© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πυρ ομαδόν της Αντιπολίτευσης κατά Κικίλια για την δήλωση περί επιμήκυνσης τον … Σεπτέμβριο! | Τι λένε Νοτοπούλου – Φραγγίδης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τα πυρά της Αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η χθεσινή δήλωση του υπουργού Τουρισμού περί επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου τον μήνα … Σεπτέμβριο.

© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πρωτοφανής δήλωση, την οποία επεσήμανε και ανέδειξε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ χθες, η οποία αποτελεί συνέχεια και άλλων τέτοιων δηλώσεων του υπουργού, οδήγησε την βουλευτή και τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και τον βουλευτή και υπεύθυνο ΚΤΕ Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Φραγγίδη, να εκδώσουν ανακοινώσεις έντονα επικριτικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 που ήταν η ιστορική χρονιά ρεκόρ του ελληνικού Τουρισμού, ο Σεπτέμβριος ήταν ο τρίτος καλύτερος μήνας σε εισπράξεις, μετά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου

Στην δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού διερωτάται “Για ποια επιμήκυνση τουριστικής περιόδου μιλάει ο κ. Κικίλιας;”, τονίζει τα εξής: Είναι δυνατόν, ο Υπουργός Τουρισμού να μιλάει για επιμήκυνση τουριστικής περιόδου το Σεπτέμβριο;

Συνεχίζοντας τις αποτυχημένες προσπάθειες του να εμφανίσει μια πλασματική εικόνα για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στον τουρισμό, ο Υπουργός Τουρισμού μας ‘ενημέρωσε’ ότι ο Σεπτέμβριος αποτελεί στόχο του σχεδίου του για την επέκταση της τουριστικής περιόδου!

Ένας μήνας που παραδοσιακά εμφανίζει αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και έσοδα, ως αποτέλεσμα των κλιματικών συνθηκών της χώρας.

notopoulouΕίναι δε χαρακτηριστικό ότι το 2019, χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, οι εισπράξεις του Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 2,8δις €, περισσότερο από τον Ιούνιο (2.5δις €) του ίδιου έτους!

Για ποιά επιμήκυνση μιλάει λοιπόν ο κ. Κικίλιας;

Για ποιά δικαίωση αποτελεσμάτων;

Έχουμε επισημάνει με κάθε τρόπο ότι το επόμενο διάστημα και οι χειμερινοί μήνες – ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα και ο χειμερινός τουρισμός – είναι καθοριστικοί και θα κρίνουν το επίπεδο των εισπράξεων.

Η χώρα όμως βρίσκεται στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και της ‘επένδυσης’ που ευαγγελίζεται ο κ. Υπουργός στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Μετά τα έσοδα των 12 δις, ο Υπουργός Τουρισμού είδε επιμήκυνση της σεζόν τον Σεπτέμβριο!

Είναι φανερό ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, καμία στρατηγική για τον τουρισμό.

Είναι επιτέλους ώρα, να θεσπιστούν πολιτικές και να γίνουν σοβαρά έργα υποδομής που θα αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν μας και θα δίνουν λόγους στον επισκέπτη να έρθει στην Ελλάδα 12 μήνες τον χρόνο”.

Ο Γ. Φραγγίδης

fraggidisΑπό την πλευρά του ο Γιώργος Φραγγίδης υπογραμμίζει: “Ο νέος Υπουργός Τουρισμού σε χθεσινή δήλωσή του, σχολιάζοντας τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος περί αύξησης του ταξιδιωτικού ισοζυγίου του Σεπτεμβρίου 2021 σε σχέση με εκείνο του Σεπτεμβρίου 2020, προσπάθησε να αποκομίσει επικοινωνιακό όφελος αποδίδοντας την καλή επίδοση του ελληνικού τουρισμού τον συγκεκριμένο μήνα σε ενέργειες της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά «επενδύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν».

Δύο ατοπήματα μαζί.

Αφενός, ο Σεπτέμβριος εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται μήνας με υψηλές πληρότητες.
Αφετέρου, ποιες ακριβώς ενέργειες της κυβέρνησης θεωρεί ότι οδήγησαν στην αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον μήνα Σεπτέμβριο 2021;

Ας μας διαφωτίσει”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *