LESVOS
Φωτό: ΕΟΤ

Προβολή της Λέσβου στην Αθήνα

ΦΟΡΕΙΣ

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, εντός του Μαϊου 2018 διοργανώνονται στην Αθήνα, δύο σημαντικά τουριστικά – εμπορικά γεγονότα, ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου: 

  1. Η έκθεση διακοπών και ταξιδιών “Greek Travel Show – Ελληνικές Διακοπές 2018” (4 – 6 Μαϊου 2018), που αναφέρεται στον εσωτερικό τουρισμό και πραγματοποιείται από τη “ΔΕΘ HELEXPO” στο Εκθεσιακό Κέντρο “HELEXPO” του Αμαρουσίου (βορειοανατολικά προάστια), και
  2. Η έκθεση “Ελλάδος Γεύση” (10 – 13 Μαϊου 2018), που αναφέρεται στο τρίπτυχο “Τουρισμός, Πολιτισμός, Γαστρονομία” και πραγματοποιείται από την “ALFA EXPO” στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (νοτιοδυτικά προάστια).

Και οι δύο εκθέσεις, οι οποίες γεωγραφικά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου, είναι δύο λαϊκά εμπορικά festivals, που απευθύνονται κατευθείαν στον τελικό καταναλωτή της Αθήνας, με στόχους: α) την επιλογή των φετινών διακοπών του και την απευθείας πώληση τους στον επισκέπτη, και β) την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. 

Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε. θα συμμετάσχει στις δύο αυτές εκθέσεις, με την οργανωτική σύμπραξη και άλλων φορέων του νησιού, καθώς και με την εθελοντική συνδρομή μελών των Λεσβιακών Συλλόγων της Αθήνας και της Ο.Λ.Σ.Α.

Πρόσκληση

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “Με τη διπλή αυτή παρουσία της Λέσβου στην Αθήνα, στοχεύουμε σε μία δυναμική καμπάνια, τόσο για τον τουριστικό όσο και για τον παραγωγικό τομέα του νησιού, προσφέροντας τη δυνατότητα συμμετοχής στα περίπτερα των δύο εκθέσεων με δικό τους ατομικό χώρο, τόσο φορέων όσο και επιχειρήσεων. 

Η μεθοδολογία που θα εφαρμοστεί, είναι η ακόλουθη: Η δομή των ενιαίων περιπτέρων της Λέσβου (και για τις δύο εκθέσεις), θα είναι 2 μέτρα πλάτος (βάθος) επί μήκος γύρω στα 50 μέτρα (το ακριβές μήκος, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των φορέων & επιχειρήσεων που θα δηλώσουν συμμετοχή). Ο ενιαίος χώρος, θα χωριστεί σε μικρότερα booths με ενδιάμεσα διαχωριστικά panels.

  • Στην έκθεση “GREEK TRAVEL SHOW” (Μαρούσι), θα δοθεί δωρεάν ατομικός χώρος σε όλους τους γεωγραφικούς τουριστικούς προορισμούς του νησιού (Μυτιλήνη – Θερμή – Μανταμάδος, Γέρα – Ευεργέτουλας – Αγιάσος, Πλωμάρι, Πολιχντίτος (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή – Αγία Παρασκευή, Πέτρα – Μόλυβος, Ερεσός – Μεσότοπος – Άντισσα – Σίγρι), ώστε να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά “προϊόντα” της Λέσβου. Εντός του stand του κάθε γεωγραφικού προορισμού, θα μπορούν να εκτίθενται: α) διαφημιστικό υλικό για την ευρύτερη περιοχή, β) ξενοδοχειακά – τουριστικά έντυπα, γ) παραδοσιακά προϊόντα της αντίστοιχης περιοχής για γευσιγνωσία, και δ) ό,τι κριθεί σκόπιμο από τους κατά τόπους φορείς.
  • Στην έκθεση “ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ” (Περιστέρι), θα δοθεί δωρεάν ατομικός χώρος στις παραγωγικές – τυποποιητικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων & ποτών (με τη δυνατότητα απευθείας λιανικών πωλήσεων), ενώ θα υπάρχει παράλληλα ομαδική παρουσία των τουριστικών φορέων όλων των γεωγραφικών περιοχών εντός ενός μεγάλου αλλά ενιαίου stand.

Οι εκπρόσωποι των διαφόρων φορέων και επιχειρήσεων της κάθε περιοχής που επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο περίπτερο της Λέσβου (τα ατομικά έξοδα μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής, βαρύνουν τους ίδιους). Ωστόσο, για όσους θα ταξιδέψουν από τη Λέσβο στην Αθήνα, προκειμένου να “υποστηρίξουν” με τη φυσική τους παρουσία τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, θα χορηγηθεί ειδική έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (ατομικά και Ι.Χ. αυτοκίνητο), από τις δύο εταιρείες που εξυπηρετούν το νησί με την πρωτεύουσα.

Για την αρτιότερη παρουσίαση της κάθε περιοχής, είναι σκόπιμη η ενεργοποίηση και η εμπλοκή των μελών του αντίστοιχου Συλλόγου της Αθήνας και η αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Μετά την γνωστοποίηση αυτή, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, λόγω της διαθεσιμότητας των χώρων και του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού. Η παραλαβή και η φόρτωση των εκθεμάτων (banners, αφίσες, έντυπα, προϊόντα, εξοπλισμοί, κ.ο.κ.), θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη, 2 Μαϊου 2018 και ώρα 2 μ.μ., στα γραφεία του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα, Μυτιλήνη).

Για περαιτέρω πληροφορίες, διευκρινιστικές λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής των τουριστικών & παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων στη διπλή αυτή διοργάνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους:

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *