Ψηφιακό “εργαλείο” στην “υπηρεσία” του Τουρισμού από τον UNWTO

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με έμφαση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) σε συνεργασία με την MUST Travel & Tech, θέτει ένα ψηφιακό “εργαλείο” στην “υπηρεσία” του Τουρισμού, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται τις εμπειρίες από τα ταξίδια και τις διακοπές τους, παρέχοντας περαιτέρω ώθηση στην επανεκκίνηση του τομέα.

Το “εργαλείο” παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ενός Φόρουμ Δημάρχων του UNWTO, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, και παρέχει την ευκαιρία για την προώθηση έξυπνων πόλεων, καθώς και προορισμών που ενσωματώνουν την τεχνολογία και την καινοτομία στην ανάπτυξή τους.

Λειτουργεί ήδη σε 60 χώρες, και η MUST συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους ταξιδιώτες σε ένα σημείο. Ενσωματώνοντας, επίσης, βασικές πληροφορίες και αναλύσεις από τον UNWTO, στοχεύει να αναδειχθεί σε κορυφαία τουριστική εφαρμογή και να δημιουργήσει ευκαιρίες για προορισμούς.

Η προβολή που παρέχεται μέσω τεχνολογικών συστημάτων είναι μια ευκαιρία για όσους, σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του τομέα, χρειάζονται υποστήριξη για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους, από νέους προορισμούς σε αγροτικές κοινότητες, μέχρι προορισμούς με υψηλού επιπέδου υποδομές.

“Χαιρετίζουμε καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες, που επιτρέπουν την επιτάχυνση της ανάκαμψης του τουρισμού”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili, κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της MUST, Pablo López, τόνισε: “Η τεχνολογία βελτιώνει την παραγωγικότητα και την ανθεκτικότητα των εταιριών. Η εφαρμογή ψηφιακών λύσεων, σύμφωνα με τις νέες τάσεις στον τουριστικό τομέα, μας επιτρέπει να αναπτύξουμε ένα διαφοροποιημένο, εξατομικευμένο και ασφαλές τουριστικό προϊόν, που εστιάζει περισσότερο στα πρότυπα συμπεριφοράς και στη διαχείριση χώρων, που θα συμβάλουν αναμφίβολα στην ανάκαμψη μιας βασικής δραστηριότητας για την οικονομία εν γένει”.

Κοινοί στόχοι UNWTO – MUST

Ένα ξεχωριστό στοιχείο θα είναι η συμβολή της τουριστικής νοημοσύνης από τον UNWTO στους χρήστες του “εργαλείου”. Με αυτόν τον τρόπο, σχετικό και επαληθευμένο περιεχόμενο συνδυάζεται με δεδομένα για τη λήψη ενημερωμένων και τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Η συμφωνία μεταξύ UNWTO και ΜUST, ισχύει μέχρι το τέλος του 2024 και προβλέπει συνεργασία για την εκτέλεση έργων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

-Υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού εκείνων οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες τουρισμού.
-Προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης, με βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο.
-Ενίσχυση της καινοτομίας στις πρακτικές κράτησης και “κατανάλωσης” τουριστικών εμπειριών και δραστηριοτήτων.
-Ενθάρρυνση της δημιουργίας ποιοτικού περιεχομένου, με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά και την αυθεντικότητα του προορισμού που θα προωθηθεί.
-Προώθηση και διάδοση του προγράμματος “Καλύτερα τουριστικά χωριά” του UNWTO, στην πλατφόρμα MUST, καθώς και άλλων προγραμμάτων ή εκδηλώσεων του Οργανισμού.
-Προώθηση προγραμμάτων που σχετίζονται με την καινοτομία, την εκπαίδευση και τις επενδύσεις, που είναι χρήσιμα για τουριστικούς προορισμούς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged

1 σχόλιο στο “Ψηφιακό “εργαλείο” στην “υπηρεσία” του Τουρισμού από τον UNWTO

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *