτηκε, για τη στήριξη των ασθενέστερων και απομονωμένων κοινωνικών στρωμάτων, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

«Έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε ενωμένοι. Η πρόοδος του νησιού μας, αφορά τους πάντες. Πόλη, και περιφέρεια. Πολίτες, όλων των κοινωνικών ομάδων. Στόχος μας είναι, ένα νησί, που κανένας πολίτης και καμία γωνιά του, δεν θα μένουν πίσω. Αλλά, όλοι θα έχουν όφελος από την πρόοδό της Ρόδου μας. Όλοι μαζί, θα πάμε μπροστά. Όλοι μαζί, βγαίνουμε μπροστά, λοιπόν. Με δύναμη για τη Ρόδο! Για να υπηρετήσουμε ένα νέο ύφος στην Τοπική Διακυβέρνηση.  Να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια. Να υπάρχει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, ανάμεσα στους Πολίτες και τη Δημοτική αρχή.» υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης.

Ο Αντώνης Καμπουράκης παρουσίασε το σήμα – λογότυπο της παράταξης του «Με Δύναμη για τη Ρόδο!», καλώντας όλους τους Ροδίτες να ξεκινήσουν ενωμένοι, τον αγώνα, με πρωταρχικό στόχο να αποκτήσει η Ρόδος την προοπτική, το κύρος, την ποιότητα, και την περηφάνια, που της αξίζουν. Το λογότυπο της παράταξης εμπεριέχει τρία βασικά χρώματα, με ξεχωριστό, συμβολισμό το καθένα:

Το Σμαραγδί, που είναι το χρώμα της Ρόδου, του Σμαραγδένιου νησιού του Αιγαίου. Του πολύτιμου τόπου μας.

Το μπλε, της θάλασσας μας. Που είναι πηγή ζωής.

Και το Πορτοκαλί, του Ήλιου. Της θετικής ενέργειας. Το χρώμα των έργων, και των αποτελεσμάτων.

Και τα τρία αυτά χρώματα, “δένονται” γύρω από το Κάστρο. Σύμβολο τιμής στο παρελθόν μας. Αλλά, και σύμβολο των μεγάλων στρατηγικών κινήσεων, του Μέλλοντός μας.

Ξεκινάμε λοιπόν!

avc
money tourism photo

Στην κατάμεστη Αίθουσα του Πάρκου Ροδινιού, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, προσωπικότητες από όλους τους χώρους, πολιτικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς. Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι απλοί Ροδίτες, που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, και  τις επαγγελματικές ομάδες της Ρόδου.

Η ομιλία

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Ρόδου  Αντώνη Καμπουράκη, έχει ως εξής:

«Αγαπημένες φίλες κι Αγαπημένοι φίλοι,

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που είστε σήμερα μαζί μου. Σας ευχαριστώ, που αφήσατε τις υποχρεώσεις σας, για να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου. Σας ευχαριστώ, που μου δίνετε δύναμη στο ξεκίνημά μας.

Ειλικρινά, αυτή η τόσο μαζική και θερμή ανταπόκριση, με Συγκινεί! Βαθιά !!!

Εισπράττω την αγάπη, και τη στήριξή σας, σε αυτό τον δύσκολο, αλλά και όμορφο αγώνα, που ξεκινάμε μαζί!

Ακούγοντας μόλις την Δέσποινα, την Μαρία και την Ειρήνη, γεμίζω με μεγάλη συγκίνηση, αλλά και με μεγάλη αγωνία. Είμαι βέβαιος, πως το ίδιο ακριβώς νιώθετε κι εσείς, ακούγοντας τα νιάτα του νησιού μας, να διεκδικούν το δικαίωμά τους στο όνειρο, στη Ρόδο του Αύριο. Του δικού τους Αύριο!

Για τα παιδιά μας αξίζει, να κάνουμε πραγματικά, το καλύτερο που μπορούμε. Να τους δώσουμε όλες τις δυνατότητες, να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Θα σας το πω, όπως ακριβώς το νιώθω. Γι’ αυτά τα παιδιά, γι’ αυτό τον τόπο, που μου έδωσε την περηφάνια, να καμαρώνω που είμαι Ροδίτης, νιώθω το χρέος, να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όλο μου το είναι, να αφοσιωθώ στον καθημερινό αγώνα να αλλάξουμε τα πράγματα, και να τελειώσουμε εδώ, με τη Ρόδο που μας πληγώνει. Nα ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Να αντιστρέψουμε τη φθίνουσα πορεία. Να προοδεύσουμε ξανά. Και να φτιάξουμε μαζί, το μέλλον μας.

Για να κληροδοτήσουμε σε αυτά τα παιδιά, μια Ρόδο καθαρή, όμορφη, λειτουργική, λαμπερή, εξωστρεφή. Με παγκόσμια λάμψη, κι ακτινοβολία.

Όπως αξίζει σε ένα τόπο ευλογημένο, από το Θεό. Με ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά, και με ανοιχτούς ορίζοντες. Εργατικούς και Φιλότιμους, που ξέρουν να δημιουργούν και να προοδεύουν.

Αυτό είναι αγαπημένοι μου φίλοι το διακύβευμα, για τον τόπο μας. Ή θα προχωρήσουμε με δύναμη μπροστά, για να ξανακάνουμε τη Ρόδο μεγάλη, ή θα συνθηκολογήσουμε με την αδράνεια, τη στασιμότητα και την απαξίωση…

Όταν λοιπόν, με πλησιάζουν διάφοροι καλοθελητές, και μου λένε, “ρε Αντώνη, μια χαρά είσαι, τι θες και μπλέκεις;”, απαντώ, πως ΔΕΝ θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα, να παρακολουθώ την παρακμή.

Δεν το μπορώ, ως Ροδίτης. Με πονάει.

Δεν το μπορώ, ως πατέρας. Με πληγώνει.

Δεν το μπορώ, ως επαγγελματίας, ως Ξενοδόχος, που έζησα τι θα πει Ρόδος Διεθνούς Λάμψης κι Ακτινοβολίας, Ρόδος μεγάλων παγκόσμιων Συναντήσεων.

Δεν μπορώ, να πετάξω τώρα “λευκή πετσέτα”, και να συμβιβαστώ με τη Ρόδο, των χαμηλών προσδοκιών, της μετριότητας, και των χαμένων ευκαιριών.

Οτιδήποτε ΔΕΝ κάνουμε σήμερα, οτιδήποτε ΔΕΝ επιλύουμε σήμερα, προστίθεται στα προβλήματα του αύριο. Το να προνοείς, είναι καλύτερο από το να επιλύεις, ή να γιατρεύεις. Αυτό έλειψε από τη Ρόδο μας.

Γι’ αυτό κι όταν μου λένε, “άστα όπως είναι, ρε Αντώνη, τίποτα δεν αλλάζει”, απαντώ, πως αν δεν άλλαζε τίποτα, θα ζούσαμε ακόμη, στα σπήλαια.

Η πραγματικότητα αλλάζει. Αλλάζει, όταν θέλουμε να την αλλάξουμε. Το “αδύνατο”, είναι το άλλοθι, όσων θέλουν να μείνουν τα πράγματα έτσι όπως είναι, για να συντηρήσουν καρέκλες, και προνόμια.

Όπως όλοι ξέρετε, ΔΕΝ είμαι Επαγγελματίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εγώ ζω από την αγορά.

Εγώ, ΔΕΝ ψάχνω δέκα (10) λόγους για να ΜΗΝ γίνει κάτι, αλλά αντίθετα: τον ένα (01) καλό λόγο, για να γίνει κάτι.

Να δημιουργηθεί όφελος, για όλους.

Να δημιουργηθούν εισοδήματα.

Να υπάρχει αποτέλεσμα. Με αξιοπρέπεια. Με αξίες. Με ιδανικά. Με την κοινωνία Όρθια.

Έχω μάθει να μη σταματώ την προσπάθεια, αν δεν φτάσω στη λύση.

Εμένα, ΔΕΝ με ενδιαφέρει να γίνω άλλος ένας τροχονόμος συμφερόντων, κι αδιεξόδων.

Να δώσω προοπτική στο νησί μας, θέλω. Λύσεις στα προβλήματά μας.

Γιατί, αυτό ξέρω να κάνω. Είναι η δουλειά μου. Και αυτό προσπάθησα να κάνω, από όπου και αν πέρασα.

Από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, από την Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ελλάδος, από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ.

Για να το ξεκαθαρίσω, λοιπόν: Εγώ δεν μπαίνω στην Αυτοδιοίκηση για τα  ωραία, τα παχιά, και μεγάλα λόγια. Τα είδαμε τι πετύχανε, οι επαγγελματίες της Αυτοδιοίκησης.

Εγώ μπαίνω, για να ακούσω, για να σχεδιάσω, για να πράξω. Για να αφήσω, ένα έργο πίσω μου. Που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των συμπολιτών μου. Και για να είναι, και τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν, περήφανα γι’ αυτό, που έφτιαξε ο πατέρας τους.

Για μένα ο Δήμαρχος, ΔΕΝ είναι για τα καφενεία, τα πανηγύρια και τα τσίπουρα. Είναι για να σχεδιάσει τις λύσεις, και να κάνει έργο, που θα φτάνει σε όλους τους συμπολίτες μας. Σε όλο το νησί μας.

Ούτε μπαίνω σε αυτό τον αγώνα, για να ασχοληθώ με τις μικρότητες και την παραπολιτική. Η κριτική μου προς όλους, θα είναι πάντα Πολιτική. Δεν θα με ακούσετε, ούτε να απαντάω στη λάσπη με λάσπη, ούτε να διχάζω, ούτε να ρίχνω το επίπεδο, της εκλογικής αντιπαράθεσης.

Φίλες & Φίλοι,

Όλα αυτά τα χρόνια ακούσαμε πολλά, κι αποδείχθηκαν Ακάλυπτες επιταγές. “Πέτσινες”, που λένε και στην αγορά.

Όλοι όμως πλέον καταλαβαίνουν, πως ζούμε σε μια Ρόδο, που έχει μείνει πίσω.

Πάμε με το…κάρο! Μας παίρνει ο κατήφορος. Συνηθίσαμε στο λίγο, στο μέτριο, στο πρόχειρο. Στο “δε βαριέσαι αδερφέ”.

Προσωπικά, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Ούτε την  απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Καλές προθέσεις, μπορεί και να είχε κάποτε. Έργο δεν έκανε.

Κι αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε έστω πού και πού, και μια (01) συγγνώμη. Δυστυχώς όμως καμιά παραδοχή λάθους.

Με ύφος “φωτεινού παντογνώστη”, κάνουν πως έχουν το αλάθητο του …Πάπα. Μιλάνε για εμπειρία…, αλλά το μόνο στο οποίο έχουν εμπειρία τελικά, είναι στο να βαφτίζουν την Αποτυχία τους, σε «100% επιτυχία» τους…. Σε 100% επίτευξη των στόχων τους. Των ΔΙΚΩΝ τους στόχων.

ΟΧΙ, των δικών μας, καθημερινών αναγκών. Με όλο τον Σεβασμό κύριε Δήμαρχε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν νομίζω, ότι είμαι άδικος.

Ζούμε σε μια Ρόδο πνιγμένη στα σκουπίδια, και στους σκουπιδότοπους. Με σκοτεινούς δρόμους. Με κυκλοφοριακό κομφούζιο, στο κέντρο της πόλης. Με 40 λεπτά την απόσταση «Πόλη-Αεροδρόμιο». Με 30 λεπτά την απόσταση «Ροδίνι-Μαντράκι».

Μια Ρόδο, που φθάσαμε αισίως στο 2019, οι Ροδίτες να λένε το νερό, νεράκι. Και που καρδιοχτυπάμε, για μην μείνουμε από ηλεκτρικό ρεύμα.

Κι αυτή τη Ρόδο, δεν τη ζούμε μόνον εμείς. Τη ζούνε και οι επισκέπτες μας. Τρέχουμε, κάποιοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντας και προβάλλοντας τη Ρόδο. Για να έχουμε κάθε χρόνο τουρισμό, για να έχουμε δουλειές, να έχουμε εισοδήματα, να κάνουν τζίρο μαγαζιά, κι επιχειρήσεις, για να καταφέρνουν να επιζήσουν οι Ροδίτες. Και τελικά όταν φτάνουν ζουν κι αυτοί, την ίδια, μίζερη πραγματικότητα.

Φίλες & Φίλοι,

Πρόοδος, σε ένα τόπο σημαίνει, να μπορεί να κινείται με ταχύτητα, και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις. Εμείς όμως, από οδηγοί κάποτε, καταλήξαμε ουραγοί.

Επιτρέψτε μου να θυμίσω κάτι σημαντικό, από την ιστορία μας. Στις 07 Μαρτίου του 1948, ο Δήμαρχος Γαβριήλ Χαρίτος, κατά την Ενσωμάτωση, είπε:

«Οι Δωδεκανήσιοι, έχουν πλέον πλήρη επίγνωσιν της αποστολής των, και γνωρίζουν ότι διά της ενώσεως, θα συμβάλουν απ’ ευθείας εις την Ευημερίαν, την Πρόοδον & την Ακμήν της Ελλάδος». 

Κι όμως! Εμείς, οι δακτυλοδεικτούμενοι και αξιοζήλευτοι, καταντήσαμε σήμερα φτωχοσυγγενείς, και επαίτες. Ζούμε  σε μια Ρόδο, πολύ κάτω από τις δυνατότητές της. Αφημένη στον “αυτόματο”, και στον καθημερινό ηρωισμό, των πολιτών της.

Πολύ σπάνια ένας τόσο προικισμένος τόπος, έχει τέτοια κακή τύχη, εξαιτίας μιας τόσο κακής Τοπικής Διακυβέρνησης. Δυστυχώς όμως, αυτό μας έχει συμβεί.

Που; Στη Ρόδο! Που προσφέρει τόσα στη χώρα, που διαχρονικά αποτελεί το Χαμόγελο, στο καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας

Τα λέμε παραέξω αυτά, και ΔΕΝ μας πιστεύουν. Γελάνε. Τους φαίνεται αδιανόητο, η Ρόδος να στερείται θεμελιωδών υποδομών. Να στερείται βασικών υπηρεσιών. Και το μόνο που να μην στερείται, να είναι οι Φόροι, και τα Τέλη.

Τα οποία ουδείς μάλιστα γνωρίζει, σε επίπεδο Δήμου, πού πάνε, και πώς χρησιμοποιούνται, αφού δεν υπάρχει καμιά σοβαρή λογοδοσία. Κανείς Ροδίτης δεν βλέπει, να πιάνουν τόπο οι θυσίες του. Οι μεγάλες, και  δυσανάλογες θυσίες του.

Αλήθεια, ξέρει κανείς που βρίσκουμε Δημόσια Δημοσιευμένους τους Ισολογισμούς του Δήμου μας; Που βρίσκουμε Δημόσια Δημοσιευμένους, τους απολογισμούς του ΔηΦοΔω; Που πήγαν τόσα εκατομμύρια, τόσων πολλών θυσιών, από όλους τους Ροδίτες; Που δαπανήθηκαν; Τι αγοράσαμε; Ξέρει κανείς;

Ζούμε χρόνια μαρασμού, και οπισθοδρόμησης. Ζούμε τα αδιέξοδα, τα οποία έχει συσσωρεύσει, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Ζούμε την αδιαφάνεια, τον ετσιθελισμό, και τη σπατάλη. Ζούμε την αναξιοπιστία στα λόγια, και την ανικανότητα στα έργα. Στα …έργα που άρχισαν ξαφνικά να εξαγγέλλονται, τέσσερις (04) μήνες, πριν τις εκλογές. Ποιον κοροϊδεύουν, όσοι παριστάνουν τους ταχυδακτυλουργούς, βγάζοντας λαγούς από το καπέλο;

Στο νησί μας, από τη μια είμαστε οι πολλοί, που με τον καθημερινό μόχθο, και με την προσπάθειά μας, ποτίζουμε το δέντρο να ανθίσει, να δώσει καρπούς.

Και από την άλλη, οι λίγοι, οι “ημέτεροι”, και οι κολλητοί, που το πριονίζουν συστηματικά, για να ρίχνουν ξύλα στη φωτιά της εξουσίας, που τους ζεσταίνει.

Πότε με κραυγές, και πότε με ψιθύρους, επιχειρούν να θολώσουν τα νερά, να παραπλανήσουν ξανά και ξανά. Να κρατήσουν, τις ζεστές καρέκλες της εξουσίας. Τους φαίνεται, αδιανόητο να τις αποχωριστούν.

Ματαιοπονούν! Αυτό έχω να τους πω σήμερα, από εδώ.

Κύριοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής: Βαρεθήκαμε!

Τα δεδομένα άλλαξαν. Η σιωπηλή πλειοψηφία που σας ανεχόταν, έχει αποφασίσει να μιλήσει, και να απαιτήσει! Και θα μιλήσει με την ψήφο της, στις 19 Μαΐου!

Οι Ροδίτες που αγαπάμε τον τόπο μας, που αγαπάμε τα παιδιά μας, που αγωνιούμε για το μέλλον, επειδή ΔΕΝ ξεχνάμε την ιστορία μας, έχουμε πλέον φωνή.

Φτάνει ως εδώ, με την ανικανότητα, και την αποτυχία!

Φτάνει, με το λαϊκισμό, και τα παλαιοκομματικά τερτίπια.

Τα έχουμε δει όλα. Τα ξέρουμε όλα αυτά. Τα αφήνουμε πίσω μας.

Αρκετά πια!

Η νέα εποχή για τη Ρόδο ξεκίνησε!

Βγαίνουμε μπροστά!

Με δύναμη για τη Ρόδο μας!

Με δύναμη για τη Ρόδο που αξίζουμε!

Με δύναμη, για να αποκτήσει ο τόπος μας ξανά, προοπτική!

Και αυτή η δύναμη, είμαστε εμείς. Μαζί!

Φίλες & Φίλοι,

Είναι ώρα, να δώσουμε ξανά στη Ρόδο μας, κύρος, αίγλη, και ποιότητα. Είναι ώρα, το νησί μας να αναπτυχθεί, όπως του αξίζει. Είναι ώρα για τη Ρόδο, να πάρει όσα στερήθηκε, αυτά τα χρόνια.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ έχει πει: Πάντα, είναι η σωστή ώρα, για να κάνεις το σωστό.

Για να κάνουμε το σωστό, είμαστε σήμερα εδώ.

Απευθύνουμε προσκλητήριο, σε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας. Σε κάθε Ροδίτισσα, σε κάθε Ροδίτη, που αγωνιά για το μέλλον.

Απευθύνουμε πρόσκληση στη νεολαία μας, για να γίνει ισότιμο, ισχυρό μέρος, αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Να κάνουμε ένα άλμα «πιο γρήγορο, από τη φθορά», όπως μας λέει ο ποιητής του Αιγαίου, ο Ελύτης.

Μπορούμε να το κάνουμε;

Γίνεται;

Η απάντησή μας είναι δυνατή, και καθαρή:

Και μπορούμε! Και, γίνεται!!!

Γιατί, μαζί είμαστε η δύναμη, που μπορεί να δώσει λύσεις, και προοπτική. Να βάλει στόχους. Να πετύχει αποτελέσματα. Να κάνει πραγματικότητα το όραμα μιας Ρόδου, που ξαναβρίσκει τον εαυτό της. Που ανακτά, την κοσμοπολίτικη λάμψη της. Που δημιουργεί γενναία, το μέλλον της. Με οικονομική ανάπτυξη, με την Ροδίτικη κοινωνία όρθια.

Για παράδειγμα, εδώ που σπούδασαν ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Κικέρωνας, δεν μπορεί να μην είναι και σήμερα ???, ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, παγκόσμιου βεληνεκούς??? Στην κορυφή προτίμησης για τα θερινά προγράμματα, των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου???

Αντ’ αυτού, για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, Πενήντα (50) εκατομμύρια ευρώ οριοθετεί ως μίνιμουμ, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δέκα (10) πανηγυρίζουν κάποιοι, πως θα αναζητήσουν…., για να βρουν.

Άλλο παράδειγμα. Δεν μπορεί η Αγιά Σοφιά της Βασιλεύουσας, η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, να έχει κεραμίδια φτιαγμένα στη Ρόδο, και να μην είναι και σήμερα η Ρόδος μας, ένα νησί πρότυπο παραγωγής, εμπορίου, και εξαγωγών. Ούτε ένας τόπος, που δίδαξε την παγκόσμια αισθητική με τη Νίκη της Σαμοθράκης, να μην έχει διακριτή ταυτότητα.

Το παρελθόν μας, ΔΕΝ είναι φολκλόρ. Ο πολιτισμός μας, ΔΕΝ είναι πάρεργο. Διατηρώντας ζωντανή τη μοναδική ταυτότητά μας, όπως σμιλεύτηκε μέσα στους αιώνες, οφείλουμε να την αναδείξουμε, και να την προσαρμόσουμε με επιτυχία, στους σημερινούς καιρούς.

Είναι ώρα επιτέλους, να ξεκαθαρίσουμε, να ανανεώσουμε, και να ενισχύσουμε το Brand της Ρόδου, την εικόνα της, την ταυτότητά της. Και με τη δύναμη, και τη γοητεία αυτού του τόπου, να παρουσιαστούμε ξανά στον κόσμο.

Έτσι, θα αποκτήσει ξανά προοπτική, υγιούς ανάπτυξης το νησί μας. Αλλά έτσι, θα γίνει καλύτερη, και η καθημερινότητα όλων μας.

Και όλοι μαζί,

πιστέψτε το,

έχουμε τη δύναμη, να τα καταφέρουμε.

Έχουμε τη δύναμη να οραματιστούμε, για το νησί μας.

Αλλά και να  σχεδιάσουμε, πώς θα κάνουμε το όραμα πράξη.

Να εργαστούμε με αποφασιστικότητα, να κοπιάσουμε, και να κατακτήσουμε, τον στόχο μας.

Με χρονοδιάγραμμα δράσεων. Με διασφάλιση πόρων, και χρηματοδότησης. Με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με επιμονή, στο τελικό αποτέλεσμα κάθε επένδυσης. Ώστε και το τελευταίο ευρώ μας, ώστε και το τελευταίο ευρώ του Ροδίτη, να πιάνει τόπο. Με απολογισμό. Με λογοδοσία. Όχι, με υπεκφυγές, με μηνύσεις και υπονοούμενα.

Έχουμε τη δύναμη, να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά. Κι αληθινή ικανότητα διεκδίκησης, δεν σημαίνει “στημένα” ραντεβού σε Υπουργικά Γραφεία, ή στο Δημαρχείο για φωτογραφίες αυταρέσκειας.

Αποτελεσματική διεκδίκηση σημαίνει τεκμηριωμένες απόψεις, από τους καλύτερους συμβούλους της Ρόδου, και της Ελλάδας. Σημαίνει να έχουμε επιρροή, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στην Αθήνα. Στην Ευρώπη. Να στεκόμαστε, ως ίσος προς ίσο. Να ανοίγουμε τις κλειστές πόρτες. Να τους μιλάμε, και να μας ακούνε. Να βρίσκουμε το δίκιο μας. Να παίρνουμε αποτελέσματα.

Έχουμε τη δύναμη να πετυχαίνουμε, κάθε μέρα, μικρές και μεγάλες νίκες, στην τοπική διακυβέρνηση. Να λύσουμε βασικά προβλήματα καθημερινότητας του νησιού μας, αλλά και να σχεδιάσουμε το αύριο. Να θέσουμε στόχους, άλλους άμεσους, και άλλους μεσοπρόθεσμους, και όλοι μαζί να δουλέψουμε, συστηματικά και ακούραστα, για να τους πραγματοποιήσουμε. Χωρίς δικαιολογίες, και χωρίς «κοκόρια» φορτωμένα, με τις δικές μας ανικανότητες. Για να μην πω φορτωμένα, με τις δικές μας «σκοπιμότητες».

Έχουμε τη δύναμη να φροντίσουμε, για την ποιότητα ζωής σε αυτόν τον τόπο. Να ζούμε σε μια καθαρή πόλη. Με περιποιημένο πράσινο, φροντισμένους κοινόχρηστους χώρους, με σύγχρονες αθλητικές, και σχολικές, εγκαταστάσεις.

Έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε ισόρροπη ανάπτυξη, σε όλο το νησί. Ώστε να διαχέονται τα οφέλη παντού, και με δίκαιο τρόπο. Εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές μας, και χαράσσοντας συνεκτικές πρωτοβουλίες, που θα λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Δημιουργώντας νέες δουλειές, ανθρώπινα εισοδήματα. Ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Έχουμε τη δύναμη, για περισσότερη εξωστρέφεια. Να αξιοποιήσουμε επιτέλους τους φίλους της Ρόδου. Τους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Να προωθήσουμε την καινοτομία, και τις νέες τεχνολογίες, που μπορούν να αντισταθμίσουν δυσκολίες, που βιώνουμε εδώ. Στις εσχατιές του Αιγαίου.

Έχουμε τη δύναμη, να δείξουμε αλληλεγγύη, με πρωταγωνιστή ένα Δήμο, που θα φροντίζει πραγματικά, όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ένα Δήμο – Σπίτι για κάθε Πολίτη. Για τους ηλικιωμένους. Για τις μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά. Για τους οικονομικά ασθενέστερους. Για τους πιο απομονωμένους. Μέσα από στοχευμένα προγράμματα, όπως κάνουν σήμερα άλλοι Δήμοι της χώρας μας. Στα οποία θα κληθούν να συνεισφέρουν οργανωμένα, και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο. Να τους ενθαρρύνουμε. Και να τους προσελκύσουμε. Όχι να τους απογοητεύουμε, και να τους διώχνουμε. Γιατί τότε, χάνουμε εμείς.

Φίλες & Φίλοι,

Έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε ενωμένοι. Η πρόοδος του νησιού μας, αφορά τους πάντες. Πόλη, και περιφέρεια. Πολίτες, όλων των κοινωνικών ομάδων. Στόχος μας είναι, ένα νησί, που κανένας πολίτης και καμία γωνιά του, δεν θα μένουν πίσω. Αλλά, όλοι θα έχουν όφελος, από την πρόοδό της Ρόδου μας.

Όλοι μαζί, θα πάμε μπροστά.

Όλοι μαζί, βγαίνουμε μπροστά, λοιπόν. Με δύναμη για τη Ρόδο!

Για να υπηρετήσουμε ένα νέο ύφος, στην Τοπική Διακυβέρνηση.

Να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια. Να υπάρχει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, ανάμεσα στους Πολίτες, και τη Δημοτική αρχή.

Η εμπιστοσύνη, είναι ουσιαστική προϋπόθεση, για να κάνουμε το μεγάλο άλμα, προς τα εμπρός. Κι εμπιστοσύνη ξέρετε, σημαίνει να κάνουμε το λόγο μας, πράξη.

Όπως εξίσου σημαντική, σας το είπα και πριν λίγο, είναι και η ενότητα.

Πέρα και πάνω από κόμματα. Και χρώματα.

Δεν υπάρχουν μπλε, πράσινες, ή κόκκινες λύσεις. Υπάρχουν καλές λύσεις, κακές λύσεις. Και υπάρχει και αδράνεια. Εγκληματική αδράνεια. Ενωμένοι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες λύσεις, για τον τόπο μας.

Με ενότητα κι εμπιστοσύνη, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Οι νέες προκλήσεις, απαιτούν νέες αντιλήψεις, και νέες πρακτικές.

Νέες συμπεριφορές. Και Νέα «Υλικά».

Η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΔΕΝ μπορεί ούτε να αυτοσχεδιάζει με προχειρότητα, ούτε να λειτουργεί σαν κομματάρχης, του περασμένου αιώνα. Το “πέσε πίτα, να σε φάω”, που είχαν συνηθίσει οι επαγγελματίες της πολιτικής, ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι το στρατηγείο για τη χάραξη ολοκληρωμένων, και συνεκτικών στρατηγικών λύσεων, βιώσιμης ανάπτυξης. Αξιοποιώντας πλεονεκτήματα, και ευκαιρίες. Σχεδιάζοντας με λεπτομέρεια, και παρεμβαίνοντας στοχευμένα, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Μαζί με εκείνους που τις σχεδιάζουν. Μαζί τους!!! Όχι απέναντί τους. Με κατόπιν εορτής, «τζάμπα μαγκιές».

Έτσι θα ανοίξουμε νέους ορίζοντες, έτσι θα δημιουργήσουμε νέες δυνατότητες, για όλους. Χωρίς αποκλεισμούς, και χωρίς εξαιρέσεις. ΔΕΝ υπάρχουν δικά μας, και Ξένα Παιδιά. Υπάρχουν άξιοι Ροδίτες, & άξιες Ροδίτισσες.

Βγαίνουμε λοιπόν μπροστά, για να ενώσουμε χέρια. Για να ενώσουμε ιδέες. Για να ενώσουμε δυνάμεις.

Να υπερβούμε, τα όποια μικρά που χωρίζουν, για χάρη των μεγάλων που ενώνουν. Κανένας που αγαπά τη Ρόδο, και νοιάζεται γι’ αυτήν,  ΔΕΝ περισσεύει σε αυτή τη μεγάλη, ροσπάθεια.

Όλοι έχουμε μια κομματική προτίμηση. Γνωριζόμαστε άλλωστε. Αλλά η Αυτοδιοίκηση, οφείλει να υπερβαίνει κάθε διαχωρισμό. Κομματικό, κοινωνικό, ή γεωγραφικό.

Το είπα, το ξαναλέω, και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω:

Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά.

Κανένας μόνος του.

Κανένας πίσω!

Γι’ αυτό και θέλω να δηλώσω, πως όταν οι εκλογές τελειώσουν και παρά τη μεγάλη νίκη που θα μας δώσουν οι πολίτες, θα αναζητήσω, τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις, και συνεργασίες. Προκειμένου ο τόπος μας, να προχωρήσει μπροστά.

Για εμάς,

για τα παιδιά μας,

για τον τόπο μας.

Ένα τόπο, που θέλουμε να αξίζει, να ζει κανείς. Να δουλεύει. Να σπουδάζει. Να ερωτεύεται. Να κάνει οικογένεια. Να διασκεδάζει με φίλους. Να επενδύει. Να ανοίγει ένα μαγαζί. Να δοκιμάζει μια νέα καλλιέργεια.

Γιατί, μόνο ένας τόπος που έχει αξία για τους μόνιμους κατοίκους του, μπορεί να έχει αξία, και για τους επισκέπτες του. Καλύτερη ζωή στη Ρόδο, σημαίνει και καλύτερο τουριστικό προϊόν της Ρόδου. Σημαίνει, και καλύτερες ευκαιρίες, για την τοπική οικονομία, καλύτερη ζωή για όλες τις Ροδίτισσες, και για όλους τους Ροδίτες.

Αυτός είναι ο Ενάρετος Κύκλος, που θέλουμε να πετύχουμε. Και θα τον πετύχουμε.

Θέλουν,

δεν θέλουν,

θα τον πετύχουμε!

Ροδίτισσες & Ροδίτες,

Φίλες & φίλοι,

Το νησί μας, είναι η ζωή μας. Το παρόν και το μέλλον μας, αλλά και το μέλλον των γενιών που έρχονται, μετά από μας. Κι έτσι, σήμερα ΔΕΝ δημιουργούμε απλώς, ένα Συνδυασμό για τις Εκλογές…

Δημιουργούμε ένα Κίνημα Πολιτών, που βγαίνει μέσα από την ίδια την κοινωνία. Ένα κίνημα που βγαίνει μπροστά, με Δύναμη και αυτοπεποίθηση, για να δώσει τις λύσεις που τόσα χρόνια καθυστερούν, για να διεκδικήσει, και για να καταστήσει εφικτό και κοντινό, το όραμα, μιας Ρόδου που θα αγαπά, και θα αγαπιέται. Με πάθος. Από κατοίκους, και επισκέπτες.

Με δύναμη για τη Ρόδο, λοιπόν!

Μαζί!

Όλοι μαζί!

Στην πρώτη γραμμή.

Για τη ζωή μας. Για τα παιδιά μας. Για την ιστορία μας.

Για το Μέλλον, που αξίζει στη Ρόδο μας.

Πολύ σύντομα, θα παρουσιάσω την πρώτη Ομάδα Υποψήφιων Συμβούλων, & Συνεργατών.

Κι αμέσως μετά, θα θέσουμε στο Δημόσιο Διάλογο τις προγραμματικές μας προτεραιότητες. Θα μιλήσουμε για όλα. Και θα παρουσιάσουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις.

Απόψε όμως, μαζί με την “επίσημη πρώτη” μας, που σφραγίζεται από τη δική σας παρουσία, και συμμετοχή, θέλω να πω, και δυο (02) κουβέντες, για το λογότυπό μας.

 

Εμπεριέχει τρία (03) βασικά χρώματα. Με ξεχωριστό, Συμβολισμό το καθένα:

Το Σμαραγδί, που είναι το χρώμα της Ρόδου, του Σμαραγδένιου νησιού του Αιγαίου. Του πολύτιμου τόπου μας.

Το μπλε, της θάλασσας μας. Που είναι πηγή ζωής.

Και το Πορτοκαλί, του Ήλιου. Της θετικής ενέργειας. Το χρώμα των έργων, και των αποτελεσμάτων.

Και τα τρία αυτά χρώματα, “δένονται” γύρω από το Κάστρο. Σύμβολο τιμής στο παρελθόν μας. Αλλά, και σύμβολο των μεγάλων στρατηγικών κινήσεων, του Μέλλοντός μας.

Ξεκινάμε λοιπόν!

Δεν υπάρχει πρόκληση, που ΔΕΝ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, όταν είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε συλλογικά, για το κοινό καλό.

Αυτό τον αγώνα, είμαστε έτοιμοι να τον δώσουμε. Με όλη μας τη δύναμη.

Και θα τον κερδίσουμε.

Όχι για τα αξιώματα. Αλλά για να δώσουμε αξία, στο νησί μας. Αξία στις δουλειές μας. Αξία στο μέλλον μας. Την Αξία που αναλογεί στη Ρόδο μας, και την οποία της στέρησαν, τα λάθη κάποιων.

Καλούμε κάθε Ροδίτισσα και κάθε Ροδίτη, που μοιράζεται τις ίδιες αρχές και τις ίδιες προσδοκίες, να έρθει μαζί μας.

Να προχωρήσουμε μπροστά.

Είναι ώρα να δώσουμε ξανά στη Ρόδο μας, την προοπτική, το Κύρος, την Αίγλη, και την Ποιότητα, που της αξίζουν.

Για να ξαναβρούμε την Περηφάνια μας, για το νησί μας.

Για να νοιώθουν τα παιδιά μας, και εκείνα Υπερήφανα για τον τόπο τους.

Τη Ρόδο της ιστορίας, του πολιτισμού, της ανάπτυξης.

Μια Ρόδο που θα λάμπει, και θα ακτινοβολεί ξανά.

Για εμάς. Για τους Ροδίτες, πρώτα απ’ όλα.

Ξεκινάμε, όλοι μαζί, με Δύναμη.

Όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτή είναι η Δύναμή μας!

Με Δύναμη για τη Ρόδο!

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Καλό μας Αγώνα!».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *