agrinio

“Κύριε κράτος», η ανάρτηση Αγρινιώτη καφετζή που έγινε viral

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ

Τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αλλά και οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και όχι μόνο, περιγράφει γλαφυρά με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Βασίλης Μπαλάσκας, που διατηρεί καφενείο στο Αγρίνιο.

Ο κ. Μπαλάσκας, που έχει λάβει 13.000 like 1400 σχόλια και 3.200 κοινοποιήσεις, ζητάει από την κυβέρνηση απάντηση, για το πως με τις συνθληκες αυτές, μπορεί να ζήσει και να βγάλει ένα μεροκάματο.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Οι συναλλαγές μου με τον κόσμο είναι, 1,30 καφέ, ούζο, κρασί, 1,50 αναψυκτικό, 2,50 μπύρα και πολύ σπάνια, 3,00 ευρώ το ουίσκι και με συνοδεία κατιτίς, για μεζεδάκι … αμισθί !!! Με αυτά τα λεφτά, είμαι υποχρεωμένος να καλύψω τα έξοδα του μαγαζιού, (αγορά αγαθών, ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ, συνδρομή για ράδιο και τηλεόραση, ΤΕΒΕ, εφορία, τέλη δήμου, επιμελητήριο, καθαριότητα, ανακαινίσεις … Λογιστή κτλ) και να μου μείνει και εμένα ένα μεροκάματο!!! ΓΙΝΕΤΑΙ;»

Κύριε κράτος : Εχω καφενείο , στο Αγρίνιο , απο το 1987 !!! Μέχρι σήμερα , εχω δεχτεί πάνω απο εκατό φορές ελέγχους…

Posted by Βασίλης Μπαλάσκας on Thursday, 7 November 2019

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Μπαλάσκα, έχει ως εξής:

“Κύριε κράτος :
Έχω καφενείο , στο Αγρίνιο , από το 1987 !!!
Μέχρι σήμερα , έχω δεχτεί πάνω από εκατό φορές ελέγχους , από υπηρεσίες , (εφορία , υγειονομικό , αστυνομία , δήμο κτλ) , και καθημερινά από τους πελάτες μου !!!
Οι ώρες μου μέσα στο καφενείο , είναι γύρω στις 18 με 20 ώρες το 24ωρο !!!
Έχω χάσει την προσωπική μου ζωή , για να έχω σωστό μαγαζί και να είμαι εντάξει με τον κόσμο και την κοινωνία !!!
Οι συναλλαγές μου με τον κόσμο είναι , 1,30 καφέ , ούζο κρασί , 1,50 αναψυκτικό , 2,50 μπύρα και πολύ σπάνια ,3,00 ευρώ το ουίσκι και με συνοδεία κατιτί , για μεζεδάκι … αμισθί !!!
Με αυτά τα λεφτά , είμαι υποχρεωμένος να καλύψω τα έξοδα του μαγαζιού , ( αγορά αγαθών , ενοίκιο , ΔΕΗ , νερό , τηλέφωνο , ίντερνετ , συνδρομή για ράδιο και τηλεόραση , ΤΕΒΕ , εφορία , τέλη δήμου , επιμελητήριο , καθαριότητα , ανακαινίσεις … Λογιστή κτλ ) και να μου μείνει και εμένα ένα μεροκάματο !!!
ΓΊΝΕΤΑΙ ????????!!!!!!!!!!
Κάθε μέρα , είμαι υποχρεωμένος , να καθαρίζω το μαγαζί μου , τις τουαλέτες από την χρήση των πελατών μου και όχι μόνο , να προσέχω τα πράγματα που αφήνουν οι πελάτες μου , στον χώρο του μαγαζιού και στο ψυγείο , μέχρι να τα ξαναπάρουν , να προσέχω τους παππούδες , τις γιαγιάδες , τους άρρωστους και τα παιδιά και το πρωί , μέχρι να ανοίξουν τα ιατρεία , τα σχολεία , τα μαγαζιά και οι υπηρεσίες και το μεσημέρι μέχρι να ξαναφύγουν για τα χωριά ή τα σπίτια τους !!!
Έρχεται το κράτος και μου επιβάλει , φόρους για οτιδήποτε , μου επιβάλει προκαταβολή φόρου , μου επιβάλει να πληρώνω επιμελητήριο , χωρίς να έχω κανένα όφελος , μου επιβάλει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ , του νερού και του τηλεφώνου , διπλάσια ή και παραπάνω χρέη , για να κάνουν κοινωνική πολιτική … αυτοί , με τα δικά μου χρήματα !!!
Μου επιβάλει να αγοράσω από την τράπεζα , μηχάνημα … ΒΟS και να μου παίρνει τα χρήματα της δουλειάς μου η … ΤΡΑΠΕΖΑ … !!!!????
Μου επιβάλει να πληρώνω για τον δήμο , για ιατρική περίθαλψη , για σύνταξη , για δομές , για αστυνόμευση , για δικαιοσύνη , όταν αυτά είναι σχεδόν ανύπαρκτα και σχεδόν εξευτελισμένα , από το κράτος προς εμάς !!!
Κύριε κράτος :
Ποιος έλεγχος προς τις τράπεζες , όταν σε κάθε συναλλαγή με πελάτη , παίρνει προμήθεια από ένα ευρώ το λιγότερο και πάνω ???
Ποιος έλεγχος στις τράπεζες , που σου κλέβουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς , όταν είναι λίγα στο βιβλιάριο ή αργεί κάποιος να κάνει συναλλαγές μαζί τους ???
Ποιος έλεγχος προς τις τράπεζες , τα ταχυδρομεία , την ΔΕΗ , τον ΟΤΕ , την εφορία , που δεν έχουν τουαλέτες για το κοινό , που δεν έχουν πάρκιν για τους πελάτες , που δεν έχουν πρόσβαση για ΑΜΕΑ ή καροτσάκια μικρών παιδιών , που δεν προσφέρουν καθίσματα … ούτε νερό στους ανθρώπους που περιμένουν με τις ώρες και πολλές φορές δεν εξυπηρετούνται ???
Ποιος έλεγχος στις υπηρεσίες , για την συμπεριφορά πολλών υπαλλήλων ???
Ποιος έλεγχος στα νοσοκομεία και στην συμπεριφορά πολλών γιατρών ???
Ποιος έλεγχος στην εφορία , που είναι το ΜΟΟΟΝΟ δημόσιο ταμείο και αν θέλεις να πληρώσεις κάτι , σε στέλνει στις … τράπεζες , για να πληρώσεις και την προμήθεια ???
Και αν θέλεις κάποιο χαρτί σε στέλνει σε … λογιστές , για να πληρώσεις και εκεί ???!!!!
Ποια η θέση του κράτους , όταν εγώ έχω ένα σπίτι με δάνειο και δεν έχω την κυριότητα του σπιτιού , αλλά την έχει η τράπεζα , να πληρώνω εγώ ΕΝΦΙΑ ???
Όταν η τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό ένα σπίτι , για μη καταβολή των δόσεων , δεν πρέπει ο δανειολήπτης , να πάρει πίσω ένα μέρος από τα χρήματα που έχει δώσει στην τράπεζα ?!?
Γιατί κύριε κράτος , με στέλνεις υποχρεωτικά στον στρατό , ( και έτσι πρέπει ) , όταν βγω στην σύνταξη , δεν μου τον θεωρείς εργάσιμο και συνταξιοδοτήσιμο , αυτόν τον χρόνο , αλλά με βάζεις να … πληρώσω για να τον κατοχυρώσω ???
Το ίδιο κάνεις στους βουλευτές ???
Ποιος ο έλεγχος του κράτους , προς τους ελεγκτές και τις συμπεριφορές τους ???
Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εμείς , κακούς ελέγχους και κακές συμπεριφορές κάποιων ???
Κύριε κράτος :
Κύριοι τουουου … κράτους :
Ελάτε λίγο στην θέση μας !!!
Κοιτάξτε λίγο τον άνθρωπο … τον καααθε εργαζόμενο σαν … ΑΝΘΡΩΠΟ !!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ !!!
Το Σύνταγμα λέει ότι: ” Οι Έλληνες είναι ίσοι μεταξύ τους και απέναντι στους νόμους” !!!
ΠΟΟΟΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ????
Και τι κάνετε εσείς οι κυβερνώντες , όλων των εποχών , για αυτό ???”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *