«Ψήφος εμπιστοσύνης» στη Ρόδο από τη γερμανική, τουριστική αγορά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τη «μάχη» της κορυφής στη γερμανική τουριστική αγορά φαίνεται πως κερδίζει και φέτος η Ρόδος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τις προκρατήσεις και τις επαφές τουριστικών φορέων και εκπροσώπων του τουρισμού της Ρόδου με παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ 2018 του Βερολίνου.

Η τουριστική κίνηση από τη Γερμανία στη Ρόδο παρουσιάζει αύξηση 10-15% για το 2018, βάσει επίσημων επισήμων στοιχείων, προκρατήσεων και όπως προκύπτει συνολικά από τα μηνύματα που έρχονται από όλους τους μεγάλους tour operators στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ. Η εν λόγω προοπτική και ο θετικός αντίκτυπός της στη ροδίτικη οικονομία και αγορά εργασίας, σκορπά όπως είναι φυσικό, χαμόγελα σε όλο το νησί. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, το 2017 επισκέφθηκαν το νησί 396.491 Γερμανοί τουρίστες, έναντι 332.609 το 2016, καταγράφοντας αύξηση 19,21%, σε σχέση με το 2016 και 32,11%, σε σχέση με το 2015.

Η Ρόδος, που συμμετείχε μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είχε μία εξαιρετικά οργανωμένη και δυναμική σε όλους τους τομείς παρουσία, κλέβοντας κυριολεκτικά την παράσταση.

Επίσημοι επισκέπτες, ανάμεσα τους και η υπουργός Τουρισμού, κα .Έλενα Κουντουρά, τοπικές αρχές και επιχειρηματίες του τουρισμού, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και φυσικά πλήθος κόσμου, επισκέφθηκαν το stand της Ρόδου και εντυπωσιάσθηκαν από την άρτια οργάνωση, την ενημέρωση και τη φιλοξενία, όπως μοναδικά ο Δήμος της Ρόδου, με εκπροσώπους την αντιδήμαρχο Τουρισμού, κα. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και τα καταρτισμένα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, γνωρίζουν να πράττουν. Όλοι ανεξαιρέτως απέσπασαν τα θερμά συγχαρητήρια εκπροσώπων της πολιτικής και τουριστικής ζωής του τόπου, δημοσιογράφων αλλά και επισκεπτών, που κατέκλυσαν το stand της Ρόδου όλες τις ημέρες της έκθεσης.

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, κα. Βεατρίκη Σέρβου και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού, κα. Σέβα Τσίμπλη, κατέθεταν γνώσεις και εμπειρία, παρείχαν πληροφορίες, διένειμαν το πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου και προσέφεραν στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και τοπικά βότανα και άλλα προϊόντα, προσφορά ντόπιων επιχειρηματιών, όπως η εταιρία Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo, Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε. Natura Rodos και Rodia εργαστήριο χειροποίητου σαπουνιού.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού, κα. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία είχε καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, σειρά σημαντικών επαφών με φορείς απ’ όλο το φάσμα του τουρισμού, υπογράμμισε: «Η φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τα μηνύματα που έχουμε λάβει όλες αυτές τις ημέρες, προβλέπεται ιδιαιτέρως καλή για τη Ρόδο. Η γερμανική αγορά δίνει και φέτος “ψήφο εμπιστοσύνης” στην αγορά τουρισμού της Ρόδου και θα “πρωταγωνιστεί” καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στις αφίξεις. Η Ρόδος είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς και οι Ροδίτες επιχειρηματίες εκφράζουν την έντονη αισιοδοξία τους, για τη θετικότατη πορεία της φετινής σεζόν συνολικά. Οι ομορφιές του νησιού σε συνδυασμό με τα ροδίτικα προϊόντα, τη ροδίτικη γαστρονομία, αλλά και τις δυνατότητες διασκέδασης που προσφέρει η Ρόδος, αποτελούν πόλο έλξης για τους παράγοντες του τουρισμού διεθνώς. Η αυξημένη, μάλιστα, ζήτηση για τη χώρα μας, αλλά και οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής με θεσμικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της TYIFLY, έχει ωθήσει τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες να διευρύνουν και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο για τη Ρόδο, με πτήσεις έως και τα μέσα του Νοεμβρίου. Σύντομα, μάλιστα, θα υπάρξουν από το υπουργείο Τουρισμού τα master plan για Τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο σε Ρόδο και Κρήτη».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *