Η Ελλάδα κυριαρχεί στις last minutes κρατήσεις στη βρετανική αγορά | Στις 1.185 λίρες μια εβδομάδα διακοπών στην Κρήτη

ΓΝΩΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θεαματική άνοδο στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για διακοπές στο εξωτερικό, παρά την αύξηση των επιτοκίων και την κρίση του κόστους ζωής, βλέπουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μέλη της Advantage Travel Partnership, με την Ελλάδα να “πρωταγωνιστεί” σε αυτές τις όψιμες κρατήσεις, με εκπληκτικές προσφορές, όπως μία εβδομάδα διακοπών στην Κρήτη στην τιμή των 1.185 λιρών.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας, Julia Lo Bue-Said, υποστήριξε ότι ο τομέας των εξερχόμενων ταξιδιών συνέχισε να “αντιστέκεται” στη νέα, 14η συνεχή αύξηση των επιτοκίων, χθες,(03.08), σε υψηλό 15ετίας 5,25% από 5%.

Σχολιάζοντας την κίνηση της Τράπεζας της Αγγλίας, η ίδια δήλωσε: “Η σημερινή αύξηση των επιτοκίων δείχνει ότι οι δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί, η επισκεψιμότητα στους κεντρικούς δρόμους είναι επίσης μειωμένη και οι τιμές παραμένουν υψηλές. Ωστόσο, η βιομηχανία εξερχόμενων ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να εναντιώνεται και πάλι στην τάση. Στην Advantage βλέπουμε μια θεαματική αύξηση των καταναλωτών που επιθυμούν να κλείσουν ταξίδια της τελευταίας στιγμής, για να ξεφύγουν από τον υγρό και θυελλώδη καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο και, παρά την αύξηση των επιτοκίων και τη συνεχιζόμενη κρίση του κόστους διαβίωσης, είναι σαφές ότι οι Βρετανοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα χρήματά τους για ταξίδια”.

Η Lo Bue-Said πρόσθεσε: “Οι συνεργάτες μας στα ταξιδιωτικά γραφεία διαπίστωσαν ότι το 18% των κρατήσεων τον τελευταίο μήνα αφορούσε ταξίδια τον Αύγουστο, γεγονός που αποτελεί απίστευτη αύξηση σε σχέση με το 4% που θα περιμέναμε κανονικά να δούμε για καθυστερημένες κρατήσεις, κατά τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού”.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για όψιμες κρατήσεις είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι δεν είχαν επίσης “σημαντικό αντίκτυπο” στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο που θέλουν να κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό.

Κορυφαία επιλογή οι all in διακοπές

Επισήμανε ότι ο αριθμός των κρατήσεων all-inclusive παραμένει υψηλός, στο 37% του συνόλου, σε σύγκριση με το 13% το 2022, “γεγονός που αποδεικνύει όχι μόνο ότι οι Βρετανοί θέλουν να ελέγχουν τα χρήματά τους και να ταξιδεύουν, αλλά και ότι οι άνθρωποι αναζητούν την απόλυτη ηρεμία”.

Η Lou Bue-Said δήλωσε: “Οι all-inclusive επιλογές παρέχουν στους παραθεριστές την ευκαιρία να κλείσουν μια απόδραση της τελευταίας στιγμής, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτονται πάρα πολύ για την οργάνωση και τα επιπλέον έξοδα. Η βιομηχανία εξερχόμενων ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρθηκε πρόσφατα ως ο βασικός παράγοντας που απέτρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο από το να βυθιστεί στην ύφεση και είναι επίσης υπεύθυνη για τη δημιουργία καταναλωτικών δαπανών λιανικής πριν από τις διακοπές, οδηγώντας τις καταναλωτικές δαπάνες πριν από τις διακοπές σε αξία 51 δισεκατομμυρίων λιρών”.

Σύμφωνα με την ίδια, για όσους επιθυμούν να κλείσουν διακοπές για να ξεφύγουν από τον άσχημο καιρό που προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι και τον Αύγουστο στο Ην. Βασίλειο, υπάρχουν ακόμη μερικές εκπληκτικές προσφορές, με την τρέχουσα διαθεσιμότητα να περιλαμβάνει διακοπές επτά διανυκτερεύσεων στην Κρήτη για μια τριμελή οικογένεια στην τιμή των 1.185 λιρών ή επτά διανυκτερεύσεων στην Τοσκάνη για μια τριμελή οικογένεια στην τιμή των 1.275 λιρών.

“Όπως πάντα, σας συμβουλεύουμε να κάνετε κράτηση με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, καθώς έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια διακοπές και μπορούν επίσης να σας παρέχουν την πρόσθετη σιγουριά σε περίπτωση που χρειαστείτε οποιαδήποτε υποστήριξη ενώ ταξιδεύετε ή βρίσκεστε στο εξωτερικό”, συμπλήρωσε η επικεφαλής της Advantage Travel Partnership.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *