© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόβλεψη για ανάκαμψη του εσωτερικού τουρισμού στο Ην. Βασίλειο το Πάσχα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

“Ανάσα” στον εγχώριο τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να προσφέρουν οι 7,4 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας, οι οποίοι σχεδιάζουν διακοπές με διανυκτέρευση εντός συνόρων το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, αριθμός αντίστοιχος με εκείνον πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Οι εγχώριες διακοπές που προβλέπονται από τον οργανισμό VisitEngland θα δώσουν ώθηση στη βρετανική οικονομία ύψους περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων λιρών.

Τα στοιχεία για το Πάσχα του 2019 ήταν τα υψηλότερα από τότε που άρχισαν να συλλέγονται σχετικά στατιστικά στοιχεία, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με το 2018, όταν 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι σχεδίαζαν ένα ταξίδι διακοπών με διανυκτέρευση για το μακρύ Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Το 2017 ο αριθμός αυτός ήταν 6,6 εκατομμύρια.

Από αυτούς που σίγουρα σχεδίαζαν ένα ταξίδι με διανυκτέρευση στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η πλειονότητα σχεδίαζε ένα σύντομο διάλειμμα μιας έως τριών διανυκτερεύσεων.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι άλλα 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν αναποφάσιστοι σχετικά με το αν θα έκαναν ένα ταξίδι με διανυκτέρευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια του πασχαλινού Σαββατοκύριακου.

Οι κυριότεροι λόγοι ήταν: “περιμένω να δω αν μπορώ να το αντέξω οικονομικά”, ακολουθούμενοι από “περιμένω να δω πώς θα είναι ο καιρός” και “δεν είμαι σίγουρος πού θα ήθελα να πάω”.

Εξετάζοντας τα μονοήμερα ταξίδια στην Αγγλία, σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων σχεδίαζαν σίγουρα ένα τέτοιο ταξίδι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Ο οργανισμός VisitEngland ενίσχυσε το εγχώριο μάρκετινγκ τον περασμένο μήνα, εγκαινιάζοντας την επόμενη φάση της εκστρατείας “Escape the Everyday” για να ενθαρρύνει τις σύντομες αποδράσεις σε αγγλικές πόλεις αυτή την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού.

Η καμπάνια, ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών, έχει θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ποιοτικούς προορισμούς, τοπικά αξιοθέατα και πόλεις, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από τη βραδύτερη επιστροφή των διεθνών επισκεπτών, με τον οργανισμό VisitBritain να έχει εκτιμήσει τις απώλειες για τη βρετανική οικονομία σε πάνω από 97 δισεκατομμύρια λίρες τη διετία 2020 – 2021.

Μιλώντας σχετικά η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού VisitBritain/VisitEngland, Patricia Yates, δήλωσε: “Αυτό είναι το πρώτο Πάσχα από το 2019, πριν από την πανδημία, που ο κλάδος είναι σε θέση να κάνει πλήρεις συναλλαγές και το μακρύ, πασχαλινό Σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμο για την παροχή στις επιχειρήσεις και τους προορισμούς της αναγκαίας ρευστότητας, καθώς η σεζόν ξεκινά”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *