Photo by Louis Velazquez on Unsplash

“Έκρηξη” πτήσεων και κρατήσεων για τις ΗΠΑ| ABTA: 1 στους 5 Βρετανούς σχεδιάζει ταξίδι στην Αμερική

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατακόρυφη αύξηση στις προγραμματισμένες πτήσεις και κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, επέφερε η χαλάρωση των περιορισμών για τους τουρίστες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία, το 18% των Βρετανών που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό τον επόμενο χρόνο, “καλοβλέπουν” τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας Cirium, οι προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, δείχνουν 928.559 θέσεις διαθέσιμες σε 3.688 πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών, έναντι 771.587 θέσεων σε 3.041 πτήσεις τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 21%.

Ωστόσο, οι διαθέσιμες θέσεις σε υπερατλαντικά δρομολόγια αυτόν τον μήνα είναι λιγότερες από τις μισές από τον Νοέμβριο του 2019, όταν υπήρχαν 1.954.700 θέσεις σε 7.159 πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Η British Airways πραγματοποιεί 1.697 πτήσεις αυτόν τον μήνα, η Virgin Atlantic 634, η American Airlines 632, η United Airlines 400 και η Delta Air Lines 205. Ακολουθούν 730 προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Χίθροου και Νέας Υόρκης (JFK), καθιστώντας την την πιο πολυσύχναστη διαδρομή αυτόν τον μήνα, υπερδιπλάσια από την επόμενη πιο πολυσύχναστη, που είναι Χίθροου προς/από το Λος Άντζελες (LAX), με 318 προγραμματισμένες πτήσεις. Υπάρχουν, επίσης, 238 πτήσεις μεταξύ Χίθροου και Σικάγο, 230 μεταξύ Χίθροου και Ουάσινγκτον , άλλες 230 μεταξύ Χίθροου και Μαϊάμι και 228 μεταξύ Χίθροου και Βοστώνης.

Σύμφωνα με την Cirium, σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν 1.824.283 θέσεις απλής μετάβασης προς τις ΗΠΑ, αυτόν τον μήνα, σε 6.605 πτήσεις, σε σύγκριση με τις 3.136.199 θέσεις σε 11.287 πτήσεις, τον Νοέμβριο του 2019. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 42% στις θέσεις και 41% μείωση στον αριθμό των πτήσεων.

Το Χίθροου έχει τις περισσότερες αναχωρήσεις προς τις ΗΠΑ, με προγραμματισμένες 1.753 πτήσεις, ακολουθούμενο από το Παρίσι (Σαρλ ντε Γκωλ), με 755 πτήσεις, τη Φρανκφούρτη (745 πτήσεις), το Άμστερνταμ (563 πτήσεις) και την Κωνσταντινούπολη (372 πτήσεις).

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν, σύμφωνα με την Rachel Humphries, διευθύντρια επικοινωνίας της Cirium, πως οι αεροπορικές εταιρίες ενισχύουν ήδη τα υπερατλαντικά ταξίδια. “Αν και οι υπερατλαντικές πτήσεις του Νοεμβρίου 2021 εξακολουθούν να είναι 49% μειωμένες σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, είναι θετικό σημάδι ότι οι πτήσεις μεταξύ ΗΒ-ΗΠΑ αυξάνονται από μήνα σε μήνα”, πρόσθεσε.

ABTA: Οι ΗΠΑ, δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές το 2022

Με βάση στοιχεία της ABTA, το 18% ή ένας στους πέντε Βρετανούς που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό ελπίζουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο, καθιστώντας τις τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό για διακοπές, για κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν.

Photo by King's Church International on Un
Photo by King’s Church International on Unsplash

Μιλώντας σχετικά, ο διευθύνων σύμβουλος, Mark Tanzer, δήλωσε: “Το άνοιγμα των ταξιδιών στις ΗΠΑ είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Τα στοιχεία πριν από την πανδημία δείχνουν ότι 4,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέφτηκαν τον προορισμό το 2019, με τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα να είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών. Οι ΗΠΑ είναι επίσης ένας προορισμός όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν για να σπουδάσουν, να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Η επανασύνδεση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση ζωτικών εμπορικών δεσμών, που είναι μείζονος σημασίας για την υλοποίηση της φιλοδοξίας της κυβέρνησης να οικοδομήσει μια πραγματικά Παγκόσμια Βρετανία”.

Στα ύψη αναζητήσεις και κρατήσεις

Από την πλευρά της η Travelport είπε ότι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζονται πιο πρόθυμοι να επισκεφτούν τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εταιρία, οι πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ από το Ηνωμένο Βασίλειο ερευνήθηκαν περισσότερο από τις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μαζί τις 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της 20ης Σεπτεμβρίου, με βάση την οποία θα επιτρεπόταν η είσοδος στις ΗΠΑ σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε. από τις αρχές Νοεμβρίου. Οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου αναζήτησαν περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια πτήσεις από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο αυτή.

Οι κρατήσεις ακολούθησαν παρόμοια τάση, σύμφωνα με την Travelport, με περισσότερες πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ από το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν κρατηθεί από αυτές από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, την Ελβετία και τη Δανία μαζί.

Μετά τη δεύτερη ανακοίνωση του προέδρου Biden, στις 15 Οκτωβρίου, όταν περισσότερες χώρες προστέθηκαν στον εγκεκριμένο κατάλογο, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε η κορυφαία αγορά προέλευσης για αναζητήσεις και κρατήσεις. Η Travelport είπε ότι υπήρξε αύξηση 108% στις κρατήσεις την εβδομάδα μετά τις 15 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με την εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στις 24 ώρες μετά από κάθε ανακοίνωση, οι κρατήσεις πτήσεων με προορισμό τις ΗΠΑ, για το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Ευχαριστιών, αυξήθηκαν κατά 1.600% και 2.200%, αντίστοιχα, σύμφωνα με την Travelport, η οποία σημείωσε ότι οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες και τα ζευγάρια ήταν “πιο έτοιμοι να ξεφύγουν”, με αυξήσεις στις κρατήσεις πτήσεων 279% και 231%, αντίστοιχα, μετά τη δεύτερη ανακοίνωση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακτήσει το 68% των εξερχόμενων διεθνών ταξιδιών του, ποσοστό υψηλότερο από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Το Ορλάντο, αγαπημένος προορισμός για οικογενειακές διακοπές, είναι ο προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις στις ΗΠΑ για τους Βρετανούς, σύμφωνα με το Travelport, με τον Αύγουστο του 2022 τον πιο δημοφιλή μήνα για ταξίδια στη Φλόριντα, εν όψει του εορτασμού της 50ης επετείου του Walt Disney World Resort.

Το Ορλάντο είχε περισσότερες κρατήσεις από τη Νέα Υόρκη, αλλά το Travelport σημείωσε ότι το Ορλάντο πριν από την πανδημία ήταν ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός.

Μετά το Ορλάντο και τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι κατέλαβε την τρίτη θέση, το Λας Βέγκας την τέταρτη και το Λος Άντζελες την πέμπτη για τους Βρετανούς που κάνουν κράτηση πτήσεων για τις ΗΠΑ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *