“Λουκέτο” στο αεροδρόμιο Doncaster Sheffield στη Βρετανία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Κατεβάζει… ρολά οριστικά το αεροδρόμιο Doncaster Sheffield (DSA), στη Βρετανία, στο τέλος του επόμενου μήνα, με την ιδιοκτήτρια εταιρία Peel Group, να αποδίδει τη δυσάρεστη εξέλιξη στη θεμελιώδη έλλειψη οικονομική βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με την Peel Group, μετά από στρατηγική επανεξέταση δεν ελήφθησαν απτές προτάσεις σχετικά με την ιδιοκτησία του αεροδρομίου ή που να αντιμετωπίζουν τη θεμελιώδη έλλειψη οικονομικής βιωσιμότητας. Έτσι, το αεροδρόμιο θα κλείσει από τις 31 Οκτωβρίου.

Η Peel Group κατηγόρησε επίσης για την απόφαση αυτή το υψηλό σταθερό κόστος, που συνδέεται με τη λειτουργία ενός ασφαλούς, οργανωμένου αεροδρομίου και ότι δεν μπορούσε να προσδιοριστεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο, που να αποφέρει κέρδη.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους πελάτες του αεροδρομίου και άλλους χρήστες για να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση.

Την περασμένη Παρασκευή, οι πολιτικοί ηγέτες του Νότιου Γιορκσάιρ προσέφεραν δημόσιο χρήμα για να διατηρηθεί η λειτουργία του DSA μέχρι το 2023.

Το αεροδρόμιο απασχολεί περίπου 800 άτομα και η Peel Group επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

Μετά την απόσυρση της Wizz Air από τον κόμβο, οι τοπικοί άρχοντες απηύθυναν έκκληση για να παραμείνει ο χώρος ανοιχτός το καλοκαίρι.

Ανακοινώνοντας σήμερα (26 Σεπτεμβρίου) την απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Peel Group, Steven Underwood, δήλωσε: “Καταλαβαίνουμε ότι η ανακοίνωσή μας θα είναι δύσκολο να ακουστεί από την κοινότητα του Ντονκάστερ και του ευρύτερου Νότιου Γιορκσάιρ, στην οποία έχουμε εργαστεί και επενδύσει για πάνω από δύο δεκαετίες. Ωστόσο, όπως έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν σε κλάδους που υφίστανται διαρθρωτικές αλλαγές, αν και η αλλαγή φέρνει αβεβαιότητα, μπορεί επίσης να φέρει σημαντικές ευκαιρίες”.

Ο Underwood  διευκρίνισε ότι η αποδοχή κονδυλίων από τη Συνδυαστική Δημοτική Αρχή του Νοτίου Γιορκσάιρ (SYMCA) θα ανέβαλε το αναπόφευκτο για άλλους 13 μήνες, αλλά θα αποσπούσε κονδύλια από υπηρεσίες στις οποίες βασίζονται οι κοινότητες σε όλο το Νότιο Γιορκσάιρ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Peel Airports Group, ο πρόεδρος του ομίλου, Robert Hough, δήλωσε: “Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα αποτελέσει μεγάλη απογοήτευση για πολλούς. Οι υπάλληλοί μας ήταν πάντα το μεγαλύτερο κεφάλαιο της DSA και είμαστε ευγνώμονες σε όλους, στο παρελθόν και στο παρόν, για την αφοσίωση και την ευσυνειδησία τους όλα αυτά τα χρόνια. Άμεση προτεραιότητα παραμένει η συνέχιση της στενής συνεργασίας μαζί τους τις επόμενες εβδομάδες. Ως εκ τούτου, η DSA θα ξεκινήσει τώρα μια επίσημη διαδικασία διαβούλευσης με τα μέλη της ομάδας”.

Και πρόσθεσε: “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο αυτών των κινήσεων και θα συνεργαστούμε στενά με τις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες για να στηρίξουμε τους υπαλλήλους μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπως γνωρίζουμε”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *