Προβλήματα «χωρητικότητας» στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2018

Προβλήματα «χωρητικότητας» στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2018

0
Turkey

Σημαντική αύξηση της τουριστικής ροής αναμένεται στην Τουρκία φέτος το καλοκαίρι, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα κρατήσεις.

Μέχρι στιγμής, το ποσοστό πρώιμων κρατήσεων υπερβαίνει το περσινό. Όπως αναφέρει ο Koray Kyuchyylmaz, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας online κρατήσεων tatilsepeti.com, το 70% αυτών προέρχεται από ξένες αγορές και μόνο το 30% αφορά εγχώριες κρατήσεις.

Πιστεύει ότι το 2018 38 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφτούν τα τουρκικά θέρετρα – 16% περισσότεροι από ό,τι κατά το προηγούμενο έτος και υποθέτει ότι μαζί με την ενεργοποίηση της εγχώριας αγοράς αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη διαμονή. «Σε σχέση με την αύξηση της ζήτησης δεν αποκλείω την εμφάνιση προβλημάτων: κατά τη διάρκεια της σεζόν θα είναι δύσκολο να βρεθούν ελεύθερα δωμάτια», όπως μεταφέρει δήλωσή του η Daily Sabah.

Μέλη της ρώσικης τουριστικής αγοράς επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία θα βρίσκεται στις προτιμήσεις των Ρώσων και φέτος ακόμη περισσότερο από ό,τι πέρυσι – γι ‘αυτό και οι tour operators επεκτείνουν τα προγράμματα πτήσεων για το καλοκαίρι του 2018.

Οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται επίσης από τη δυναμική των πωλήσεων. Ο τουριστικός πράκτορας Biblio-Globus αναφέρει ότι ο όγκος των πρώιμων κρατήσεων έχει ήδη ξεπεράσει τις περσινές κατά 25%. Ωστόσο, θεωρούν ότι ο σημερινός αριθμός δωματίων είναι επαρκής. «Νομίζω ότι μιλάμε μόνο για δυσκολίες στην επιβεβαίωση δωματίων σε δημοφιλή ξενοδοχεία», δήλωσε η Irina Kostenko, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ