“Αναζωπυρώνεται” το ενδιαφέρον της IAG για την Air Europa

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδιαφέρον της για τον ισπανικό αερομεταφορέα Air Europa η International Airlines Group, ιδιοκτήτρια της British Airways.

Ο όμιλος είχε αρχικά συμφωνήσει να εξαγοράσει την αεροπορική εταιρία έναντι 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στα τέλη του 2019. Ωστόσο, η τιμή αρχικά μειώθηκε στα 500 εκατομμύρια ευρώ πριν ακυρωθεί τελικά η συμφωνία μετά την πανδημία του Covid-19.

Η IAG ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παράσχει επταετές δάνειο 100 εκατομμυρίων ευρώ στη μητρική εταιρία της Air Europa, την Globalia, το οποίο θα μπορεί να μετατραπεί, ανά πάσα στιγμή, σε μερίδιο έως και 20% στην εξειδικευμένη στη Λατινική Αμερική, Air Europa, με έδρα τη Μαδρίτη.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, προβλέπεται περίοδος αποκλειστικότητας διάρκειας ενός έτους για την IAG, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των συζητήσεων.

Σύμφωνα με την IAG “αυτό συνοδεύεται από το δικαίωμα να συνδυαστεί με οποιαδήποτε προσφορά τρίτου για την αεροπορική εταιρία τα επόμενα τρία χρόνια, μαζί με το δικαίωμα να αποχωρήσει μαζί με την Globalia, σε περίπτωση που αυτή πουλήσει την Air Europa οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον”.

Η IAG δήλωσε ότι διατηρεί το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη της Μαδρίτης ως κόμβου και δεσμεύτηκε να εξετάσει “εναλλακτικές ρυθμίσεις” με την Globalia.

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της IAG Luis Gallego, λέει: “Εξακολουθούμε να είμαστε πεπεισμένοι για τη στρατηγική σημασία αυτής της συμφωνίας για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του κόμβου της Μαδρίτης. Από τότε που ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις, ο κόσμος έχει αλλάξει. Αυτή η συμφωνία θα μας δώσει χρόνο να αξιολογήσουμε εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να ενδιαφέρουν και τις δύο εταιρίες και να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους μετόχους τους”.

Η Air Europa είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ισπανίας, μετά της Iberia και τη Vueling. Διαθέτει ένα στόλο 34 αεροσκαφών Boeing, ο οποίος αποτελείται από 737-800 NG, τα οποία εκτελούν πτήσεις σε προορισμούς μικρών αποστάσεων και 787-8 και 9, τα οποία δρομολογούνται σε πιο μακρινά ταξίδια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *