konsola

“Γαστρονομική” η ατζέντα της συνάντησης Κόνσολα-Μαρκόπουλου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο γαστρονομικός τουρισμός και η σύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλη Μαρκόπουλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάνος Κόνσολας: «πρέπει να καταστήσουμε τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα αναπόσπαστο μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα πρέπει να αποτελούν μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη».

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου συμφωνήθηκε να προχωρήσει, σε πρώτη φάση, η συλλογή στοιχείων σε σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει σε πρώτες ύλες και παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα από τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Με βάση αυτό το μέγεθος και σε συνάρτηση με την παραγωγή και την επάρκεια προϊόντων, μπορεί να διαμορφωθεί το πλαίσιο σύνδεσης των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα με τα ξενοδοχεία.

Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει ο κ. Κόνσολας και με τις ενώσεις ξενοδόχων άλλων περιοχών, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του εγχειρήματος.

«Διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και των προϊόντων του με τον τουρισμό δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν διασφαλιστεί η επάρκεια, αλλά και η ανταγωνιστικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για αυτό και πρέπει να προηγηθεί η συλλογή στοιχείων για τη ζήτηση σε πρώτες ύλες και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από τις ξενοδοχειακές μονάδες», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κόνσολας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *