©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρώτος προορισμός στην Αυστρία η Ελλάδα στα αεροπορικά ταξίδια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα αναδείχθηκε στον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Αυστριακούς το φετινό καλοκαίρι, όσον αφορά στα αεροπορικά ταξίδια, όπως διαπίστωσε έρευνα που διενήργησε η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων του Αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μετά την Ελλάδα, οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για αεροπορικά ταξίδια στην αυστριακή αγορά είναι η Ισπανία και η Τουρκία, ενώ όσον αφορά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων κυριαρχούν η Ταϊλάνδη, οι Μαλδίβες και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Από την άλλη, όσοι Αυστριακοί επιλέξουν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή τρένο για τις διακοπές τους προτιμούν την Κροατία, με δεύτερη επιλογή την Ιταλία και τρίτη τη χώρα τους.

Τα αυστριακά ταξιδιωτικά γραφεία και οι τουριστικοί πράκτορες εμφανίζονται ικανοποιημένοι με την τρέχουσα κατάσταση των κρατήσεων: περίπου το 80% των εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν θετική πορεία για το 2023, καθώς, ήδη, το 2022 οι πωλήσεις ανήλθαν στα επίπεδα του 2019, πριν από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όμως, η εικόνα των κρατήσεων για μεμονωμένες εταιρίες ποικίλει, αφού ορισμένες επιχειρήσεις παρουσιάζουν πωλήσεις χαμηλότερες από εκείνες του 2019, ενώ άλλες σημειώσουν σημαντικά κέρδη.

Για το φετινό καλοκαίρι, το 85% των επιχειρήσεων αναμένουν αύξηση των πωλήσεων.

Το 2019, τα αυστριακά ταξιδιωτικά γραφεία και οι τουριστικοί πράκτορες πραγματοποίησαν συνολικά έσοδα 4,39 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία επιδόσεων της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστρίας. Ενώ, για το 2020 και το 2022 δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, το 2021 τα έσοδα ανήλθαν μόλις σε 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικούς πράκτορες, αξιολογήθηκαν 73 απαντήσεις από όλη την Αυστρία.

Tagged

1 σχόλιο στο “Πρώτος προορισμός στην Αυστρία η Ελλάδα στα αεροπορικά ταξίδια

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *