Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε μία εποχή που ο αιγυπτιακός τουρισμός εμφανίζει ανάκαμψη, μετά από τη σοβαρή πτώση κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων, οι δύο δολοφονικές, τρομοκρατικές επιθέσεις την Κυριακή, που είχαν σαν συνέπεια τον θάνατο 40 ανθρώπων, δημιουργούν νέα αναταραχή.

Στο πλαίσιο αυτό, τα υπουργεία Εξωτερικών διαφόρων χωρών εντείνουν τις ταξιδιωτικές οδηγίες τους για τη χώρα και οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας, οι οποίοι καταγράφουν ισχυρή αύξηση στις κρατήσεις τους για την Αίγυπτο, δείχνουν να προβληματίζονται.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 110 τραυματίστηκαν όταν τρομοκράτες έριξαν βόμβες σε χριστιανικές εκκλησίες στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα (βόρεια του Καΐρου), την Κυριακή, με το ISIS να αναλαμβάνει την ευθύνη, απειλώντας παράλληλα για εκτεταμένες επιθέσεις και την αιγυπτιακή κυβέρνηση να αναδεικνύει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες.

Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, στη Γερμανία, το υπουργείο Εξωτερικών ενέτεινε τις ταξιδιωτικές οδηγίες του για την Αίγυπτο. «Σε όλη τη χώρα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων και κίνδυνος απαγωγών. Αυτά μπορούν επίσης να κατευθύνονται και σε ξένους στόχους και πολίτες», επισημαίνει. Το υπουργείο συμβουλεύει γενικά τους Γερμανούς που επισκέπτονται την Αίγυπτο να αποφεύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις και να λαμβάνουν ιδιαίτερη μέριμνα.

Αντίστοιχα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας συμβούλευσε τους υπηκόους του να αποφεύγουν την πολυκοσμία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το Ισραήλ από την άλλη έκλεισε τα σύνορά του με την Αίγυπτο και κάλεσε τους Ισραηλινούς που επισκέπτονται τη χώρα, να επιστρέψουν σπίτια τους.

Η TUI Cruises εξετάζει εάν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη στάση της στην Αλεξάνδρεια την επόμενη εβδομάδα ή όχι.

Το Mein Schiff 3 της γερμανική εταιρία κρουαζιέρας, με περισσότερους από 2.000 επιβάτες, ήταν αγκυροβολημένο στην Αλεξάνδρεια την ώρα της επίθεσης. Οι επιβάτες που επισκέπτονταν την πόλη αμέσως επέστρεψαν στο πλοίο, το οποίο στη συνέχεια αναχώρησε νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *