Photo by Alexandr Podvalny on Pexels

“Καμπανάκι” από την Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση | Χρειάζονται επενδύσεις στο σύστημα αεροπορικών ταξιδιών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τον “κώδωνα του κινδύνου” κρούει η Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση, καλώντας την κυβέρνηση Biden να λάβει μέτρα για τη βελτίωση του συστήματος αεροπορικών μεταφορών εν μέσω της αυξημένης ζήτησης για ταξίδια την περίοδο των ανοιξιάτικων διακοπών.

Η Ένωση κοινοποίησε τη Δευτέρα νέα στοιχεία που υπογραμμίζουν την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές στην εμπειρία των αεροπορικών ταξιδιών σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με αυτά, η Airlines for America προβλέπει 2,6 εκατομμύρια Αμερικανούς αεροπορικούς επιβάτες ανά ημέρα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, γεγονός που σηματοδοτεί αύξηση 1%, σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Παραθέτοντας μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos, η Ένωση προσθέτει ότι το 45% των Αμερικανών ταξιδιωτών αξιολογούν σήμερα την αεροπορική ταξιδιωτική εμπειρία ως μέτρια ή κατώτερη του μέσου όρου, αναφέροντας συχνά ως κύριες αιτίες παράγοντες όπως ο συνωστισμός και η συμφόρηση, οι καθυστερήσεις ή οι ακυρώσεις πτήσεων, η διαδικασία ελέγχου στον αερολιμένα και η υλικοτεχνική υποδομή του ταξιδιού.

Επιπλέον, η ίδια δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο (36%) των ταξιδιωτών αναψυχής θα ταξίδευαν περισσότερο τους επόμενους έξι μήνες, εάν η ταξιδιωτική εμπειρία δεν ήταν τόσο κουραστική.

“Οι περίοδοι υψηλής ζήτησης -όπως οι ανοιξιάτικες διακοπές και τα Σαββατοκύριακα των διακοπών- είναι μια δοκιμασία πίεσης που αποκαλύπτει τις ανεπάρκειες του σημερινού μας συστήματος αεροπορικών ταξιδιών”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης, Geoff Freeman. Για να προσθέσει: “Η ζήτηση μπορεί να είναι υψηλή τώρα, αλλά οι αμέτρητες απογοητευτικές εμπειρίες από τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να κάνουν τους επιβάτες να επιλέξουν άλλους τρόπους μεταφοράς ή απλώς να μείνουν στο σπίτι τους στο μέλλον”.

Σύμφωνα με την Ένωσης, το Κογκρέσο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα στο φετινό νομοσχέδιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), επιταχύνοντας τον εκσυγχρονισμό της εναέριας κυκλοφορίας, αυξάνοντας το εργατικό δυναμικό στον τομέα των αερομεταφορών και εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αεροδρομίων.

Η Ένωση καλεί επίσης τους αξιωματούχους να επιταχύνουν τη χρήση βιομετρικών δεδομένων για την επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου ασφαλείας στα αεροδρόμια, επισημαίνοντας ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί αισθάνονται άνετα να μοιράζονται βιομετρικά δεδομένα, όπως δακτυλικά αποτυπώματα και αναγνώριση προσώπου,  για μια πιο απρόσκοπτη, ταξιδιωτική εμπειρία.

“Οι ΗΠΑ έχουν μια σημαντική ευκαιρία να αναπτύξουν την οικονομία με τη λειτουργία ενός κορυφαίου στην κατηγορία του συστήματος αεροπορικών ταξιδιών που μπορεί να αντιμετωπίσει τη μακροπρόθεσμη ζήτηση και να παράγει σημαντικά έσοδα. Οι Αμερικανοί θέλουν να ταξιδεύουν, αλλά θέλουν ένα αξιόπιστο σύστημα που να λειτουργεί”, πρόσθεσε ο κ. Freeman.

“Η ισχυρή ζήτηση σήμερα δεν σημαίνει τίποτα αν οι επιβάτες δεν είναι ικανοποιημένοι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να προβεί στις κρίσιμες επενδύσεις τώρα για να διασφαλίσει ότι θα έχουμε επιβάτες και στο μέλλον”,  κατέληξε.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *