Photo by Sabel Blanco on Pexels

“Ανοίγει” η Κίνα, καταργούνται οι έλεγχοι | Ισχυρή ανάκαμψη του διεθνούς Τουρισμού αναμένει το 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αξιοσημείωτη ανάκαμψη θα παρουσιάσει ο όγκος των επισκεπτών που εισέρχονται στην Κίνα από άλλες χώρες το 2023, λόγω της αναμενόμενης άρσης των περιορισμών και της καραντίνας, καθώς και του μεγαλύτερου αριθμού διεθνών πτήσεων, σύμφωνα με έκθεση της Ακαδημίας Τουρισμού της Κίνας.

Η Ακαδημία, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, εκτιμά ότι οι ταξιδιωτικές αφίξεις έφθασαν φέτος στο κατώτατο σημείο τους στα 20 εκατομμύρια ταξίδια, από 32 εκατομμύρια το 2021, 27,5 εκατομμύρια το 2020 και 145 εκατομμύρια το 2019, το τελευταίο έτος πριν από την πανδημία.

“Η νέα πολιτική θα είναι ευνοϊκή για την ανάπτυξη της εγχώριας τουριστικής αγοράς και θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών”, δήλωσε ο Cheng Chaogong, ανώτερος ερευνητής του Tongcheng Travel, ενός διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου με έδρα το Suzhou της επαρχίας Jiangsu. “Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι διακρατικές περιηγήσεις στην Κίνα θα γνωρίσουν έναν γύρο ταχείας ανάπτυξης”, δήλωσε ο Cheng, ο οποίος αναμένει επίσης ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού.

Παρόλο που η Κίνα εξακολουθεί να διατηρεί οκταήμερη καραντίνα για τις αφίξεις από το εξωτερικό, η ταχεία κατάργηση της πολιτικής “μηδενικού Covid” έχει μεταφραστεί σε σημαντική αύξηση 351% στις αναζητήσεις για διεθνείς πτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του διαδικτυακού ταξιδιωτικού γίγαντα Trip.com.

Πρόσφατα, ο επίσημος Τύπος άρχισε να υποβαθμίζει τον κίνδυνο της παραλλαγής Omicron μέσα από πολυάριθμα άρθρα και συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων, μια στροφή της επιχειρηματολογίας που συνοδεύει τη χαλάρωση ορισμένων από τα αυστηρότερα μέτρα της πολιτικής “μηδενικού Covid”, η οποία ίσχυε για σχεδόν τρία χρόνια.

Οι αρχές έχουν ήδη δηλώσει ότι υπάρχουν οι “προϋποθέσεις” για να “προσαρμόσει” η χώρα τα μέτρα της σε αυτή τη “νέα κατάσταση”, κατά την οποία ο ιός προκαλεί λιγότερους θανάτους, αν και ανακοίνωσαν επίσης ένα σχέδιο για την επιτάχυνση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων, μιας από τις πιο ευάλωτες ομάδες, αλλά ταυτόχρονα και της πιο απρόθυμης να εμβολιαστεί.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα επιτρέψει σε ασυμπτωματικά ή ήπια συμπτωματικά μολυσμένα άτομα να απομονωθούν στα σπίτια τους -μέχρι τώρα ήταν υποχρεωτική η μεταφορά σε κέντρο καραντίνας- και ανέφερε ότι δεν θα είναι πλέον απαραίτητη η προσκόμιση αρνητικού τεστ Covid για την είσοδο στους περισσότερους χώρους και εγκαταστάσεις, με εξαίρεση τα νοσοκομεία ή τα σχολεία.

Οι αλλαγές έγιναν μετά την οργή για τους περιορισμούς που εκδηλώθηκε και αποκρυσταλλώθηκε σε διαμαρτυρίες σε διάφορα μέρη της χώρας ,μετά τον θάνατο δέκα ανθρώπων σε ένα προφανώς κλειστό κτίριο στο Ουρούμτσι (βορειοδυτικά), με συνθήματα όπως “δεν θέλω PCR, θέλω να φάω” ή “δώστε μου πίσω την ελευθερία μου”.

Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την πολιτική της δηλώνοντας ότι έχει σώσει εκατομμύρια ζωές μέσω του “μηδενικού Covid”, που συνίσταται στην απομόνωση όλων των μολυσμένων ατόμων και των στενών επαφών τους, στους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, στον μερικό ή ολικό περιορισμό σε μέρη όπου εντοπίζονται κρούσματα και στον συνεχή έλεγχο PCR του αστικού πληθυσμού.

Προβλέψεις για άνοδο της ταξιδιωτικής κίνησης

Οι επαγγελματίες του τουρισμού εκτιμούν τώρα ότι θα υπάρξει μια σχετικά μεγαλύτερη ροή ανθρώπων που θα κάνουν μακρινά ταξίδια γύρω από την Πρωτοχρονιά και το Φεστιβάλ της Άνοιξης (που αρχίζει στις 21 Ιανουαρίου), καθώς τα ταξίδια μεταξύ διαφόρων περιοχών δεν θα απαιτούν πλέον αρνητικά αποτελέσματα εξετάσεων, σύμφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές.

Μετά τη βελτιστοποίηση και την προσαρμογή των πολιτικών πρόληψης της πανδημίας, τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία επαναλανσάρουν διάφορα είδη προϊόντων ομαδικών ταξιδιών μεταξύ διαφόρων περιοχών. Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Qunar με έδρα το Πεκίνο δήλωσε ότι έχει δρομολογήσει περισσότερες από 100.000 τέτοιες επιλογές και συνέχισε να ενημερώνει το χαρτοφυλάκιό του.

Εν τω μεταξύ, η Σάνια της επαρχίας Χαϊνάν, η Σαγκάη και η Λιτζιάνγκ της επαρχίας Γιουνάν είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών με τον υψηλότερο όγκο αναζήτησης. Οι εκδρομές σε παραλίες και νησιά, θεματικά πάρκα, ζωολογικούς κήπους και βοτανικούς κήπους, καθώς και λίμνες και βουνά έχουν γίνει δημοφιλείς για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με την Tuniu Corp, ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο με έδρα τη Ναντζίνγκ της επαρχίας Τζιανγκσού.

Tagged

1 σχόλιο στο ““Ανοίγει” η Κίνα, καταργούνται οι έλεγχοι | Ισχυρή ανάκαμψη του διεθνούς Τουρισμού αναμένει το 2023

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *