© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Έκρηξη” του ενδιαφέροντος για ταξίδια στη Γαλλία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων | Αμερικανοί, Καναδοί, Ιάπωνες και Βραζιλιάνοι στους… ενδιαφερόμενους

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικά αυξημένο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για το Παρίσι εν όψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με τις αναζητήσεις πτήσεων να εμφανίζονται, ήδη, ανοδικές.

Σύμφωνα με στοιχεία της Amadeus, έξι μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, οι αναζητήσεις πτήσεων προς τη Γαλλία για τις ημερομηνίες λίγο πριν και μετά τους αγώνες -από τις 23 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου- έχουν ήδη αυξηθεί κατά 25%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα στοιχεία της Amadeus Intelligence έχουν εντοπίσει τρεις σημαντικές τάσεις που είναι έτοιμες να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ταξιδιωτικού τοπίου στη Γαλλία τους επόμενους μήνες.

Οι αναζητήσεις πτήσεων προς τη Γαλλία αυξάνονται κατακόρυφα από όλο τον κόσμο

Οι πέντε πρώτες χώρες στις αναζητήσεις για πτήσεις προς τη Γαλλία είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία, η Βραζιλία, η Ισπανία και ο Καναδάς.

Δεδομένου όμως ότι το μεγαλύτερο μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων διεξάγεται στο Παρίσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ζήτηση για πτήσεις προς τη γαλλική πρωτεύουσα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, φτάνοντας το 33%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι Γερμανοί βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ταξιδιωτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι αναζητήσεις από τη Γερμανία για το Παρίσι εμφανίζονται αυξημένες κατά 144% για τις ημερομηνίες από 23 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου, σε σύγκριση με τις ίδιες ημερομηνίες πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, οι αναζητήσεις από τις ΗΠΑ προς το Παρίσι για την ίδια περίοδο είναι αυξημένες κατά 72%, με το Ηνωμένο Βασίλειο (60%) και τη Βραζιλία (50%) να καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση σε ετήσια αύξηση.

Η υπόλοιπη Ευρώπη και η Αμερική παρουσιάζουν επίσης έξαρση του ενδιαφέροντος για πτήσεις προς το Παρίσι, με τις αναζητήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 34% και 29% αντίστοιχα.

Τέλος, οι αναζητήσεις από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωσαν αύξηση 15% και οι πτήσεις από την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA) 10%.

Μην ξεχνάμε και τους εγχώριους ταξιδιώτες, με το ενδιαφέρον για πτήσεις προς το Παρίσι από άλλα μέρη της Γαλλίας να είναι, ήδη, αυξημένο κατά 54%.

Λιλ, Λυών και Μασσαλία θα ζήσουν τον Ολυμπιακό ενθουσιασμό

Το Παρίσι δεν είναι η μόνη πόλη που θα επωφεληθεί από τον Ολυμπιακό τουρισμό. Τα στοιχεία της Amadeus διαπιστώνουν μεγάλο ενδιαφέρον και για άλλες περιοχές της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις πτήσεων προς τη Μασσαλία, τη Λυών και τη Λιλ, οι οποίες φιλοξενούν διάφορους αγώνες, “απογειώνονται” επίσης.

Ειδικότερα, για τη Λιλ, στα βόρεια της Γαλλίας, όπου θα διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ και χάντμπολ, καταγράφεται  εξαιρετική αύξηση κατά 100% στις αναζητήσεις πτήσεων, τόσο για διεθνείς, όσο και για εσωτερικές πτήσεις. Η πόλη καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες (118%) και τη Γερμανία (111%).

Εν τω μεταξύ, οι οπαδοί του ποδοσφαίρου θα πλημμυρίσουν τη Λυών. Οι αναζητήσεις για αυτόν τον προορισμό “εκτοξεύονται” στο εσωτερικό με εντυπωσιακή αύξηση 70%, ενώ διεθνώς συγκεντρώνει άνοδο 19%. Η Λυών απολαμβάνει της προσοχής των Ιαπώνων και των Αμερικανών, με τις αναζητήσεις πτήσεων από τις δύο χώρες να σημειώνουν κατακόρυφη άνοδο 123% και 118%, αντίστοιχα.

Οι αναζητήσεις πτήσεων προς τη Μασσαλία, όπου θα φιλοξενηθούν αγώνες ποδοσφαίρου και ιστιοπλοΐας, σημειώνουν σταθερή αύξηση 13%, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Και πάλι, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καταγράφεται από Αμερικανούς, Ιάπωνες και Γερμανούς, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά 70% στις αναζητήσεις πτήσεων.

Η διαμονή μιας εβδομάδας εξακολουθεί να είναι ο κανόνας

Παρά την αύξηση του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος, η μέση διάρκεια διαμονής παραμένει σταθερά στις επτά ημέρες.

Όσοι προγραμματίζουν ταξίδια στη Γαλλία παρουσιάζουν μειωμένο χρόνο αναζήτησης, με μέσο όρο 3,5 ημέρες λιγότερο σε σύγκριση με το 2023. Αυτό υποδηλώνει ότι ο ενθουσιασμός γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024 ωθεί τους λάτρεις του αθλητισμού να λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις.

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν ότι, ενώ υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος, η παραδοσιακή διαμονή μιας εβδομάδας παραμένει η προτιμώμενη επιλογή για τους περισσότερους επισκέπτες.

Όπως είναι κατανοητό, οι ταξιδιώτες από μακρινούς προορισμούς είναι πιθανό να μείνουν περισσότερο. Οι Βραζιλιάνοι ενδέχεται να μείνουν κατά μέσο όρο εννέα ημέρες, ενώ οι τουρίστες από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού είναι πιθανό να παρατείνουν το ταξίδι τους στις 12 ημέρες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *