“Καλό-κοιτάζουν” την Ευρώπη οι Αμερικανοί | Μαζική επιστροφή τους εφέτος την Άνοιξη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ενώ ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα στοιχεία του ιστότοπου σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Squaremouth.com διαπιστώνουν τη μαζική επιστροφή τους στην ήπειρο για τις ανοιξιάτικες διακοπές τους.

Η εταιρία εξέτασε τα δεδομένα για τα ταξίδια της άνοιξης για να αποκαλύψει ότι η ταξιδιωτική συμπεριφορά των Αμερικανών, μετά από δύο χρόνια “εγκλωβισμού” εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν για την πανδημία, παίρνει μια γνώριμη τροπή.

Αυτό σημαίνει ότι η Ιταλία ανακτά και πάλι τη δημοτικότητά της τη φετινή, ανοιξιάτικη, ταξιδιωτική περίοδο. Η χώρα είχε ολισθήσει από τη δεύτερη θέση που βρισκόταν παραδοσιακά μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες στη 10η θέση το 2020, όταν η πανδημία είχε “παγώσει” τα διεθνή ταξίδια.

Για εφέτος την άνοιξη, η Ιταλία, αντιπροσωπεύει το 4% των ταξιδιών που κλείστηκαν στο Squaremouth.com. Ενώ, μόνο το Μεξικό (11,6%) και οι ΗΠΑ (19%) συγκεντρώνουν μεγαλύτερο μερίδιο ταξιδιωτών.

Δεν είναι μόνο η Ιταλία. Η Ευρώπη στο σύνολό της έχει αυξήσει τη δημοτικότητά της εφέτος, έπειτα από δύο χρόνια που τα ταξίδια στην Ευρώπη ήταν εκτός… χάρτη για τους Αμερικανούς ως αποτέλεσμα του κλεισίματος των συνόρων και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, ανάμεσά τους και η καραντίνα. Όμως, τη φετινή άνοιξη, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες επιστρέφουν μαζικά στη Γηραιά ήπειρο. Εκτός από την Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία συμπεριλαμβάνονται, επίσης, στη λίστα με τους 10 κορυφαίους, τουριστικούς προορισμούς στην αμερικανική αγορά.

Ενώ τα ταξίδια εσωτερικού στις ΗΠΑ εμφανίζονται μειωμένα, εξακολουθούν να είναι σημαντικά υψηλότερα, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, με το Squaremouth να διαπιστώνει ότι το 23% των ταξιδιών για εφέτος την άνοιξη παραμένουν εντός των ΗΠΑ, έναντι 13% το 2019.

Σημειώνεται ότι, το 2020, τα εγχώρια ταξίδια αποτελούσαν σχεδόν το 90% των ταξιδιών των Αμερικανών.

Μειωμένες οι πτήσεις, αυξημένες οι τιμές των εισιτηρίων

Oι κρατήσεις πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη άρχισαν να αυξάνονται στα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή Omicron υποχώρησαν. Όμως, από τις 24 Φεβρουαρίου, οι αναζητήσεις για πτήσεις μετ’ επιστροφής από τις ΗΠΑ προς τη γηραιά ήπειρο έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο 9% κάτω από τα αναμενόμενα επίπεδα, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, διαπιστώνει η Hopper σε έρευνά της.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρατήσεων πτήσεων, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, εξακολουθεί να αφορά ταξίδια εντός των ΗΠΑ.

Από τις 12 Φεβρουαρίου οι κρατήσεις άρχισαν να απομακρύνονται από την Ευρώπη σε προορισμούς όπως το Μεξικό, η Κεντρική Αμερική και η Καραϊβική, οι οποίοι πλέον αντιπροσωπεύουν συλλογικά το 61% των διεθνών  κρατήσεων στην αμερικανική αγορά.

Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με τις ιαχές του πολέμου να πληθαίνουν στην Ουκρανία, το ποσοστό των κρατήσεων για την Ευρώπη μειώθηκε από το 21% στο 15%. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε μια πιο κανονική χρονιά όπως το 2019, η Ευρώπη αντιπροσώπευε περίπου το 30% των διεθνών κρατήσεων.

Τα αεροπορικά εισιτήρια από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη εμφανίζονται, επί του παρόντος, αυξημένα κατά 16% (στα $770 μετ’ επιστροφής κατά μέσο όρο την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, από $663 στις 12 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, αυξήσεις παρατηρούνται στα αεροπορικά εισιτήρια και για άλλες περιοχές εκτός Ευρώπης, που  πιθανότατα οφείλονται σε έναν συνδυασμό βελτίωσης της ζήτησης των διεθνών ταξιδιών μετά την Omicron και της εποχικότητας.

Tagged

1 σχόλιο στο ““Καλό-κοιτάζουν” την Ευρώπη οι Αμερικανοί | Μαζική επιστροφή τους εφέτος την Άνοιξη

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *