Προβληματισμός για τις συνομιλίες μεταξύ Condor – TUIfly

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΝΕΥ

Εν μέσω του καταιγισμού ειδήσεων που περιβάλλουν τα σχέδια συρρίκνωσης της Air Berlin, τη σχετική επέκταση της Eurowings με 40 αεροσκάφη μισθωμένα από την δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας και την προγραμματισμένη δημιουργία ενός νέου αεροπορικού ομίλου βασισμένου στο στόλο της TUIfly και της Air Berlin, η Condor φαίνεται να βρέθηκε στο περιθώριο της επικείμενης ενοποίησης της γερμανικής αεροπορικής αγοράς.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία του Thomas Cook φαίνεται να έχει δραστηριοποιηθεί παρασκηνιακά. Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, η Condor επίσης ενδιαφέρεται για την TUIfly και έκανε «αρχικές συνομιλίες» για μια πιθανή συγχώνευση. Η συγχώνευση αυτή θα μπορούσε να συνδυάσει τα 41 jet μεσαίων αποστάσεων της TUIfly με το στόλο των 45 αεροσκαφών της Condor, συμπεριλαμβανομένων 16 αεροσκαφών μακρινών αποστάσεων, σε μια νέα αεροπορική εταιρεία αναψυχής με έναν αρκετά μεγάλο στόλο συνολικά 86 αεροσκαφών. Επιπλέον, αυτή η νέα εταιρεία θα είχε την έδρα της στη Γερμανία, σε αντίθεση με την προτεινόμενη σύμπραξη TUIfly/Air Berlin η οποία θα εδρεύει στην Αυστρία.

Παρ’ όλα αυτά, η TUI αντέδρασε με σαφή άρνηση, δηλώνοντας σχετικά: “Δεν υπάρχουν συνομιλίες μεταξύ Condor και TUIfly”.

Η Condor είναι η μεγαλύτερη από τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Thomas Cook και υπήρξε μια αξιόπιστη πηγή κερδών κατά τα τελευταία χρόνια.

Ο προβληματισμός προκύπτει από την ανακοίνωση των σχεδίων αναδιάρθρωσης της Air Berlin και τις μετέπειτα δραματικές διαμαρτυρίες από τους πιλότους της TUIfly ενάντια στην πιθανή συγχώνευση της TUIfly με μέρος της Air Berlin. Ο CEO της Etihad Airways, James Hogan, φέρεται να δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να διασφαλίσει ταχέως συμφωνίες με τη Lufthansa και την TUI, προκειμένου να μειωθούν αντίστοιχα οι απώλειες λειτουργίας της Air Berlin.

Εν τω μεταξύ, η Small Planet Airlines, η start-up γερμανική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ που ξεκίνησε πέρυσι και λειτουργεί ως επί το πλείστον για την TUI και τον Thomas Cook, θα διπλασιάσει τον στόλο της σε τέσσερα Α320 για το καλοκαίρι του 2017.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *