“Χωρίς τελειωμό τα προβλήματα των ξενοδόχων και χωρίς λύσεις η κυβέρνηση”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Ερώτηση με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κατερίνας Νοτοπούλου, κατέθεσαν στη Βουλή 40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας την άμεση ένταξη στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο επενδυτικών σχεδίων για όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες ανεξαιρέτως κατηγορίας, τόσο για ίδρυση, όσο και για επισκευές, επέκταση και επαναλειτουργία, αλλά και τη λήψη και στοχευμένων μέτρων, ώστε να μπορέσουν όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στην ενεργειακή κρίση και στο κύμα ανατιμήσεων.

Όπως επεσήμαναν οι Βουλευτές, τα προβλήματα του κλάδου των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στη Μαγνησία, αλλά και πανελλαδικά, παραμένουν χωρίς τελειωμό, με ανεπαρκείς για την επίλυσή τους τις λύσεις που έχει προωθήσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. Η αύξηση του κόστους της ενέργειας και των ανατιμήσεων αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς οι τουριστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις.

«Οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν την  λήψη μέτρων στοχευμένης ενίσχυσης και διευκόλυνσης, καθώς οι μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κύμα αυξήσεων στην ενέργεια μετά από 2 χρόνια πανδημίας και περιορισμένης τουριστικής κινητικότητας, και χωρίς τις απαραίτητες ενισχύσεις κινδυνεύουν να βάλουν οριστικό λουκέτο», τόνισαν χαρακτηριστικά οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, τα μισά και πλέον ξενοδοχεία της ελληνικής περιφέρειας έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί από τα κονδύλια του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, καθώς οι προϋποθέσεις ευνοούν κυρίως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αφήνοντας εκτός τις υπόλοιπες κατηγορίες τουριστικών υποδομών που χρήζουν βελτίωσης.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμαναν ότι το μέτρο αυτό είναι χωρίς λογική. Στις επιδοτήσεις είναι αναγκαίο να ενταχθούν όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διοχετευθούν τα κονδύλια ορθά και αναλογικά, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι πολλές μονάδες στην ελληνική περιφέρεια είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους με σημαντικές ανάγκες ενίσχυσης.

«Απλήρωτοι συνεχίζουν να παραμένουν μέχρι και σήμερα οι ξενοδόχοι για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»,  εξαιτίας της αδικαιολόγητης κυβερνητικής κωλυσιεργίας και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Βουλευτές, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των κονδυλίων για το Πρόγραμμα, αλλά και να στηρίξουν με κάθε μέσο το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Tagged

1 σχόλιο στο ““Χωρίς τελειωμό τα προβλήματα των ξενοδόχων και χωρίς λύσεις η κυβέρνηση”

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *