” Όποιος στο Πολεμικό Μουσείο υπηρετεί, μπορεί και να δημιουργεί “- Ελένη Αντωνακάκη: “ΑΝΕΓΝΩΡΕΣ  ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ “

ΦΟΡΕΙΣ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και με διθυράμβους από κοινό και κριτικούς, αλλά και με απόλυτη επίγνωση από τους παρευρισκόμενους της σημασίας των πρωτοβουλιών και δράσεων του Πολεμικού Μουσείου, έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης της Αγιογράφου – Εικαστικού Ελένης Αντωνακάκη “Ανέγνωρες Μορφές της Παναγίας”, καθώς και η παρουσίαση του ομώνυμου “Λευκώματος”.

Κοινή εκτίμηση και επισήμανση των εισηγητών, κριτών και ομιλητών: Με επίκεντρο την Παναγιά, οι αγιογραφίες της Ελένης Αντωνακάκη, με ένα συνταίριασμα των λαϊκότερων στοιχείων και της καθαρής γραφής της, μεταφέρουν στα μάτια μας το κέντρο του αέναου μεγαλείου της θρησκευτικής ευλάβειας.

Και τούτο, καθώς κάθε ζωηρή κίνηση του χεριού της Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού και Στελέχους του Πολεμικού Μουσείου Ελένης Αντωνακάκη δίνει την ευκαιρία να εκδηλώσει ο καθένας ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων!.

Εξάλλου, πίσω από την επιλογή οποιασδήποτε πινελιάς της αγιογράφου κρύβεται και το δικό της συναίσθημα… ένα όνειρο, ένας λογισμός και μιά ιδέα.

Η εκδήλωση άρχισε με το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, το οποίο ανέγνωσε ο εκπρόσωπός του Αρχιμανδρίτης π. Θεοφάνης Δαρζέντας.

Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες για το έργο της αγιογράφου από τον Προέδρο του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο, το δημοσιογράφο – φιλόλογο Γιώργο Καραχάλιο και από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου των απανταχού Καστελλοριζίων Κωνσταντίνα Αγαπητού.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο πάνελ, Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κουράκλης, Διευθυντής Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων, η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου και η ηθοποιός, παρουσιάστρια/ παραγωγή ΕΡΤ Ολύνα Ξενόπουλου, εξήραν το έργο της αγιογράφου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η προσέγγιση της Μορφής της Παναγίας από την Ελένη Αντωνακάκη είναι πράγματι πρωτότυπη, χρήσιμη και ενδεικτική της προσωπικής της σχέσης με το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού.

Διάρκεια έκθεσης: από 13 έως και 17 Μαΐου 2022.

Ώρες λειτουργίας: από 10:00 έως και 19:00.

Πολεμικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2.

Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Πολεμικού Μουσείου και του Δήμου Μεγίστης (Καστελλόριζο).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *