ksd photo
money tourism copyright photo

“Απογειώνονται” oι κρατήσεις στη γερμανική αγορά για Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ισχυρή αύξηση στις κρατήσεις καλοκαιρινών διακοπών για την Τουρκία, καταγράφεται στη γερμανική αγορά, τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι τάσεις δείχνουν επιμήκυνση της καλοκαιρινής σεζόν του 2021, κατά ένα μήνα, έως τα τέλη Νοεμβρίου 2020, μετά την απότομη αύξηση της ζήτησης που ήρθε σε συνέχεια της πρόσφατης χαλάρωση των ταξιδιωτικών, περιοριστικών μέτρων. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, στην οποία συμμετείχαν ορισμένοι από τους “ηγέτες” της γερμανικής, ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Αυξητική τάση ακολουθούν οι κρατήσεις στη γερμανική αγορά για την Τουρκία, με τους Deniz Ugur, διευθύνοντα σύμβουλο της Bentour Reisen και Volkan Simsek, CEO της TUI Fun & Sun Hotels, αμφότεροι να δηλώνουν ότι οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. “Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 50% από τα προηγούμενα ρεκόρ”, λέει ο Ugur.

Ο Simsek επιβεβαιώνει με τη σειρά του αυτό το “κύμα” κρατήσεων, αλλά προειδοποιεί: “Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να αντισταθμίσουμε τις απώλειες των τελευταίων μηνών πριν από το 2023”. Ο ίδιος εκτιμά ότι η θερινή περίοδος, η οποία κανονικά λήγει τον Οκτώβριο, θα παραταθεί κατά ένα μήνα φέτος.

Πιο ακριβά τα ταξιδιωτικά πακέτα εφέτος

Οι Γερμανοί παραθεριστές είναι έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα για τις διακοπές τους φέτος, επισημαίνουν, επίσης, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, με τον Ugur να λέει: “Βλέπουμε ότι οι πελάτες κάνουν κράτηση για διακοπές σε υψηλότερες τιμές, καθώς δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βιώσουν εκπλήξεις με το προϊόν”. Ο ίδιος ελπίζει πως η πανδημία θα επιτρέψει στους καταναλωτές να δουν τις διακοπές ως πολύτιμο προϊόν και έτσι να είναι έτοιμοι να πληρώσουν ένα κατάλληλο ποσό για ένα προϊόν ποιοτικά αναβαθμισμένο.

ksd PRIMAGEL Τουρκία
adv

Ο επικεφαλής του Bentour καλεί τις τουριστικές εταιρίες να αποφύγουν τις φτηνές προσφορές, της τελευταίας στιγμής, που επιβάλλουν κυρώσεις σε πελάτες που κάνουν νωρίς κράτηση και προτρέπει τις αεροπορικές εταιρίες να μην δουλέψουν με τιμές ντάμπινγκ, μόνο για να γεμίσουν θέσεις.

Αυτή η “έκρηξη” της ζήτησης που παρατηρείται για διακοπές στην Τουρκία πρέπει να ικανοποιηθεί με επαρκή χωρητικότητα στις πτήσης, με τον Max Kownatzki, διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανο-τουρκικής αεροπορικής εταιρίας αναψυχής, Sun Express, να επιβεβαιώνει αυτό.

Η αεροπορική εταιρία πετά με περίπου το 70% της χωρητικότητας του 2019 και, επί του παρόντος, έχει μέσο συντελεστή φόρτωσης 95%. Σύμφωνα με τον Kownatzki, η Sun Express σχεδιάζει να προσθέσει 40 ακόμη πτήσεις τον Ιούνιο και 75 τον Ιούλιο, και θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον χωρητικότητα, εάν είναι απαραίτητο, συμπεριλαμβανομένων των συνεργαζόμενων αερομεταφορέων.

Επιστροφή και της ρωσικής αγοράς

Το αεροδρόμιο της Αττάλειας, υποδέχεται σήμερα από 2.000 έως 3.000 επιβάτες την ημέρα από τη Γερμανία, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του αεροδρομίου, Bilgihan Yilmaz, ο οποίος αναμένει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σε 5.000 την ημέρα, πολύ σύντομα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική αγορά επιστρέφει επίσης με ισχυρή ζήτηση, πολύ πριν από τα επίπεδα του 2019. Όπως λέει, το πρώτο ρωσικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αττάλεια την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον, ο Yilmaz σημειώνει ότι, οι τοπικοί ξενοδόχοι αναμένουν Βρετανούς επισκέπτες από τα μέσα Ιουλίου και μετά.

Τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία στην Αττάλεια είναι, ήδη, ανοιχτά και κάποια θέρετρα θα τεθούν σε λειτουργία τον Ιούλιο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *