michael-parulava-lciwYx5XVOk-unsplash
michael parulava unsplash

“Έκρηξη” ενδιαφέροντος των Ισπανών για την Τουρκία | Στις 300.000 οι αφίξεις για το σύνολο του 2022

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η δημοτικότητα των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών και ο τουρισμός υγείας έχουν προκαλέσει σχεδόν τετραπλασιασμό του ενδιαφέροντος των Ισπανών για την Τουρκία.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις τουρκικές τηλεοπτικές σειρές αυξήθηκε σημαντικά κατά την περίοδο της πανδημίας, γεγονός που αντανακλά θετικά στον τουριστικό τομέα της Τουρκίας.

“Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές και ο τουρισμός υγείας είχαν θετικό αντίκτυπο, τόσο στην Turkish Airlines (THY), όσο και στον τουρισμό της Τουρκίας”, δήλωσε ο Numan Çizmecioğlu, γενικός διευθυντής του εθνικού αερομεταφορέα της Τουρκίας στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Çizmecioğlu, οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές κερδίζουν μέρα με τη μέρα τη δημοτικότητά τους στην Ισπανία και είναι πλέον οι πιο δημοφιλείς εκπομπές στην ισπανική τηλεόραση.

“Έχουμε γίνει μάρτυρες της έκτασης του ενδιαφέροντος για τις τουρκικές τηλεοπτικές σειρές στον τομέα μας. Ενώ οι Ισπανοί παίρνουν πληροφορίες για την Τουρκία ή αγοράζουν (αεροπορικά) εισιτήρια, μας κάνουν ερωτήσεις όπως “Πού γυρίζονται αυτές οι τηλεοπτικές σειρές;” και “Μπορούμε να επισκεφτούμε τα μέρη αυτά;”. δήλωσε το στέλεχος της THY στο πρακτορείο Anadolu (AA). Για να προσθέσει: “Ακούσαμε επίσης ότι ορισμένα τουριστικά γραφεία μεταφέρουν Ισπανούς τουρίστες σε μέρη όπου γυρίζονται τηλεοπτικές σειρές στην Τουρκία”.

Τηλεοπτικές σειρές και τουρισμός υγείας

Οι τηλεοπτικές σειρές συμβάλλουν ολοένα και περισσότερο στις εξαγωγές και έχουν καταστήσει την Τουρκία έναν από τους μεγαλύτερους πωλητές τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεκάδες τουρκικές τηλεοπτικές σειρές μεταδόθηκαν στην ισπανική τηλεόραση σε τηλεοπτικές ζώνες υψηλής τηλεθέασης, ενώ συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης.

Πολλές δημοφιλείς σειρές του ATV, ενός καναλιού που ανήκει στη μητρική εταιρία της Daily Sabah, Turkuvaz Media Group, είναι μεταξύ των τουρκικών παραγωγών που έχουν μεταδοθεί σε ισπανικά κανάλια.

Αναφερόμενος σε έναν άλλο παράγοντα που αύξησε τη δημοτικότητα της Τουρκίας μεταξύ των Ισπανών, τον τουρισμό υγείας, ο κ. Çizmecioğlu είπε: “Καταρχάς, η τουρκική αγορά για τη μεταμόσχευση μαλλιών έχει γίνει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ισπανών. Εν τω μεταξύ, συνειδητοποίησαν πόσο υψηλή είναι η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στην Τουρκία και πόσο προσιτές είναι οι τιμές που τους προσφέρονται”.

Είπε ακόμη ότι οι Ισπανοί επισκέπτονται πλέον την Τουρκία και για αισθητικές, οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές επεμβάσεις.

“Πιστεύουμε ότι αυτή η αγορά θα αναπτυχθεί περαιτέρω”, πρόσθεσε. Όπως είπε, οι Ισπανοί που επισκέπτονται την Τουρκία για λόγους υγείας βρίσκουν επίσης την ευκαιρία να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Τουρισμού της Τουρκίας στη Μαδρίτη, ο αριθμός των Ισπανών που επισκέφθηκαν την Τουρκία ήταν περίπου 75.000 πέρυσι, πριν ο αριθμός εκτοξευθεί σε 255.000 τους τελευταίους 10 μήνες φέτος και αναμένεται να αγγίξει τις 300.000 μέχρι το τέλος του έτους.

Αύξηση των εβδομαδιαίων πτήσεων της THY

“Η THY έφτασε στον προ-πανδημικό όγκο επιβατών το 2022 και τον ξεπέρασε ακόμη και σε ορισμένες περιοχές”, τόνισε ο Çizmecioğlu, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 123%, σε σύγκριση με πέρυσι.

“Η αύξηση των επιβατών, των εσόδων και της συχνότητας το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μας ενθουσίασε”, είπε.

Σημείωσε ότι ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων της Turkish Airlines από την Ισπανία προς την Τουρκία, ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε 70, αναμένεται να αυξηθεί σε 82 για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Ενώ, ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων προς τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, τους σημαντικότερους προορισμούς στην Ισπανία, όπου η Turkish Airlines θα γιορτάσει το επόμενο έτος τα 40 και 30 χρόνια λειτουργίας της, θα αυξηθεί από 21 σε 25.

“Ενώ οι πρωταρχικοί προορισμοί των Ισπανών στην Τουρκία είναι η Κωνσταντινούπολη και η Καππαδοκία, η Μαύρη Θάλασσα, οι περιοχές του Αιγαίου και η Αττάλεια είναι επίσης προορισμοί που προσελκύουν τώρα τουρίστες”, πρόσθεσε ο κ. Çizmecioğlu. Και κατέληξε πως τελευταία παρέες οικογενειών κάνουν τουρισμό με γιοτ στην Τουρκία, μια νέα, ανερχόμενη τάση για τον προορισμό.

Tagged

1 σχόλιο στο ““Έκρηξη” ενδιαφέροντος των Ισπανών για την Τουρκία | Στις 300.000 οι αφίξεις για το σύνολο του 2022

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *