airport
Photo by Skytrax

Πτήσεις χωρίς καραντίνα Ρώμης – ΗΠΑ | Συμφωνία ADR με Delta και Alitalia

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Το Fiumicino της Ρώμης θα είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που θα ενεργοποιήσει ταξιδιωτικούς διαδρόμους χωρίς καραντίνα, σε πτήσεις που θα προέρχονται από τις ΗΠΑ,  χάρη στην συμφωνία  της Aeroporti di Roma με την Alitalia και τη Delta Air Lines.

Προϋπόθεση θα αποτελεί αρνητικό διαγνωστικό τεστ για COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβάτες που θα αφίκνυνται από τα αεροδρόμια JFK, Newark και Hartsfield-Jackson Atlanta, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα, από τη στιγμή που θα έχουν κάνει ένα τουλάχιστον μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων μέσα σε 48 ώρες πριν την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο και ένα επαναληπτικό rapid test αντιγόνων, κατά την άφιξή τους στο Fiumicino.

Από την αρχή της πανδημίας, η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μέτρων και των πρωτοκόλλων για τον περιορισμό του ιού.

Η ADR πιστεύει ότι, ειδικά με την επιδείνωση της επιδημικής κρίσης, είναι απαραίτητο να εκτιμηθεί και να εφαρμοστούν νέα και πρόσθετα συστήματα ελέγχου κατά την αναχώρηση, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την κυκλοφορία των μολυσμένων ατόμων και τα οποία μπορούν να είναι αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις στα μέτρα καραντίνας που ισχύουν σήμερα.

Τα νέα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, τα οποία θα λειτουργήσουν σε δοκιμαστική βάση σε πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το Fiumicino, όπως προβλέπεται στην συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα από τους υπουργούς Υγείας, Μεταφορών και Εξωτερικών Υποθέσεων, θα προσφερθούν σταδιακά στους επιβάτες από τον ερχόμενο Δεκέμβριο 2020.

Η πιλοτική φάση στοχεύει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας των νέων διαδικασιών ταξιδιού, εξετάζοντας τη διάθεσή της ευρέως κατά τη σεζόν του καλοκαιριού 2021. Η πιλοτική εφαρμογή περιλαμβάνει την έναρξη των πτήσεων Covid Tested μεταξύ Μονάχου, Φρανκφούρτης και Ρώμης Fiumicino με στόχο να διασφαλιστεί ότι η νέα διαδικασία ταξιδιού θα μπορούσε να δοκιμαστεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πείραμα, με την Ιταλία πρώτα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών να εφαρμόσουν αυτήν την καινοτόμο διαδικασία, θα εκμεταλλευτεί την εμπειρία που έχει ήδη αποκτηθεί με επιτυχία στις πτήσεις Covid-Rome-Milan που λειτουργούν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς και τις εγκαταστάσεις ταχείας δοκιμής που ήδη λειτουργία στο αεροδρόμιο Fiumicino, για μια βολική και εύκολη ταξιδιωτική εμπειρία.

ksd
adv

Στην πραγματικότητα, από τα μέσα Αυγούστου, ένα κέντρο ταχείας δοκιμής λειτουργεί στην περιοχή «Αφίξεις» στον τερματικό σταθμό 3 του Fiumicino, με αποτελέσματα σε λιγότερο από 30 λεπτά, το ιατρικό προσωπικό από την περιοχή του Λάτσιο να έχει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο Fiumicino, είναι το μόνο αεροδρόμιο στον κόσμο που έχει λάβει τη μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων από τη Skytrax σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας κατά του Covid και μόλις ανακοινώθηκε από την ACI Europe, ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Επίσης, αυτή η νέα διαδικασία ταξιδιού βελτιώνει τα ήδη πολύ υψηλά πρότυπα ασφάλειας στο αεροσκάφος, που εγγυάται η συνεχής ανανέωση του αέρα στην καμπίνα που λειτουργεί με εξαιρετικά αποτελεσματικά φίλτρα Hepa, επιβεβαιώνοντας τις πτήσεις ως το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς.

“Η διασφάλιση της υγείας των επιβατών είναι η ουσία για την επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας, που εξακολουθεί να επηρεάζεται άσχημα από τις επιπτώσεις της πανδημίας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ADR, Marco Troncone. Και συνέχισε: “Για το σκοπό αυτό, η ADR μπήκε, με αποφασιστικότητα, σε ένα μονοπάτι που βασίζεται σε ένα αεροδρόμιο μέγιστης ασφάλειας και προσανατολίζεται στο να προτείνει νέα, ασφαλή και καινοτόμα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά, σε πιλοτική βάση, στη διαδρομή Ρώμη – Μιλάνο και τώρα επεκτάθηκαν σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων. Είμαστε περήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι αυτών των μοντέλων, χάρη στο Υπουργείο Υγείας, Μεταφορών, Εξωτερικών Υποθέσεων και της Περιφέρειας του Lazio, σε στενό συντονισμό με την Alitalia και την Delta Air Lines, τον αερομεταφορέα της χώρας και τη μεγαλύτερη παγκόσμια αεροπορική εταιρεία, αντίστοιχα”.

Η Aeroporti di Roma, μια εταιρεία του Ομίλου Atlantia, διαχειρίζεται και αναπτύσσει τα αεροδρόμια Fiumicino και Ciampino στη Ρώμη και εκτελεί άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται και συμπληρώνουν τη διαχείριση των αεροδρομίων. Το Fiumicino λειτουργεί μέσω δύο τερματικών σταθμών επιβατών. Είναι αφιερωμένο σε πελάτες επιχειρήσεων και αναψυχής σε εθνικές, διεθνείς και διηπειρωτικές διαδρομές. Το Ciampino χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, από ταχυμεταφορείς και για τις δραστηριότητες της Γενικής Αεροπορίας. 

Το 2019, το σύστημα αεροδρομίων ADR κατέγραψε 49,4 εκατομμύρια επιβάτες, με περισσότερους από 240 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση από τη Ρώμη χάρη σε περίπου 100 αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν στα δύο αεροδρόμια. 

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *